Werken in Marokko

Marokko, het land van de kleurrijke drukke straatjes in de oude Medina en de zomerse temperaturen! Dit prachtige land staat bekend om de indrukwekkende bezienswaardigheden. En wij snappen waarom!

Klimaat

Doe jij niks liever dan genieten van de warme zon en werken aan die zomerse tan? Dan moet je gaan werken en wonen in Marokko. Want, dit stralende land heeft gemiddeld 3600 zonuren. Dat betekent dat je drie keer zo lang kan zonnebaden?! Marokko ligt in Afrika en dat is zeker te zien aan de temperaturen. Het is namelijk een stuk warmer dan hier in Nederland. In de zomerperiode kan het gemakkelijk 40 graden worden. Gelukkig is het niet zo benauwd als hier en kan je zonder meteen buiten adem te zijn door de mooie steden struinen. Ook in de winterperiode hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt. Wanneer het in Nederland rond de 0 graden is, geniet je in Marokko van een aangename 21 graden. 

Gewoontes & gebruiken

Aan Marokko denk je al heel snel aan kamelen, ezels, marktjes en de bekende gerechten uit de tajine. Deze leuke stereotypes kloppen allemaal, maar er is nog veel meer te beleven in dit prachtige land. Zo is familie nummer één in Marokko en dit ga je zeker merken wanneer je er gaat wonen en werken. De ouders zijn de leiders van de familie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Ook zal je altijd overal met open armen worden ontvangen. Dit komt door de extreme gastvrijheid van Marokkanen. Het is dus niet raar als je uitgenodigd wordt om te komen eten bij iemand thuis. Juist lekker om typische Marokkaanse gerechtjes te proberen!

Feestdagen

Een belangrijke en speciale gebeurtenis is de Ramadan waarbij veel Marokkanen vasten. De Ramadan begint op de negende maand van Islamitische kalender. Tijdens deze gebeurtenis mag er niet gegeten worden totdat de zon onder is. Na 30 dagen vasten wordt Eid al-Fitr gevierd, wij kennen het ook wel als het Suikerfeest. Moslims bezoeken hun familie en beginnen samen aan een groot feestmaal vol zoet lekkernijen. Vandaar de naam, hét Suikerfeest!

Tijdsverschil

Gelukkig is er niet een groot tijdsverschil wanneer je gaat wonen en werken in Marokko. Het is in Nederland maar 1 uur later dan in Marokko. 

Aantal uren vliegen vanaf Amsterdam

Naar Casablanca zonder tussenstop 3 uur en 40 minuten

Naar Marrakesh zonder tussenstop 3 uur en 55 minuten

Valuta

In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. De euro is veel meer waard dan de dirham want voor 100 euro krijg je maar liefst 1089,70 dirham. Het is dus handig om voor vertrek alvast wat geld te wisselen wanneer je gaat wonen en werken in Marokko!

Toeristische steden/gebieden

Natuurlijk is Marrakech de meest toeristische stad van Marokko. Dat is ook erg logisch met de mooie bruisende medina, kleurrijke straatjes en gezellige marktjes. Al deze toeristische plekjes zorgen ervoor dat er wel 12 miljoen toeristen komen per jaar. Maar Marrakech is niet de enige bezienswaardigheid van Marokko. Zo kun je in Fez een oude koranschool bezoeken of naar Rabat en Casablanca genieten van de rustige oceaan.  Ben je wat meer van de avontuurlijke activiteiten? Ook hier heeft Marokko genoeg van. Je kan gaan paardrijden in de bergen, of op een kameel door de Sahara. Marokko heeft het complete pakket!

Je eerste Marokkaanse woordjes!

Alhamdoelillah. - Alles gaat goed.

Ashnoo hoewa el oenwan? - Wat is het adres?

Bsaha! - Proost!

Labas blik? - Hoe gaat het met u? 

Nederland
Marokko
Boodschappen
Kipfilet 1kg € 8,48 € 4,41
Ui 1kg € 1,30 € 0,42
Witbrood 500g € 1,15 € 0,48
Recreatie
Fitness abonnement € 28,72 € 20,54
Bioscoopticket € 11,00 € 5,57
Huur tennisbaan € 18,20 € 15,73
Restaurant
0,5 liter lokaal bier € 1,16 € 1,65
Maaltijd goedkoop restaurant € 15,00 € 2,78
Tweepersoons 3-gangen diner in gemiddeld restaurant € 60,00 € 13,92

Locaties in Marokko