Werken in Frankrijk

Je gaat erheen voor de stad van de liefde, de fantastische stranden, om bourgondisch te genieten, of omdat de charme van het landschap je zo aantrekt. Je kan er luieren aan het strand, carrière maken in de stad, genieten op het platteland en overal kan je heerlijk eten en drinken. Vive la France!
Trustpilot 5 stars Review van Quinten van Hattem

Super ervaring met de site.

Super ervaring met de site. Ik kijk sinds 1.5 jaar ongeveer op de site naar leuke baantjes in het buitenland, ze hebben voor iedereen wel iets leuks of waar je denkt bij dat wil ik gaan doen. Vorig jaar heb ik ook een hele leuke baan gevonden in oostenrijk daarna een super baan als sous chef in mallorca. Dit jaar heb ik samen met mijn vriendin een hele leuke baan in Frankrijk gevonden waar ik 1 dec begin. De site heeft mij goed geholpen mij te koppelen aan het restaurant. ..lees meer

14 november 2019

Typisch Frankrijk

Het ligt op maar een paar uurtjes rijden, maar het klimaat verschilt enorm met dat van ons hier in Nederland. Het land is een stuk groter dan Nederland en heeft 3 klimaatzones. Het is mogelijk dat ‘t in Noord-Frankrijk  vriest terwijl men in het zuiden nog in de korte broek loopt met een graad of 20. Het bergachtige landschap in het zuiden biedt ook een mogelijkheid om te skiën in de winterse maanden. In het zuiden is het vaak ietsje warmer dan in het noorden. Dit scheelt dan soms ook hemelsbreed meer dan 900 kilometer. 

Wanneer je gaat wonen in Frankrijk, is het belangrijk op te letten op de beleefdheid van de Fransen. Het is heel normaal om je buren te groeten en meneer en mevrouw te blijven zeggen tot wordt aangegeven dat een voornaam ook mag. Een beetje Frans leren of al kunnen maakt het wel makkelijker, want Fransen zijn erg trots. Zo trots dat ze eigenlijk vrijwel geen andere taal behalve hun eigen spreken. In Frankrijk houdt men van eten en drinken. Bourgondisch genieten is hier een mooie uitspraak voor. De wijnen, kazen, pistolets en croissants zijn in Frankrijk toch echt het beste! Fransen willen dan ook graag elke dag uitgebreid dineren met op zondag echt een uitgebreid diner! 

De grote nationale feestdag in Frankrijk vindt elk jaar plaats op 14 juli. Als je gaat wonen in Frankrijk, is dit de dag waarop je groot feest meemaakt! De vlaggen worden uitgehangen en overal vinden vuurwerkshows plaats om te vieren dat de Franse revolutie begon! Dit begon in 1789 met de bestorming van de Bastille. Bevrijdingsdag wordt hier ook gevierd, maar niet op 5 mei. Dat wordt gevierd op 8 mei. De eerste wereldoorlog wordt hier nog steeds herdacht op 11 november tijdens de dag van de wapenstilstand.

Tijd & Geld

Frankrijk bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. De Frank is in dezelfde tijd als de gulden ingewisseld voor de Euro, dus ook dit is gelijk aan Nederland.

Hoe lang is het vliegen naar dé hotspots in Frankrijk?

Parijs: 1 uur en 20 minuten vliegen

Lyon: 1 uur en 35 minuten  vliegen

Nice: 1 uur en 55 minuten vliegen

Je eerste woordjes!

Est-ce qu’il y a un bon restaurant dans le coin? - Waar kan ik hier lekker eten in de buurt?

Je n’en crois pas mes yeux! - Ik kan mijn ogen niet geloven!

J'avais peur, mais je l'ai fait quand même. - Ik was wat angstig, maar ik deed het toch.

Nederland
Frankrijk
Boodschappen
Ui 1kg € 1,30 € 1,76
Maandelijkse boodschappen € 259,54 € 302,54
1 Krop sla € 0,99 € 1,11
Recreatie
Bioscoopticket € 11,00 € 10,00
Huur tennisbaan € 18,20 € 15,59
Fitness abonnement € 28,72 € 35,69
Restaurant
Tweepersoons 3-gangen diner in gemiddeld restaurant € 60,00 € 50,00
Fles wijn € 5,00 € 6,00
Maaltijd goedkoop restaurant € 15,00 € 13,00

Locaties in Frankrijk