Je maakt gebruik van een verouderde browserversie, voor de best mogelijke gebruikerservaring raden wij aan om de laatste versie van Google Chrome te installeren. Google Chrome downloaden

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: Geef zwem- en surfles!

 • Functie: Vrijwilliger
 • Locatie: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Periode: 26 februari 2018 t/m 1 februari 2019
 • Nationaliteit: Nederlands
 • Salaris: Onbekend
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Accommodatie: Ja
 • Categorie: Sport
Vacature bewarenVacature bewaard
97 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Status:

Open ◦ Verloopt op 1 april 2018

Geplaatst:

12 maanden geleden


Over de vacature

Wil jij graag je steentje bijdragen? Begin met vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika en help bijvoorbeeld kinderen uit sloppenwijken. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die in Kaapstad op een school willen helpen. Geef bijvoorbeeld zwem- en surfles!

Het doel van deze vrijwilligersorganisatie is om de kansarme kinderen (12 - 14 jaar) uit de sloppenwijken van Kaapstad zicht te geven op een beter leven. Door ze kennis te laten maken met sport, en alle positieve kanten die dit met zich meebrengt. Het houdt de kinderen letterlijk van de straat en ze kunnen belangrijke (levens-)lessen leren met het aanbieden van sport, avontuur, teamwork en onderwijs. 

Het project wordt als een wekelijks 'buitenschools' project aangeboden aan kinderen die op kansarme scholen zitten. Jouw hulp als vrijwilliger is absoluut hard nodig. Je zult je onder andere inzetten met het geven van diverse (sport)activiteiten. Daarnaast ga je assisteren op een school. Natuurlijk blijft er ook genoeg vrije tijd over om het land te ontdekken!

Je accommodatie en maaltijden worden door de organisatie geregeld. Raak jij enthousiast over dit project en zou je vrijwilligerswerk in Kaapstad willen doen? Solliciteer dan op deze vrijwilligerswerk vacature in Zuid-Afrika en je zal meer informatie ontvangen over dit interessante project!

Wat wij jou bieden
 • Maaltijden

 • Werkweek van 3 tot 5 dagen

 • Accommodatie

 • Een onvergetelijke ervaring!

 • De kans om kinderen in sloppenwijken te helpen

 • Training voor vertrek


Werkzaamheden
 • Je leert kinderen zwemmen/surfen/skaten

 • Je geeft computerles

 • Je helpt mee op school

 • Je organiseert diverse sportactiviteiten


Functie-eisen
 • Je bent minimaal 16 jaar

 • Je bent sportief

 • Een verklaring omtrent gedrag


Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken in de periode van 26 februari 2018 t/m 1 februari 2019


Vragen over deze vacature

Maud

Hallo,

Even een vraagje! Is het mogelijk om 4 maanden deel te nemen aan dit project? Wat zijn de kosten daarvan? Het lijkt mij echt super om vrijwilligerswerk te doen.

Groetjes,

Maud

Reactie van de werkgever:

Hoi Maud,

Wat leuk dat je interesse hebt in het Surf programma in Zuid Afrika : )
Wij bieden het programma aan voor maximaal 8 weken.
Het programma voor 4 maanden doen is visum technisch erg lastig. Je krijgt na aankomst in ZA namelijk een 90 dagen visum. Wil je langer in ZA blijven, dan dien je zelf het visum vooraf hier in Nederland te regelen en dat is nog vrij lastig. Daarom is het misschien leuk om het programma voor 8 weken te doen en heb je eventueel zelf nog de tijd om na het programma nog te gaan rondreizen : )

Vriendelijke groeten,

Yvette Teeselink


Britt

Hoi, in de vacature staat dat je minimaal 16 jaar moet zijn, maar als ik wil solliciteren voldoe ik niet aan de minimum leeftijd. Ik ben nu 17 jaar. Bovenin de tekst staat dat je 18 moet zijn. Ik vroeg me af wat het nu eigenlijk is. Met vriendelijke groet Britt


Isa Floor

Hi!

Ik ben erg geïnteresseerd in deze vacature! Ik kan alleen niet solliciteren, omdat mijn periode niet voldoet aan de eisen. Ik las hierboven, dat het een lopend project is.

Is er een mogelijkheid dat ik meer informatie ontvang?
* Wat is het tarief voor minimaal 4 maanden?
* Kan ik samen met een vriendin helpen aan dit project in mijn tussenjaar?
* Wat zit in de prijs inbegrepen en wat niet?

Een stralende groet,

Isa Floor van den Brink

Reactie van de werkgever:

Hoi Isa Floor,

Wat ontzettend leuk dat je interesse hebt om eventueel deel te nemen aan het Surf programma in Zuid Afrika. Een heel leuk programma! Het is zeker mogelijk om samen met je vriendin te gaan, wel net zo gezellig natuurlijk!

Ik heb vorig jaar zelf een bezoekje gebracht aan onder andere dit programma. Als je het leuk vind kan ik je er alle over vertellen : ) Neem gerust contact met mij op. Op onze website kan je al onze contactgegevens vinden.

Ik hoor graag van je!

Groetjes vanuit het winterse Enschede..

Yvette Teeselink


Anna Sophie

Hallo, wat een mooi project ! Graag zou ik wat extra informatie willen ? Hoe zit het met onderdak ? Is het veilig ? Moet je veel surf ervaring hebben ? Hoe ziet een gemiddelde dag eruit ? Wat zouden de kosten zijn voor 4 weken ?

Groetjes,

Anna-Sophie

Reactie van de werkgever:

Hoi Anne Sophie,

Wat ontzettend leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over dit gave project : )
Tijdens het Surf & Adventure programma verblijf je in een vrijwilligershuis, dit huis deel je met andere internationale jongeren. Heel erg gezellig! Je hoeft geen surf ervaring te hebben. Na aankomst krijg je zelf een aantal lessen, zodat je weet hoe je moet peddelen / moet gaan staan / een golf kan pakken enz. Zodat je dit straks ook over kan brengen aan de kindjes straks tijdens de les. Over het algemeen geef je in de ochtend les op één van de schooltjes in een township en in de middag geef je sport/surf/skate lessen. Een leuke combi zo tussen lesgeven en sport. Wanneer je het programma voor 4 weken zou boeken, betaal je €1375,-

Mocht je nog vragen hebben over dit programma, dan hoor ik dat heel erg graag.

Vriendelijke groeten,

Yvette


Loïs

Hallo,

Is of het ook mogelijk is om voor 2 maanden deel te nemen aan dit project? En welke kosten zouden hier dan aan verbonden zijn?

Groetjes,
Loïs

Reactie van de werkgever:

Hoi Loïs,

2 maanden is mogelijk. De kosten zijn dan 2150 euro inclusief accommodatie en maaltijden, begeleiding, surfcursus van 3 dagen, materiaal enz. Als je meer vragen hebt, laat het me weten!

Groetjes,

Carma