Werken in de Verenigde Staten

Amerika is het derde grootste land ter wereld. Het bestaat uit vijftig staten en elke staat heeft zijn eigen bijnaam. Deze zegt vaak iets over de geschiedenis, het landschap en de bevolking. Bijzonder toch? Doordat Amerika supergroot is, kent het talloze bijzondere plekken om te wonen en werken.

Klimaat 

Als jij gaat wonen en werken in Amerika is het handig om te weten dat het land een zeer uiteenlopend klimaat kent. Het grootste gedeelte van het land kent een landklimaat. Dit betekent voornamelijk korte, hete zomers en strenge winters. Aan de kant van Alaska heerst er een poolklimaat (extreem koude winters en milde zomers) en rondom Arizona een woestijnklimaat (droge hete zomers). Florida en Hawaï daarentegen kennen weer een tropisch klimaat met aangename temperaturen gedurende het hele jaar, maar met onverwachte buien en bewolking.

South Calorina

Gewoontes/Gebruiken

De meest typische gewoontes van Amerika zijn vooral dat Amerikanen over het algemeen niet fietsen en in grotere steden al helemaal niet lopen. De afstanden zijn groot, waardoor een auto een belangrijk vervoersmiddel is in het land. Een andere opvallende gewoonte is dat Amerikanen ontzettend veel tv kijken. Het gemiddeld aantal kijkuren is zo’n 4 uur en 42 minuten! Amerikaanse werknemers maken in vergelijking met Europeanen lange dagen. Bovendien gaan ze later met pensioen en nemen ze amper vakantiedagen op. Gemiddeld werken Amerikanen 47 uur per week. Daarnaast is Black Friday echt een big happening! Tegenwoordig kennen wij deze dag in Nederland ook, maar in Amerika is het veel extremer. Tijdens Black Friday worden er hoge kortingen gegeven om het seizoen van kerstinkopen in te luiden. Wees er op tijd bij, want Amerikanen staan zelfs voor openingstijd al te wachten voor de deuren van winkels. Last but not least, staat Amerika bekend om de enorme porties fastfood! Je verbaasd je erover hoevaak Amerikanen fastfoodrestaurants bezoeken als je gaat wonen en werken in Amerika.

Feestdagen

Amerika kent een aantal grote en belangrijke dagen. Op de laatste maandag van mei viert het land Memorial Day. Dit is te vergelijken met 4 en 5 mei in Nederland. Daarnaast is 11 september, Patriot Day, een belangrijke herdenkingsdag. Tijdens Patriot Day worden de slachtoffers van de terroristische aanslagen in het World Trade Center en het Pentagon herdacht. Op 4 juli viert heel Amerika groot feest tijdens Independence Day. Tijdens deze federale feestdag wordt de Amerikaanse vrijheid gevierd met optochten (inclusief vuurwerk), concerten en workshops. Daarnaast wordt Halloween groots gevierd in Amerika. Waar in Nederland weinig aandacht wordt besteed aan dit festiviteit, gaat Amerika wél helemaal op in deze dag. Tijdens deze griezel feestdag gaat jong en oud verkleed langs de deuren voor snoep. Je kent vast het bekende ‘trick or treat’ wel! Tot slot is Thanksgiving een big happening. Dit vieren Amerikanen op de vierde donderdag in november en is een van de meest bekendste Amerikaanse feesten. In veel huishoudens wordt speciaal voor deze dag kalkoen bereid. Deze dag wordt daarom ook wel ‘Turkey Day’ genoemd. De volgende dag is het bekende concept Black Friday.

New York

Tijdsverschil

Tussen Oost- en West-Amerika zitten 4 verschillende tijdzones:

Oosten: in het Oosten van Amerika is het 6 uur vroeger dan in Nederland (New York, Philadelphia, Washington, Orlando, Miami, Detroit en Atlanta).

Centraal: in het centrale gedeelte van Amerika is het 7 uur vroeger dan in Nederland (Chicago, Minneapolis, New Orleans, Memphis, Dallas en Houston).

Midden: in deze plek van Amerika is het 8 uur vroeger dan in Nederland (Denver, Phoenix, Salt Lake City, Rocky Mountains).

Pacific: in de pacific is het 9 uur vroeger dan in Nederland (Seattle, San Francisco, Las Vegas en Los Angeles).

 

In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland en in Hawaï. Er is net zoals in Nederland ook een zomertijd in Amerika. Alleen Arizona en in Hawaï kennen geen zomertijd. De zomertijd begint in Amerika op de 1e zondag van april. Dan gaat de klok een uur vooruit. Dit eindigt op de laatste zondag van oktober. Dan gaat de klok weer een uur terug.

Aantal uren vliegen vanaf Amsterdam

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar New York bedraagt 8 uur. De vluchten vanaf Schiphol zijn rechtstreeks. 

Valuta

De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD). Een euro is ongeveer $ 1.10. De waarde moet je van tevoren goed checken want die varieert per dag.

Toeristische steden/gebieden

Wanneer je Amerika aan het ontdekken bent of zelfs woont en werkt in dit grote land verdienen een aantal toeristische steden en gebieden absoluut een plek op jouw bucketlist. Allereerst, het natuurfenomeen Grand Canyon, deze kloof is 435 km lang en varieert in breedte tussen de 15 en 29 kilometer. Trek de wandelschoenen uit de kast en ga op avontuur! Wil jij naast de Grand Canyon nog een prachtig natuurpark bewonderen? Dan is Zion National Park een aanrader. Hier spot je een ravijn van 24 km lang waarbij je de mooiste hikes kunt maken. Wanneer jij gaat wonen en werken aan de Key West in Florida dan zijn een aantal eilandjes van de 1700 eilanden het ontdekken waard. Ze zijn allemaal verbonden met bruggen en sommige zijn zelfs onbewoond. Prachtig om te zien! Een van dé steden in Amerika is natuurlijk New York. Deze stad slaapt nooit en heeft zoveel te bieden! Breng zeker eens een bezoek aan het mooiste park ter wereld in Manhattan. Heb je zin om tijdens het wonen en werken in Amerika weer wat Europese invloeden op te pakken? Ga dan naar San Francisco. Dit is wel de meest Europese stad van Amerika en behoort tot de mooiste plekken van het land. Hier vind je ook de bekende Golden Gate Bridge.
Naast deze toeristische steden en gebieden zijn er nog zoveel meer bijzondere plekken die jij kan gaan bewonderen tijdens het wonen en werken in Amerika. Wacht niet langer en ga het avontuur aan in Amerika! Iedereen die besluit te reizen of te werken in Amerika heeft een visum nodig om het land in te komen en te verblijven. Een visum voor Amerika kun je gemakkelijk aanvragen bij Visumbuitenland