Werken in Griekenland

Voor velen is het zonovergoten Griekenland een populaire bestemming om te gaan werken. Historische monumenten, eeuwenoude ruïnes, goudgele stranden, heerlijke Griekse salades, een warm klimaat en muziek waar de passie ervan af druipt, maakt werken in Griekenland de nummer 1 op jouw bucketlist!
Trustpilot 5 stars Review van Robert

Reageerde een paar dagen terug op een…

Reageerde een paar dagen terug op een advertentie om aan de slag te gaan in Athene en nu, einde van de week, heb ik net mijn contract getekend en vlieg ik komende maand al! Super service en goede begeleiding van A tot Z. ..lees meer

13 september 2019

Typisch Griekenland

Als we aan mooi weer denken, denken we vaak aan Griekenland. En dat is zo gek nog niet. Het mediterrane klimaat zorgt in Griekenland voor zachte winters en warme zomers. Toch kan er in Griekenland, in het hoger gelegen deel, sneeuw vallen. De warmste maanden zijn mei tot en met september. Dan ligt de temperatuur rond de 25 tot 40 graden celsius. Ook het zeewater is dan op zijn aangenaamst! Werken in Griekenland is zeker geen straf met zo’n klimaat. 

De meesten kennen het Griekse gebruik van het borden gooien! Waarom dat zo is, is niet duidelijk. Het kan zijn om kwade geesten te verjagen, om aan te geven dat het eten heerlijk was, of om waardering te geven aan de danser of muzikant tijdens het eten. In ieder geval is het super om ook eens te doen. In sommige Griekse restaurants mag je je bord kapot gooien (tegen een meerprijs). Als de Grieken niks aan het niks doen zijn in de brandende zon, zie je de Grieken vaak met een kralenketting spelen, een komboloi. Dit lijkt op iets religieus, maar dit is gewoon tegen verveling. Op dinsdag de 13e doen de Grieken rustig aan, want dit is de ‘vrijdag de 13e’ voor de Grieken. Geinig hè? 

Het zijn gezellige mensen, die Grieken. Ga je uit het werk even een hapje eten in een restaurant? Geef dat even aan bij de ober en dan kan je waarschijnlijk aansluiten bij anderen. Het is namelijk gebruikelijk om met veel mensen gezellig te eten van al het lekkers wat op tafel staat. 

Carnaval wordt in Griekenland groots gevierd! Ook in Griekenland is het dragen van kostuums en maskers een gewoonte tijdens dit feest. Het Griekse Carnaval of Apokries, stamt van de feesten voor Dionysos, god van wijn en feesten. Na de carnavalsfeesten begint de viering van het Orthodox Pasen. Dit is het grootste feest van Griekenland. Het begint met 40 dagen vasten (Sarakosti). Er worden alleen natuurlijke producten gegeten in deze periode. Dit betekent geen vlees, vis, zuivel en gevogelte. Daarna is er groot feest, muziek, veel lekker eten en de kerk speelt hierbij een grote rol. Enorm gezellig om eens mee te maken! Naast de feestdagen die gevierd worden, wensen Grieken elkaar op maandag een fijne week en aan het begin van de maand wenst men elkaar een fijne maand toe. 

Tijd & Geld

In Griekenland is het maar één uurtje later dan in Nederland. Je hoeft je dus niet druk te maken over slapeloze nachten door een jetlag, maar hou wel rekening met dat ene uurtje zodat je je niet verslaapt op je eerste dag. Tot ongeveer 2001 had Griekenland de Drachme als valuta. Maar zij betalen tot op het heden met de Euro. Dit scheelt jou veel rekenwerk bij de kassa in de lokale supermarkt of in het restaurant na een overheerlijk diner. Een cent van een Drachme heette vroeger een Lepto en daar houden de Grieken aan vast. Een eurocent is dan ook gewoon nog steeds een Lepto.

Hoe lang is het vliegen naar dé hotspots in Griekenland?

Athene: 3 uur en 15 minuten vliegen.

Corfu: 2 uur en 45 minuten vliegen.

Kos: 3 uur 45 minuten vliegen.

Kreta: 3 uur en 5 minuten vliegen.

Rhodos: 3 uur en 30 minuten vliegen.

Zakynthos: 3 uur vliegen.

Je eerste woordjes!

Parakaló, miláte aggliká? - Alstublieft, spreekt u Engels? 

Mu dhinete ligho nero parakalo? - Zou ik een glaasje koud water mogen?

Echo chasei ta avga kai ta kalathia! - Nu ben ik mijn manden en eieren kwijt! (lees: Ik heb geen idee wat er aan de hand is!)

Nederland
Griekenland
Recreatie
Huur tennisbaan € 18,20 € 15,37
Bioscoopticket € 11,00 € 7,50
Fitness abonnement € 28,72 € 31,37
Restaurant
Fles wijn € 5,00 € 7,00
0,33 liter geïmporteerd bier € 1,86 € 1,66
0,5 liter lokaal bier € 1,16 € 1,26
Vervoer
Gemiddelde kosten openbaar vervoer per maand € 80,00 € 30,00
Starttarief taxi € 4,00 € 3,50
Taxi prijs per kilometer € 2,19 € 0,77

Locaties in Griekenland