Doe mee aan het Marine Conservation project in Mexico!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Puerto Morelos (Yacatan), Mexico
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 4 weken in de periode van 01 mrt 2019 t/m 01 feb 2020.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

Omschrijving

Bevind jezelf op één van de mooiste plekken ter wereld. Neem daarna een duik in één van de uniekste onder water plekken ter wereld. Dan heb jij het zeker goed voor elkaar! Zet jezelf in voor het behoud van één van de grootste koraalriffen ter wereld.
 
Jij kunt gaan werken in Mexico als vrijwilliger bij het Marine Conservation Expedition om de onderwaterwereld in het Mexicaanse gedeelte van het Mesoamerican Coral Reef in kaart te brengen. Dit koraalrif is het op één na grootste rif in de wereld, op het Great Barrier Reef in Australië na. Het is dus zeer uniek om hier te gaan werken als vrijwilliger. Het rif ligt in de Caribische Zee en strekt zich uit van het puntje van Yucatan in Mexico, langs de kust van Belize en de oostkust van Guatemala tot aan de noordkust van Honduras.
 
Het project heeft als doel om een accuraat overzicht te maken van het leven dat zich in en onder water afspeelt. Hiervoor moeten ze continu de vinger aan de pols houden en constant gegevens blijven verzamelen. Zo weten ze welke populaties vissen en dieren gezond zijn, of het koraal afsterft of stabiel blijft, welke ontwikkelingen er onderwater gaande zijn. Deze gegevens worden met behulp van (internationale) vrijwilligers die gaan werken in Mexico verzameld en doorgegeven aan het Centro Ecologico Akumal - een vooraanstaande organisatie op het gebied van marine conservation. Zij kunnen met deze gegevens aan de slag en plannen maken op korte én lange termijn. Dat allemaal om het rif te behouden. Want ook hier heeft klimaatverandering zijn intrede gedaan... Daarnaast is er nog een hoop werk te verrichten op het gebied van milieuvoorlichting aan de lokale bevolking. Ook zij moeten zich bewust worden van de impact die hun levenswijze kan hebben op het leven in en aan zee.
 
Om aan dit project mee te kunnen doen, hoef je nog niet je PADI-brevet in de pocket te hebben. Deze kun je ter plaatse nog halen.
 
Dit project draagt bij aan de een aantal duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties.
 
Let op: er zijn kosten verbonden aan het doen van vrijwilligerswerk in Mexico. Je betaalt onder andere je eigen vliegticket en bemiddelingskosten aan de organisatie die alles voor je regelt. 
 
Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige project in Mexico? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!

Wat wij jou bieden
 • Een lifetime experience

 • Onderdak, maaltijden en vervoer

 • Professionele begeleiding

 • Training on the spot


Werkzaamheden
 • Duiken, duiken en nog eens duiken

 • Voorlichting geven aan de bevolking

 • Gegevens verzamelen

 • Gegevens analyseren en invoeren in database


Functie-eisen
 • Duikliefhebber

 • Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid

 • Je hebt een grote affiniteit met de zee

 • Je spreekt voldoende Engels


Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken in de periode van 1 maart 2019 t/m 1 februari 2020.


Vragen over deze vacature

Allard

Goedendag,

Waarschijnlijk zal ik dit project gezien de periode niet kunnen ondersteunen. Wel zou ik graag aan deze of een soortgelijk project willen deelnemen. Mijn beschikbaarheid ligt in de (volledige maanden) juli en augustus.

Zal in dit project op dat moment een vervolg krijgen? Of zijn er andere soortgelijke projecten (duiken en koraal behoud) als openstaande vacature cq. vrijwilligerswerk? Of kunt u mij in contact brengen met de initiatiefnemer? Dan kan ik wellicht zelf contact opnemen i.v.m. andere lopende projecten.

Ik hoor graag!

Vriendelijke groet,

Allard Westerdijk

Reactie van werkgever:

Goedendag Allard,

Bedankt voor je interesse in het Marine Conservation project. Dit project is het hele jaar door beschikbaar! Daarnaast hebben we we vergelijkbare projecten in Zuid-Afrika (Gansbaai), Fiji en op de Seychellen! Neem eens een kijkje op onze website [Activityinternational]. Misschien is het handig dat je je e-mailadres aan ons doorgeeft, dan kunnen we contact met opnemen om het één en ander te bespreken. We kijken uit naar je reactie!

Met vriendelijke groet,

Groetjes,
Team Activity International
Martijn


Calluna

Ik zou heel graag meer informatie willen ontvangen over deze vacature. En vroeg me af of er ook kosten vanaf gaan als jeje PADI al hebt.

Reactie van werkgever:

Hey Calluna,

Bedankt voor je interesse in dit gave project! Als je je PADI al hebt kun je vier, acht of twaalf weken aan het project deelnemen. De kosten hiervan zijn € 2700 – 4 weken, € 3300 – 6 weken, € 3900 – 8 weken.

Als je nog geen duikervaring hebt, dan kun je enkel meedoen aan het 8- en 12 weekse programma.

Als je je e-mailadres even stuurt, dan mailen ik je verdere informatie.

Met vriendelijke groet,

Activity International
Martijn


Marielle

Beste,

Is het mogelijk voor langere tijd te verblijven?
Persoonlijk denk ik meer aan een jaar.
Is er dan ook iets aan de koten te doen?

Met vriendelijke groet Marielle

Reactie van werkgever:

Hi Marielle,

Het is helaas niet mogelijk om een jaar lang vrijwilligerswerk te doen bij het Marine Conservation Project. Je kunt hier maximaal 24 weken vrijwilligerswerk doen.

Groetjes,
Team Activity International
Lincy


Caroline

Beste Lincy,

Bedankt voor jouw antwoord. Kun je aangeven op welke kosten in dan ongeveer moet rekenen voor:
-Visumkosten
-Persoonlijke duikspullen: duikbril, flippers, wetsuit, timer, DSMB (oppervlakte boei)
-vaccinaties

Met vriendelijke groet,

Caroline

Reactie van werkgever:

Hoi Caroline,

Het visum is in dit gevel gratis.
De kosten van de persoonlijke duikspullen zijn afhankelijk van wat je hebt en wat je moet huren ter plekke. Als je de meeste spullen moet huren kost dit ongeveer 20 dollar per dag.
De kosten van de vaccinaties verschillen, je kunt het beste even kijken op de site van de GGD bijvoorbeeld. Misschien ben je hier ook wel voor verzekerd.

Met vriendelijke groet,
Lincy


No Comments

Heb je een vraag?

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen