Werken op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Ben jij een echte tropische vogel? Houd je van mooi weer, tropische stranden en het buitenleven? Dan is werken op Bonaire de juiste stap voor jou! Lees alles over een tropisch avontuur in de Caraïben.

Klimaat

Op Bonaire schijnt de zon het hele jaar door! Het kan ook wel eens spoken omdat het een eiland is in de Cariben, maar over het algemeen heb je het hele jaar heerlijk weer en 2 maanden per jaar is het méér dan lekker. Laten we het ‘overheerlijk’ noemen. Deze tijd van het jaar is de schaduw namelijk wel erg verleidelijk. Rond september, oktober en november is het extreem warm op Bonaire. Dit zijn echter ook de maanden dat het vaak veel regent, dus de natuur zorgt gelukkig vaak voor wat verkoeling.

Klimaat Bonaire

Gewoontes & gebruiken

Op Bonaire gaat alles wat minder snel dan je hier in Nederland gewend bent. Wanneer je net bent gaan wonen op Bonaire lijkt het alsof mensen in slowmotion lopen. Kom je weer terug in Nederland na een periode van werken op Bonaire, dan lijkt het alsof iedereen aan het trainen is voor de 100 meter sprint. Dit is natuurlijk voor een groot deel ook te wijten aan de hoge temperaturen. Bonaire is een fantastisch eiland en enorm in trekken bij duikers. Zeker een must do! Klein Bonaire, vlakbij de kust tegenover Kralendijk wordt vaak bezocht door toeristen en/of duikers. Dit onbewoonde eiland is een waar paradijs. Eens per jaar wordt er een actie georganiseerd waarbij men de 800 meter richting het eiland zwemmend overbrugt.

Feestdagen

Omdat Bonaire een deel van het Nederlands Koninkrijk is, worden eigenlijk alle feestdagen gedeeld. Sommige feestdagen hebben op Bonaire een iets andere insteek zoals bijvoorbeeld Sinterklaas. De sint bezoekt ook Bonaire, maar iets ritmischer en iets vrolijker dan de stijve sint in Nederland. Als je gaat wonen op Bonaire is het in ieder geval zien om de Dia di Rincon mee te vieren. Dit vindt plaats in het dorpje Rincon en overal in het dorp wordt gedanst, lekker gegeten en gedronken!  

Werken op Bonaire

Tijdsverschil

Op Bonaire is het tijdens de zomertijd zes uren vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is het vijf uren vroeger, dus hou daar even rekening mee als je het thuisfront probeert te bellen.

Aantal uren vliegen

Kralendijk: inclusief tussenstop 12 uur en 20 minuten vliegen

Valuta

Voorheen kon je betalen met de Antilliaanse Gulden. Omdat het een Nederlandse gemeente is zou je verwachten dat de euro ook op Bonaire geïntroduceerd zou worden, maar de Amerikaanse Dollar is het wettige betaalmiddel geworden. Daar is voor gekozen omdat dit praktischer is qua ligging en toerisme. 

Je eerste woordjes! 

  • Bo ke baila ku mi? - Wil je met me dansen?
  • Mi ta yama bo mañan. - Ik bel je morgen.

Locaties op Bonaire, Sint Eustatius en Saba