Alle vacatures

Wildlife monitoring en conservation project in Zuid-Afrika

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Marataba Sectie, Marakele National Park, Limpopo, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken in de periode van 11 jan 2021 t/m 11 dec 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

Het is mogelijk om te starten op 5 januari 2021, 2 februari 2021, 2 maart 2021, 6 april 2021, 4 mei 2021, 1 juni 2021, 6 juli 2021, 3 augustus 2021, 7 september 2021 en 5 oktober 2021.

COVID-19 update - Solliciteren nog steeds mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om te starten in veel landen in het buitenland. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Een onvergetelijk avontuur ligt op je te wachten! Ga jij deze uitdaging aan als vrijwilliger voor het LEO Africa Conservation Project in het indrukwekkende Zuid-Afrika? Samen met het internationale team ga je wildlife monitoren in de Marataba Sectie. Lees snel meer over deze unieke vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Zuid-Afrika ga jij aan de slag voor het LEO Africa Conservation Project. LEO staat voor Limpopo eco Operations. Het project zet zich in voor het monitoren van wildlife, voornamelijk: leeuwen, neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels, cheeta’s en hyena’s (welcome to South Africa). Samen met het Parkmanagement en de Veterinery Services richten jullie je op het natuurbehoud, de anti-stroperij activiteiten en het monitoren van wildlife. Het conservation (behoud) project richt zich voornamelijk op de bescherming van de neushoorns en het voorkomen van stroperij.

Je zult tijdens je werk als vrijwilliger in Zuid-Afrika te maken krijgen met autoritten in een 4x4 jeep om de verschillende dieren te monitoren. Belangrijk hiervoor zijn de verschillende plekken in het park uitgerust met camerabewaking. Bij dit project is er een groot respect voor het wildlife en worden de dieren niet gestoord, maar alleen geobserveerd. Ook hou je je bezig met natuurbehoud activiteiten en bush wandelingen. Verder is er de unieke mogelijkheid om in een micro vliegtuig over het park te vliegen om zo stroperij tegen te gaan. Hiervoor wordt ook gewerkt met drones.

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika heb jij een belangrijke rol bij dit project. Je wordt betrokken bij de verzameling van data en ID foto’s om wild te monitoren. Verder help je bij natuurbehoud activiteiten zoals het herstellen van wegen. Ook behoort animal darting (op verzoek van de dierenarts) tot je werkzaamheden. Soms zul je ook een avond in de Bush doorbrengen om  de anti-stroperij teams te ondersteunen. Verder help je op de basis mee met de dagelijkse werkzaamheden zoals het koken van maaltijden, data gegevens invoeren en de onderhoud van het kamp.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Je verblijft tijdens je periode vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika in de Marataba sectie (24.000 hectare) van het Marakele National Park, Limpopo, Zuid-Afrika. In deze prachtige omgeving vind je onder andere de bekende Big Five. 

Zij jij jezelf aan deelnemen aan dit unieke avontuur? En ben jij degene met passie voor wildlife en natuurbehoud? Solliciteer dan nu om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen! Mocht je meer informatie willen kijk dan op de website van TravelUnique.

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Zuid-Afrika

 • Je kunt elke dag de unieke Big Five bewonderen!

 • Op zondag heb je vrij en je gaat een keer per week uit eten in een lokaal restaurant

 • Elke dag is anders

 • Je krijgt een fijne accommodatie

 • Goede begeleiding

Wat moet je daarvoor doen?

 • Wildlife monitoren

 • Natuurbehoud activiteiten

 • Werkzaamheden op de basis zoals maaltijden koken en het invoeren van gegevens

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een echte teamplayer en daarnaast flexibel en enthousiast

 • Je hebt een goede conditie (veel lopen en fysiek werk verrichten)

 • Je beschikt over een goede kennis van de Engelse taal

 • Je bent minimaal 18 jaar

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken in de periode van 11 januari 2021 t/m 11 december 2021.

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 31 juli 2020
Geplaatst
17 dagen geleden

Vacature vragen

Lars

Is het mogelijk om met 2 mensen tegelijkertijd aan te melden?

Reactie van werkgever:

Beste Lars, dank je voor je bericht. Natuurlijk kan je je met twee of meer mensen tegelijk aanmelden.

Dedesh

Wat zijn de kosten voor het verblijf en is eten inbegrepen?

Reactie van werkgever:

Beste Dedesh, dank voor je bericht. De kosten worden weergegeven in Zuid-Afrikaanse randen:

2 weken: ZAR 16,400
4 weken: ZAR 31,300
6 weken: ZAR 46,400
De bovenstaande bedragen zijn incl. accommodatie, alle maaltijden, transfer van- en naar het vliegveld en 24/7 begeleiding. Op verschillende wisselkoersen sites is het mogelijk de koers van de ZAR om te rekenen naar euro's. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,
Therese Wijnen
TravelUnique

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen