Werken In Göteborg

Göteborg is een toegankelijke stad om te wonen en werken. Zo is Göteborg vrij relaxed, vriendelijk en een beetje excentriek. Het historische centrum met charmante uitstraling zorgt voor het ultieme werk- en woongevoel. Göteborg tovert een glimlach op ieders gezicht!

Must do’s in Göteborg

Liseberg mag zeker niet ontbreken op jouw to-do lijstje als jij gaat werken in Göteborg. Liseberg is namelijk het grootste amusementpark van Scandinavië. Rond oktober transformeert het park tot een fantastische halloween scene. Ook rond kerst is het park geopend en versierd met de nodige kerststallen, -bomen en sneeuwpoppen. Wil je de hotspots van de stad zelf zien? Neem dan een rondvaart op één van de vele grachten/wateren van Göteborg. Last but not least: wanneer je voor een langere tijd gaat wonen en werken in Göteborg, dan moet je eens Frihamnen bezoeken. Hier vind je onder andere een authentieke Zweedse sauna en een zwembad. En dat helemaal GRATIS!

Belangrijke plekken en monumenten

Älvsborgs Nya Fastning is een leuke dagactiviteit wanneer je in Göteborg bent. Älvsborg is een zeefort nabij Göteborg, gelegen in de rivier de Göta. Mocht je geïnteresseerd zijn in een stukje Zweedse geschiedenis, dan is een bezoek aan dit fort de moeite waard. Ben je meer een natuurliefhebber? Dan is Slottsskogen echt jouw ding. Met meer dan 137 hectare aan groen kun je hier heerlijk ronddwalen. En wanneer je in de stad bent, bezoek dan het Poseidon standbeeld, de god van de zee. Tevens vind je hier het concertgebouw, het stadstheater en het kunstmuseum van Göteborg.

Algemene informatie

Wanneer je gaat werken in Zweden of in Göteborg heb je in principe geen vergunning nodig om te werken. Natuurlijk heb je voor sommige beroepen wel een specifieke kwalificatie nodig. Denk hierbij aan werken in de zorg of iets met wet- en regelgeving. Dit geldt natuurlijk niet voor alle beroepen of sectoren.

Wist je dat?

  • De allereerste voetbalwedstrijd in Zweden ooit werd gespeeld in Göteborg, namelijk op 22 mei 1892.
  • Göteborg de op één na grootste stad van Zweden is.