Werken in Duitsland

Niet langer dan een paar uurtjes rijden vanaf iedere plek in Nederland en je passeert de Duitse grens al. Vanaf daar duurt het weer even voordat je een andere landsgrens vindt; Duitsland is groot! Je kan er skiën in Winterberg, op het strand bakken aan de Noordzee of cityhoppen in de grote steden.
Trustpilot 5 stars Review van Kim

Hele fijne organisatie!

Hele fijne organisatie! De werknemers- en sters zijn erg aardig en behulpzaam. Daarnaast wordt alles erg snel geregeld :) Bedankt Grenzelooswerk! ..lees meer

9 januari 2019

Typisch Duitsland

Omdat het land zo enorm groot is, is het niet mogelijk om het klimaat onder één categorie te scharen. Duitsland is gelegen tussen het zeeklimaat vanaf onze kant en het landklimaat vanaf de andere kant. Het klimaat is te vergelijken met dat van Nederland, maar gemiddeld zijn vaak de winters ietsje kouder en de zomers ietsje warmer dan hier. 

De Duitse gebruiken lijken erg op de Nederlandse. Als je gaat werken in Duitsland, schrik dan niet van de bierconsumptie! Ze drinken er ruim 20 liter per persoon per jaar méér dan in Nederland. De Duitsers zijn ook echte vleeseters en dan vooral worst; currywurst en bratwurst. In Duitsland was de McCurrywurst zelfs een tijdje verkrijgbaar! Let er ook even op wat je gaat krijgen als je een Frikandel bestelt. In Duitsland krijg je namelijk een gehaktbal en dat noemen ze dan een Frikadelle. Wel om je vingers bij af te likken overigens! 

Als je gaat werken in Duitsland en vlak voor oktober alweer naar Nederland gaat, mis je helaas het Oktoberfest. Of toch niet?! Het Oktoberfest begint namelijk altijd tussen 16 en 22 september en eindigt op de eerste zondag van oktober tenzij die eerder dan 3 oktober valt. Dan wordt het verlengd tot 3 oktober. Jaarlijks heb je dus te maken met 16 tot 18 dagen feestelijkheden. Het grootste volksfeest ter wereld waarbij genoeg bier wordt gedronken in de lederhosen en dirndls is zeker een aanrader. Ben je helaas net te laat voor het Oktoberfest in Duitsland, dan hebben we altijd nog de feestelijkheden omtrent de Kerstmarkten klaarstaan voor je in December. Beide feesten bevatten traditiegetrouw lekker drinken en lekker eten! 

Tijd & Geld

De Oosterburen hebben ten opzichte van ons geen last van tijdsverschil. Grappig detail is dat Duitsland in 1916 voor het eerst de zomertijd introduceerde. Na de Duitse Mark zijn de Duitsers net als wij ook overgegaan op de Euro. 

Vanaf Amsterdam:

  • Naar Berlijn met het vliegtuig duurt 1 uur en 15 minuten en met de auto 6 uur en 3 kwartier.
  • Naar Düsseldorf met het vliegtuig duurt 50 minuten en met de auto 2,5 uur.
  • Naar München met het vliegtuig kost je 1 uur en 20 minuten en met de auto 8,5 uur.

Je eerste woordjes!

Kommst du heute Abend mit picknicken? - Ga je vanavond mee picknicken?

Wie spät treffen wir uns? - Hoe laat spreken we af?

Sollen wir morgen shoppen gehen? - Zullen we morgen een dagje shoppen?

Nederland
Duitsland
Huisvesting
Gemiddelde huurprijzen buiten centrum (1-kamer appartement) € 783,65 € 527,69
Gemiddelde huurprijzen centrum (1-kamer appartement) € 989,12 € 702,91
Recreatie
Fitness abonnement € 28,72 € 29,02
Huur tennisbaan € 18,20 € 18,64
Bioscoopticket € 11,00 € 10,50
Salaris
Gemiddeld netto maandsalaris € 2.287,79 € 2.217,81

Locaties in Duitsland