Werken In Athene

Athene, de stad van de goden en is een stad met voor ieder wat wils. Eeuwenoude Griekse ruïnes, tempels, musea, standbeelden, maar ook een rijk aan leuke kroegen, bars en discotheken waar de tijd even stil staat. Steeds meer Nederlanders gaan werken in Athene, de stad die harten veroverd.

Must do’s in Athene

Je bevindt je in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Je wil graag vette dingen doen in deze historische stad, maar waar moet je in godsnaam beginnen? Daarover gesproken; de Griekse Goden! De stad zit vol met bouwwerken, sculpturen en tempels toegewijd aan de oude goden. Neem eens de tijd om om je heen te kijken en ‘t is al genieten geblazen. Een filmpje pakken krijgt ook een andere betekenis in Athene. In de openluchtbioscoop genaamd Cine Paris moet je een filmpje gepakt hebben. Ondertussen heb je ook nog uitzicht op de Akropolis. Jij kunt niet thuiskomen zonder de Akropolis te hebben bezocht. Voor een uitzicht over de hele stad moet je naar het hoogste punt; de lycabettus heuvel. Je kan lopend omhoog of met de mountainbike bijvoorbeeld. Gelukkig is er voor het gemak wel een kabelbaan beschikbaar.

Belangrijke plekken en monumenten

Dat Griekenland - Athene in het bijzonder - rijk is aan cultuur wist je wel. Wanneer jij klaar bent na een dag werken in Athene is er genoeg te doen. Bezoek eens de Akropolis, één van de werelds grootste architecturale prestaties. De Parthenon tempel is toegewijd aan de godin Athena, godin van de wijsheid en is zeker een must visit. Daarnaast is de National Garden dé plek om te chillen na een dag werken in Athene. Hier kun je je uitstekend even terugtrekken uit de drukte van de stad. Gegarandeerd dat jij hier je plekje vindt tussen vijftien hectare aan natuurlijk schoon. Voor de rest zijn de Monastiraki Neighbourhood, Plaka Neighbourhood en Temple of Poseidon zeker aanraders wanneer jij kiest voor een Atheens avontuur!

Wonen en leven in de stad

Met een bedwelmende mix van eeuwenoude geschiedenis, historie, cultuur en hedendaagse hippe tenten, is Athene een erg aangename stad om te gaan wonen en werken. Het heerlijke klimaat zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemakt voelt - good vibes only. De Griekse hoofdstad, met zijn bruisende centrum en nachtleven, doen jou de tijd vergeten. Vervelen gaat er zeker niet bij in zitten wanneer jij gaat werken in Athene. Wie weet lig jij zometeen lekker onderuit in het zonnetje terwijl je geniet van een wijntje bij Brettos wijnbar op je welverdiende vrije dag.

Wist je dat?

  • Athene is de op één na oudste stad in Europa. De beginselen van Athene dateren uit rond 5.000 v.C.
  • Athene is/was de eerste stad met een democratisch systeem, waarin burgers mochten stemmen.
  • Griekenland is de op twee na grootste producent van olijven. Al duizenden jaren groeien deze olijfbomen in Athene, waarvan sommige al een paar honderd jaar oud zijn!
Amsterdam
Athene
Boodschappen
Maandelijkse boodschappen € 272,04 € 195,62
Sinaasappels 1kg € 1,72 € 0,95
20 stuks Marlboro sigaretten € 7,00 € 4,50
Huisvesting
Gemiddelde huurprijzen centrum (1-kamer appartement) € 1.551,25 € 358,24
Gemiddelde huurprijzen buiten centrum (1-kamer appartement) € 1.173,65 € 316,54
Restaurant
0,33 liter geïmporteerd bier € 2,16 € 2,10
Fles wijn € 6,00 € 7,00
Maaltijd goedkoop restaurant € 15,00 € 11,00