Werken in Portugal

Het betoverende Portugal heeft het allemaal. Kleurrijke romantische steden, schattige dorpjes, prachtige gouden stranden, een rijke geschiedenis, sprookjesachtige landschappen en heerlijk eten! Het is niet voor niets dat Portugal wordt gezien als een van de mooiste bestemmingen van Europa!

Klimaat

Werken in Portugal is heerlijk want het is een van de warmere landen van Europa. Het land heeft een mediterrane klimaat met maar liefst 300 dagen zon per jaar! In de zomer is het warm en droog, maar aan de kust zul je de warmte minder voelen door de aangename wind van de oceaan. De winters in Portugal zijn heel erg mild, echt koud wordt het er niet. De winter zal meer aanvoelen als onze lente met een gemiddelde van 15 graden.

Strand Portugal

Gewoontes & gebruiken

Een typische Portugese muziekstijl is de Fado. De muziek bestaat uit een Portugese gitaar, een klassieke gitaar en een persoon die zingt. Fado betekent ‘het lot’ wat ook wel verklaart waarom de klanken en de teksten erg droevig zijn. Het bekendste romige pudding taartje van Portugal is Pastel de Nata. Op elke hoek van de straat in Portugal kun je dit lekkere gebakje vinden! Combineer het gebakje met een Bica, oftewel een Espresso maar dan op z’n Portugees. De zoete wijn uit de stad Porto, oftewel Port wijn, is typische Portugees en wordt alleen in Portugal gemaakt. Port wordt gemaakt van de druiven uit de Doura wijnstreek, dat vlakbij de stad Porto ligt en hij is heerlijk! Zeker het proberen waard als je gaat werken of wonen in Portugal.

Feestdagen

Op 10 juni vieren de Portugezen Dia de Portugal, de nationale feestdag van Portugal. Op deze dag wordt de beroemdste dichter van Portugal gevierd; Luis de Camoes. Één van de belangrijkste feestdagen en misschien wel dé belangrijkste, vindt plaats op 25 april. Op deze dag wordt de vrijheid gevierd! Op Dia da liberdale zijn er overal optochten en zijn er geregeld vuurwerkshows.

Werken in Portugal

Tijdsverschil

In Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland. Maar wist je dat Portugal eigenlijk twee tijdzones heeft? De Azoren eilanden horen bij Portugal, waar het zelfs twee uur vroeger is dan in Nederland. 

Aantal uren vliegen

Van Amsterdam naar Lissabon: 2,5 uur vliegen

Van Amsterdam naar Porto: 2 uur vliegen

Van Amsterdam naar Faro: 2,5 uur vliegen

Van Amsterdam naar Madeira: 4 uur vliegen

Van Amsterdam naar Azoren: 4,5 uur vliegen

Valuta

De munteenheid is de EURO. Tot 2002 was dit in Portugal de Escudo.

Je eerste Portugese woordjes!

  • Posso pedir algo? - Kan ik iets bestellen?
  • Falo Ingles. - Ik spreek Engels.
  • Eu sou da Holanda. - Ik kom uit Nederland.
Nederland
Portugal
Huisvesting
Gemiddelde huurprijzen buiten centrum (1-kamer appartement) € 783,65 € 436,68
Gemiddelde huurprijzen centrum (1-kamer appartement) € 989,12 € 607,19
Salaris
Gemiddeld netto maandsalaris € 2.287,79 € 820,77
Vervoer
Taxi prijs per kilometer € 2,19 € 0,47
Gemiddelde kosten openbaar vervoer per maand € 80,00 € 35,00
Gemiddelde benzineprijs € 1,62 € 1,53

Locaties in Portugal