Werken in Italië

Zie jij jezelf al werken in Italië, het land van pizza, pasta en espresso? Of lig jij het liefst onder een fel gekleurde parasol, te relaxen op het strand na jouw werkdag? Wacht dan niet langer en ga op zoek naar interessante vacatures in Italië.

Klimaat

Over het algemeen is het in Italië lekker warm maar het land heeft ook best een wispelturig karakter. Italië kent verschillende klimaatzones, van een warm zeeklimaat tot aan een hooggebergteklimaat. Dit komt natuurlijk ook door het gevarieerde landschap dat Italië kent. Het kan de ene dag in Italië stralend weer zijn en twee dagen later plenzen van de regen. De zomermaanden zijn gelukkig wel altijd vrij warm maar ook vrij droog. Het is daarom ook een geliefd vakantieland! Maar vergeet niet rekening te houden met hier en daar een regen- of onweersbui als je het noorden opzoekt. In Italië ligt ook een stukje van de Alpen en de Dolomieten, waar je ook sneeuw kunt vinden en erg goed kan skiën!

Werken in Italië

Gewoontes en gebruiken

Ga jij werken in Italië en ook een stukje dolce vita in je leven overnemen? Er zijn een aantal typische Italiaanse gewoonten en gebruiken die je bijna wel moet overnemen! Ze zijn allemaal lange niet zo raar of vervelend, neem nou bijvoorbeeld koffie… Italianen zijn dól op koffie en drinken dit dan ook de hele dag door. Maar wat je nooit maar dan ook nooit mag doen? Cappuccino drinken na het avondeten! Hier zijn de Italianen het absoluut niet mee eens en vinden ze ook erg slecht, dit moet natuurlijk espresso zijn. Het is eigenlijk al bijna schande als je dit na het ontbijt nog drinkt. Ga jij uit eten na een werkdag? Onthoud dan dat je je pasta niet mag snijden! Er zit ontzettend veel werk in het maken van de pasta, dus dit vatten ze daar bijna als een belediging op. Voor de Italianen is het ook de gewoonste zaak om vanuit werk naar huis nog una passeggiata te maken. Tijdens dit wandelingetje bespreken ze de laatste nieuwtjes uit de buurt en wordt er gepraat over werk, familie en al dat soort zaken.

Feestdagen

Waar wij 5 mei gebruiken om de vrijheid te vieren, gebruiken ze in Italië 25 april. Op deze dag wordt het einde van de nazi-bezetting herdacht en de vrijheid gevierd. In allerlei steden worden optochten georganiseerd om dit te vieren! Ook viert Italië sinds 1946 op 2 juni de dag van de Republiek. Omdat in dat jaar op die datum de republiek werd verkozen boven de monarchie. Het is een officiële vrije dag en ook op deze dag zijn er door het hele land optochten en parades te vinden. Op de dag na Halloween wordt een iets serieuzer feest gevierd, namelijk Ognissanti. Dit is een christelijke feestdag waarop de heiligen worden herdacht en families er gezamenlijk op uit trekken. De dag na Ognissanti is het Il Giorno dei Morti. Dit is een prachtig feest waarbij alle overleden dierbaren van de Italianen worden herdacht. Beide dagen zijn officiële vrije dagen als jij gaat werken in Italië.

Natuur Italië

Tijd & Geld

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië. Lekker handig! Dan ben jij meteen op je eerste dag ready for the start.

 

Hoe lang is het vliegen naar dé hotspots in Italië?
Van Amsterdam naar Rome is 2 uur vliegen

Van Amsterdam naar Milaan is 1,5 uur vliegen

Van Amsterdam naar Napels is 2,5 uur vliegen

 

Italië valt binnen de Europese Unie en ook binnen de Eurozone. Je kunt dus lekker makkelijk betalen met je euro’s. Scheelt je weer geld wisselen!

Nederland
Italië
Boodschappen
Tomaten 1kg € 2,57 € 1,92
Water 1L € 0,79 € 0,40
1 Krop sla € 0,99 € 1,09
Recreatie
Huur tennisbaan € 18,20 € 18,64
Fitness abonnement € 28,72 € 47,36
Bioscoopticket € 11,00 € 8,00
Restaurant
Tweepersoons 3-gangen diner in gemiddeld restaurant € 60,00 € 50,00
Maaltijd goedkoop restaurant € 15,00 € 15,00
0,33 liter geïmporteerd bier € 1,86 € 1,65

Locaties in Italië