Werken In Kralendijk

Een gezellige pittoreske nederzetting aan de kust vlakbij Klein Bonaire. Een ultieme rustplek om te wonen, vakantie te vieren of te werken. Flamingo’s, cactussen, broedende zeeschildpadden, wilde ezels en prachtige witte stranden maken dit eiland een waar paradijs!

Must do’s in Kralendijk

Kralendijk is een kleine stad met maar 12.000 inwoners. Dagelijks kan dit oplopen tot wel 17.000 mensen doordat Bonaire één van de populairste aanlegplaatsen is van cruiseschepen. Soms komen er dan wel 5.000 toeristen het dorp overspoelen. Dit zorgt er ook voor dat de horeca leeft op Bonaire. Het is geen walhalla voor de die hard stappers, maar je kan er heerlijk een terrasje pakken op Kaya Craane! Kralendijk ligt aan de kust van Bonaire en op zo’n 800 meter van Klein Bonaire. Een uitstapje met de watertaxi richting Klein Bonaire is dan ook echt een must-do. Vanuit de hele wereld komen fanatiekelingen naar Bonaire om te duiken en te snorkelen. Een tip als je dit leuk vindt is om eens te gaan snorkelen in de grotten! Dit ziet er enorm spectaculair uit, dus een onderwatercamera is vereist.

Belangrijke plekken en monumenten

Kralendijk is een kleine stad opgedeeld in 19 buurten. Vroeger was Kralendijk veel kleiner want Bonaire bestond uit zes dorpen. Van deze zes dorpen zijn nog twee plaatsen over. Dit zijn Kralendijk en Rincon. Kralendijk is opgebouwd uit vijf van die zes dorpen die steeds meer naar elkaar toe groeiden. Deze vijf dorpen zijn nu de vijf wijken van Kralendijk. De wijk Noord Saliña moet je in om de zoutpannen te bekijken en hier merk je nog heel erg dat er vroeger Indianen woonden op Bonaire aan de tooien die op de huizen staan als versiering. 

Het oudste gebouw in Kralendijk is fort oranje. Dit is gebouwd om Bonaire te beschermen tegen buitenlandse indringers. De kanonnen op het fort zijn echter nooit gebruikt.

Wonen en werken in Kralendijk

Als toerist heb je geen visum nodig in Kralendijk als je er niet langer dan zes maanden bent. Als je gaat werken op Bonaire heb je wel een visum nodig als je er langer dan drie maanden bent. Dan moet je je inschrijven bij de IND. Hiervoor moet je wel een VOG hebben van niet meer dan twee maanden oud. Als dit allemaal is gelukt krijg je een Sedula. Dit is een ID-kaart op Bonaire. Meer informatie hierover vind je hier

Wist je dat?

  • Niet Kralendijk, maar Rincon de oudste plaats is van het eiland?
  • De witte stranden ontstaan door de uitwerpselen van de Papegaaivis?
  • De naam kralendijk is afgeleid van het koraalrif bij het eiland?