Werken in Duitsland

Niet langer dan een paar uurtjes rijden vanaf iedere plek in Nederland en je passeert de Duitse grens al. Vanaf daar duurt het weer even voordat je een andere landsgrens vindt; Duitsland is groot! Je kan er skiën in Winterberg, op het strand bakken aan de Noordzee of cityhoppen in de grote steden.
Trustpilot 4 stars Review van Marco Boonstra

Goede service

Ik vond het erg prettig om via grenzelooswerk banen te zoeken. Ze denken met je mee en houden goed contact. Zelf in de corona tijd dat ik niet wist waar ik aan toe was. Ik kreeg af en toe een geruststellend telefoontje, daar ben ik dankbaar voor! ..lees meer

8 juni 2020

Klimaat

Omdat het land zo enorm groot is, is het niet mogelijk om het klimaat onder één categorie te scharen. Duitsland is gelegen tussen het zeeklimaat vanaf onze kant en het landklimaat vanaf de andere kant. Het klimaat is te vergelijken met dat van Nederland, maar gemiddeld zijn vaak de winters ietsje kouder en de zomers ietsje warmer dan hier. 

Landschap Duitsland

Gewoontes & gebruiken

De Duitse gebruiken lijken erg op de Nederlandse. Als je gaat werken in Duitsland, schrik dan niet van de bierconsumptie! Ze drinken er ruim 20 liter per persoon per jaar méér dan in Nederland. De Duitsers zijn ook echte vleeseters en dan vooral worst; currywurst en bratwurst. In Duitsland was de McCurrywurst zelfs een tijdje verkrijgbaar! Let er ook even op wat je gaat krijgen als je een Frikandel bestelt. In Duitsland krijg je namelijk een gehaktbal en dat noemen ze dan een Frikadelle. Wel om je vingers bij af te likken overigens! 

Feestdagen

Als je gaat werken in Duitsland en vlak voor oktober alweer naar Nederland gaat, mis je helaas het Oktoberfest. Of toch niet?! Het Oktoberfest begint namelijk altijd tussen 16 en 22 september en eindigt op de eerste zondag van oktober tenzij die eerder dan 3 oktober valt. Dan wordt het verlengd tot 3 oktober. Jaarlijks heb je dus te maken met 16 tot 18 dagen feestelijkheden. Het grootste volksfeest ter wereld waarbij genoeg bier wordt gedronken in de lederhosen en dirndls is zeker een aanrader. Ben je helaas net te laat voor het Oktoberfest in Duitsland, dan hebben we altijd nog de feestelijkheden omtrent de Kerstmarkten klaarstaan voor je in December. Beide feesten bevatten traditiegetrouw lekker drinken en lekker eten! 

December Duitsland

Tijdsverschil

De Oosterburen hebben ten opzichte van ons geen last van tijdsverschil. Grappig detail is dat Duitsland in 1916 voor het eerst de zomertijd introduceerde.

Aantal uren vliegen

  • Naar Berlijn: 1 uur en 15 minuten met het vliegtuig en 6,5 uur met de auto en/of trein
  • Naar Düsseldorf: 50 minuten met het vliegtuig en 2,5 uur met de auto
  • Naar München: 1 uur en 20 minuten met het vliegtuig en 8,5 uur met de auto
  • Naar Münster: 3 uur met de auto en/of trein
  • Naar Hamburg: 1 uur met het vliegtuig en 5 uur met de auto en/of trein

Valuta

Na de Duitse Mark zijn de Duitsers net als wij ook overgegaan op de Euro. Lekker makkelijk!

Je eerste woordjes!

  • Kommst du heute Abend mit picknicken? - Ga je vanavond mee picknicken?
  • Wie spät treffen wir uns? - Hoe laat spreken we af?
  • Sollen wir morgen shoppen gehen? - Zullen we morgen een dagje shoppen?
Nederland
Duitsland
Recreatie
Huur tennisbaan € 18,20 € 18,64
Fitness abonnement € 28,72 € 29,02
Bioscoopticket € 11,00 € 10,50
Restaurant
0,5 liter lokaal bier € 1,16 € 3,50
Fles wijn € 5,00 € 4,99
0,33 liter geïmporteerd bier € 1,86 € 1,21
Salaris
Gemiddeld netto maandsalaris € 2.287,79 € 2.217,81

Locaties in Duitsland