Alle vacatures

Word vrijwilliger voor een onderwijsproject in Zambia

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Livingstone, Zambia
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken in de periode van 01 jan 2021 t/m 11 dec 2021.
 • Minimum leeftijd 17 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

Het is mogelijk om te starten op 4 januari 2021, 1 februari 2021, 1 maart 2021, 5 april 2021, 3 mei 2021, 7 juni 2021, 5 juli 2021, 2 augustus 2021, 6 september 2021 en 4 oktober 2021.

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Hoe klinkt vrijwilligerswerk in het buitenland? Precies! Jij kunt aan de slag gaan als vrijwilliger in Zambia voor een onderwijs- en community project. Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Zambia kun je helpen bij de verschillende onderwijs- en community projecten. Scholen in Zambia zijn namelijk vaak overvol. Daarom hebben het ‘Department of Education’ en ‘The Ministry of Arts and Culture’ een plan opgezet, waarbij vrijwilligers kunnen ondersteunen als klassenassistent. In de ochtend zul je helpen bij het onderwijsproject en ‘s middags ga je aan de slag bij één van de community projecten.

Het onderwijsproject
Tijdens jouw periode als vrijwilliger in Zambia zul jij leraren van een bepaalde klas ondersteunen als klassenassistent in Livingstone. Je zult kinderen helpen die extra aandacht nodig hebben met bepaald schoolwerk. Dit is hard nodig! Het onderwijs in Zambia staat namelijk niet op een hoog niveau en klassen zitten vaak overvol. Hierdoor is er weinig aandacht voor kinderen die de lessen niet goed kunnen volgen. Ook zul je groepjes kinderen gaan begeleiden. Je gaat bijvoorbeeld samen nog een extra keer de stof herhalen. Naast het geven van onderwijsassistentie zul je ook gaan helpen met het nakijken van schoolwerk. Leraren geven de kinderen vaak veel toetsen en opdrachten, genoeg om na te kijken dus!

Van te voren krijg je thuis één van de vier lopende school projecten toegewezen en ontvang je informatie over deze school. Nadat je kennis hebt gemaakt op de school in Zambia en hebt geïnventariseerd waar de behoeften van de school liggen, zal je workshops geven. De workshops kunnen gaan over diverse aspecten in het onderwijs.

Heb je ervaring als leerkracht in het onderwijs? Laat het vooraf even weten! Samen met de docent kan dan worden gekeken naar eventuele zelfstandige taken. Het programma is dus ook afhankelijk van jouw achtergrond en kwaliteiten.

Het community project
Naast je ochtenden als vrijwilliger bij het onderwijsproject in Zambia, zul je ‘s middags helpen bij verschillende community projecten. Je kunt bijvoorbeeld gaan helpen bij het bouwen, schilderen en opknappen van klinieken en scholen. Er is namelijk een enorm tekort aan schoollokalen waardoor kinderen vaak niet de hele dag naar school kunnen. Op maandag en (soms) vrijdag helpen de vrijwilligers mee met de meisjes van grade 4 op de Linda Farm. Dit is een kleine community waar families wonen met minstens één persoon met een beperking in het gezin. De meisjes leren hier meer over landbouw en landbouwactiviteiten. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Als vrijwilliger kun je ook aan de slag gaan bij de leesclub in Zambia. Je gaat kinderen hun literaire kennis vergroten door ze te helpen met moeilijke woorden, het voorlezen en het extra oefenen van taalvaardigheden. Ook is er een literatuurclub voor volwassen. Je helpt dan beginners en gevorderde met het krijgen van een betere plaats op de arbeidsmarkt. Liever iets creatiefs doen? Ook dat kan! Samen met jongeren kun je aan de slag gaan bij de kunstclub. Op deze manier kunnen je jongeren aanmoedigen om te gaan met diverse problemen/zaken door middel van kunst. Bijvoorbeeld: je kunt een anti-drugs campagne opzetten en door de kunstclub posters laten maken. En als laatste kun je helpen bij de dagelijkse taken in het Maramba bejaardenhuis. Een prachtige manier om de situatie en leefomstandigheden van de bewoners te verbeteren.

Vrijwilligerswerk in Zambia
Het project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Een goede kennis van de Engelse taal is noodzakelijk om met de leerkrachten, leerlingen en de lokale medewerkers te kunnen communiceren. Ook is er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. 

Wil jij je inzetten als vrijwilliger in Zambia? Solliciteer dan nu op deze vacature in het buitenland en ga de uitdaging aan! Mocht je meer informatie willen kijk dan op website van TravelUnique. De prijzen en startdata staan bij de projecten vermeld.

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Zambia!

 • Internationale vrienden voor het leven

 • Je doet ervaring op met het onderwijs in een Afrikaans land

 • Grote variatie in de activiteiten

 • Er is de gehele periode een projectcoördinator aanwezig die je zal begeleiden

 • Bij aankomst krijg je een uitgebreide oriëntatietraining

 • Je krijgt een fijne accommodatie met 24 uur per dag beveiliging

Wat moet je daarvoor doen?

 • Onderwijsassistentie geven

 • Groepen kinderen helpen met bepaald schoolwerk

 • Nakijken van schoolwerk

 • Meedraaien bij één van de community projecten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent flexibel

 • Je bent minimaal 17 jaar

 • Mocht je ervaring hebben als leerkracht in het onderwijs geef dit dan vooraf aan

 • Een goede kennis van de Engelse taal

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken in de periode van 1 januari 2021 t/m 11 december 2021.

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 4 september 2020
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Guido

Hey,ik ben guido en heel erg geintereseerd in dit project. Ik vroeg me af zitten er (naast de 30 dollar visum) nog kosten aan deze reis verbonden. Mvg guido ter wal

Reactie van werkgever:

Beste Guido, dank voor je bericht. Je dient inderdaad zelf de kosten van je visum te betalen en hiernaast ook je vlucht en een bedrag voor je accommodatie, maaltijden en begeleiding. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal weken dat je wilt gaan. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Sabine

Bedankt voor uw reactie! Ik ben gelukkig 21. Zitten er nog kosten verbonden aan het werk of aan het aanvragen van die visum? En hoe zit het met eventuele inentingen of andere dingen wat je van te voren moet regelen?

Reactie van werkgever:

Beste Sabine, dank voor je bericht. Er zijn inderdaad kosten aan verbonden. Kijk anders even op de TravelUnique website. Je vind het project onder de onderwijsprojecten. Beneden aan de tekst staan de startdate en kosten vermeld. Je dient inderdaad vooraf je inentingen te regelen. Een visum kost 30 dollar en kan je bij aankomst in Zambia aanschaffen.

Sabine

Hi! Ik ben heel erg geïnteresseerd om als vrijwilliger te gaan werken voor het onderwijsproject in Zambia. Ik zie dat het voor minimaal 2 weken is maar ik vroeg me af of het ook voor een aantal maanden kan, hoeveel het kost en wat ik moet regelen van te voren zoals een visum, inentingen en dergelijken. Alvast bedankt!

Reactie van werkgever:

Ha Sabine, dank voor je bericht. Bij de meeste projecten kun je tussen de 2 - 12 weken verblijven. Dit geldt ook voor het onderwijs project in Zambia. Iedereen, ongeacht je leeftijd, krijgt een visum voor 4 weken. Maar wil je langer blijven dan moet je een TEP (Temporary Employment Permit) aanvragen. Een TEP wordt alleen verstrekt als je 21 jaar of ouder bent. Hoe lang je bij dit project kan verblijven is dus afhankelijk van je leeftijd. Mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag!

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt