Werken In Lyon

We hebben het over de derde stad van Frankrijk, het Franse centrum van de gastronomie en de voormalige hoofdstad van het vroegere Franse rijk. Je vindt hier enorm veel restaurants die zijn bekroond met Michelin sterren en de rijke cultuur laat zich zien in iedere hoek van de stad!

Must do’s in Lyon

Als je gaat wonen en werken in Lyon zijn er een aantal dingen die je gedaan moet hebben. Ten eerste is het heerlijk om een lekker drankje van thuis te halen in de Hollandse kroeg genaamd Dam’s pub. De Hollandse fietsen hangen hier aan de muur zodat je geen heimwee hoeft te krijgen. Hierna kan je een fantastische stadswandeling maken langs de Rhône. Langs deze grote rivier vind je meer dan 5 kilometer aan wandelpaden die zijn overspoeld met lekkere eet- en drinktentjes. Een echte bijzondere ervaring die op je lijstje afgestreept moet worden is een rondleiding door de traboules van Lyon. Dit zijn een soort passages die binnenplaatsen en straten met elkaar verbinden. Ze zijn ooit aangelegd om handel snel te kunnen verplaatsen. Tijdens de tweede wereldoorlog vond hier echter een kat-en-muisspel plaats tussen het verzet en de gestapo! 

Belangrijke plekken en monumenten

Niet alleen als je in Parijs gaat wonen zit je dicht bij de Notre dame, maar ook als je in Lyon gaat werken heb je een Notre dame op steenworpafstand. Deze Basiliek in Lyon kijkt uit over de hele stad en is dus ook bijna vanuit alle punten in de stad te zien. De kathedraal van St. Jean staat hier niet ver vandaan en is ook zeker een bezoekje waard als je op de culturele tour bent. Een klein stukje uit het Oude Romeinse Rijk is ook nog te bewonderen. Amfitheaters en mozaïeken zijn nog te vinden bij het Gallisch Romeinse museum. Het hele centrum van de stad is fantastisch voor iedereen. Het stadscentrum is door Unesco beschermd en zit vol reaissancehuizen en fonteintjes!

Wonen en werken in Lyon

Voor aangename prijs heb je je eigen plekje in Lyon. Rond de EUR 400 is voldoende om hier een geschikte woonruimte te vinden als je gaat werken in Lyon. Over vervoer hoef je je helemaal niet druk te maken! Je kan je hier prima door de stad begeven op de fiets. In Lyon heb je huurfietsen die je zo kan dumpen bij bepaalde stallingen voor EUR 19 per jaar! 

Wist je dat

  • de uitvinding van beweging op een beeld (film) is gedaan in Lyon door de gebroeders Lumière?
  • Het hoofdkantoor van interpol zich bevindt in Lyon?
Amsterdam
Lyon
Restaurant
0,33 liter geïmporteerd bier € 2,16 € 3,12
Tweepersoons 3-gangen diner in gemiddeld restaurant € 60,00 € 50,00
0,5 liter lokaal bier € 1,25 € 1,41
Salaris
Gemiddeld netto maandsalaris € 2.469,00 € 1.185,35
Vervoer
Gemiddelde kosten openbaar vervoer per maand € 93,00 € 63,10
Starttarief taxi € 5,00 € 5,00
Taxi prijs per kilometer € 2,35 € 1,77