Browser Notice

Browser Notice Link

Hoe kunnen we helpen?

Veelgestelde vragen in categorie: Solliciteren

 • Kun je ook met zijn tweeën solliciteren?

  Als je wilt gaan werken in het buitenland is het natuurlijk erg gezellig om met een vriend of vriendin te gaan, dat begrijpen wij ook. Het is echter wel belangrijk om beide apart te solliciteren. Er kunnen namelijk geen twee mensen solliciteren met één account. Je geeft beide in je motivatie aan dat je graag met z'n tweeën wilt gaan werken. Onze opdrachtgevers/recruiters kunnen hier dan rekening mee houden.

 • Hoe lang duurt het voordat ik reactie op mijn sollicitatie krijg?

  Over het algemeen reageren werkgevers binnen 3 tot 6 dagen op jouw vraag of sollicitatie. Het komt voor dat werkgevers tijdelijk afwezig of op reis zijn. In dit soort gevallen zal het wat langer duren. Wij vragen werkgevers wel om ons hiervan op de hoogte te stellen zodat wij dit kunnen delen met jullie. Buiten de uitzonderingen om streven wij er naar dat werkgevers binnen een week reageren op de sollicitaties. Zodat jij nooit te lang hoeft te wachten op jouw sollicitatie antwoord.

 • Waarom mist er af en toe een knop solliciteren onderaan de vacature?

  Het komt voor dat wij buitenlandse projecten op onze website hebben waarbij de aanmeldingen niet via ons gaan. Wij zoeken dan alleen gemotiveerde deelnemers voor deze projecten. De specifieke details zoals deelnamekosten zijn terug te vinden op de website van de opdrachtgever. Hier kom je door onderaan de vacaturepagina te klikken op de rode button.

 • Wat is de minimale leeftijd om te kunnen solliciteren?

  Voor vrijwel alle vacatures in het buitenland moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Dit is vaak een harde eis van de werkgevers. Mocht je nog geen 18 jaar zijn en toch willen werken in het buitenland, dan hebben we ook vrijwilligersprojecten. Je kunt dan tegen kost en inwoning en soms een kleine vergoeding toch werken in het buitenland. De minimumleeftijd voor deze projecten is 16 of 17 jaar.

 • Vergroot ik mijn kans om aangenomen te worden door het maken van een video pitch?

  Werkgevers en recruiters ontvangen talloze sollicitaties op hun vacatures. Om er bovenuit te springen moet je origineel en creatief zijn. Een goede manier hiervoor is het maken van een enthousiaste video pitch. Op deze manier laat je zien gemotiveerd te zijn en net wat extra te willen geven. Dit kan de doorslag geven in een sollicitatieprocedure.

 • In welke taal moet ik solliciteren?

  Je kunt gewoon in het Nederlands solliciteren op een vacature in het buitenland, tenzij er in de vacature wordt vermeld dat je het in het Engels of in een andere taal moet solliciteren.

 • Kan ik ook solliciteren als ik niet aan alle functie eisen voldoe?

  Je kunt altijd proberen om te solliciteren als je niet aan alle functie eisen voldoet. Mocht de werkgever niet genoeg keuze hebben, dan kan hij of zij altijd besluiten wel op je sollicitatie in te gaan. Daarnaast komt het regelmatig voor dat mensen toch worden aangenomen terwijl zij niet aan alle functie eisen voldoen. Houd er echter wel rekening mee dat mensen die wel aan alle functie eisen voldoen sneller de voorkeur zullen krijgen van de werkgever. Specifieke talen of perioden zijn vaak wel een harde vereiste.