Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!
Alle vacatures

Ga aan de slag bij het Mesoamerican Coral Reef in Mexico!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Puerto Morelos (Yacatan), Mexico
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 4 weken tussen april 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Bevindt jezelf op één van de mooiste plekken ter wereld. En neem een duik in één van de meest unieke onderwater plekken ter wereld. Klinkt goed toch? Zet jezelf tijdens vrijwilligerswerk in Mexico in voor het behoud van één van de grootste koraalriffen ter wereld. Lees snel verder over deze vacature in het buitenland.
 
Jouw nieuwe uitdaging!
Jij kunt gaan werken in Mexico als vrijwilliger voor de organisatie Activity International bij de Marine Conservation Expedition. Hier ga je aan de slag om de onderwaterwereld in het Mexicaanse gedeelte van het Mesoamerican Coral Reef in kaart te brengen. Dit koraalrif is het op één na grootste rif in de wereld, op het Great Barrier Reef in Australië na. Het is dus zeer uniek om hier te gaan werken als vrijwilliger. Het rif ligt in de Caribische Zee en strekt zich uit van het puntje van Yucatan in Mexico, langs de kust van Belize en de oostkust van Guatemala tot aan de noordkust van Honduras.
 
Het project heeft als doel om een accuraat overzicht te maken van het leven dat zich in en onder water afspeelt. Hiervoor moeten ze continu de vinger aan de pols houden en constant gegevens blijven verzamelen. Zo weten ze welke populaties vissen en dieren gezond zijn, of het koraal afsterft of stabiel blijft, welke ontwikkelingen er onderwater gaande zijn. Deze gegevens worden met behulp van (internationale) vrijwilligers die gaan werken in Mexico verzameld en doorgegeven aan het Centro Ecologico Akumal - een vooraanstaande organisatie op het gebied van marine conservation. Zij kunnen met deze gegevens aan de slag en plannen maken op korte én lange termijn. Dat allemaal om het rif te behouden. Want ook hier heeft klimaatverandering zijn intrede gedaan... Daarnaast is er nog een hoop werk te verrichten op het gebied van milieu voorlichting aan de lokale bevolking. Ook zij moeten zich bewust worden van de impact die hun levenswijze kan hebben op het leven in en aan zee. Genoeg te doen dus tijdens je vrijwilligerswerk in Mexico! 
 
Om aan dit project mee te kunnen doen, hoef je nog niet je PADI-brevet in de pocket te hebben. Deze kun je ter plaatse nog halen.
 
Dit project draagt bij aan de een aantal duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties.
 
Vrijwilligerswerk in Mexico
Let op: er zijn kosten verbonden aan het doen van vrijwilligerswerk in Mexico. Je betaalt onder andere je eigen vliegticket en bemiddelingskosten aan de organisatie die alles voor je regelt. Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige project in Mexico? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een lifetime experience tijdens je vrijwilligerswerk in Mexico

 • Accommodatie, maaltijden en vervoer zijn inbegrepen

 • Je krijgt professionele begeleiding

 • Training on the spot

Wat moet je daarvoor doen?

 • Duiken, duiken en nog eens duiken

 • Voorlichting geven aan de bevolking

 • Gegevens verzamelen

 • Gegevens analyseren en invoeren in database

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een echte duikliefhebber

 • Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid

 • Je hebt een grote affiniteit met de zee

 • Je spreekt voldoende Engels

Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken tussen april 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 28 april 2021
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Jacco

Hallo,

Wat lijkt mij dit een waanzinige en bovenal nuttige besteding van mijn tussenjaar, ik ben sowiezo al van plan binnenkort mijn PADI open water diver te gaan halen. Ik vraag me wel af hoe is de status op dit moment met het COVID-19 virus, gaat dit door en zoja kan ik uberhaupt wel in Mexico komen?

Reactie van werkgever:

Hallo Jacco,

Super leuk dat je enthousiast bent over dit project. COVID-19 zorgt helaas voor een flink aantal problemen. Op dit moment is het project niet open en geldt een negatief reisadvies. Ik kan niet inschatten hoe lang dit gaat duren. Er is goede hoop dat we eind 2020 weer marine volunteers kunnen plaatsen.

Via de vacature kan je meer info aanvragen (solliciteren). Dan kan ik je vervolgens ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij dit project.

Barry - Activity International

Shui-Ling

Goedeavond!

Ik ben geïnteresseerd in deze vacature, maar er is mij iets niet helemaal duidelijk: Kun je wel of niet meedoen als nog geen PADI open water hebt? Is dan het minimum aantal weken 8? groetjes!
Wat is de prijs voor 4 weken? 2700 euro of 2990?

Reactie van werkgever:

Goedemorgen!
Bedankt voor je vraag. Om mee te kunnen doen, heb je PADI Open Water nodig. Veel extra duikervaring is niet nodig maar dus wel het eerste brevet. Het maximaal aantal weken zou 12 zijn. En de kosten voor 4 weken zijn EUR 3090, zoals vermeld op de website van Activity International.

Als je nog vragen hebt, laat het weten. Ik kan je ook in contact brengen met het team in Mexico zodat je nog meer vragen kunt stellen.
Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Frederike

Wat zit er allemaal inclusief de 2700 euro?

Reactie van werkgever:

Hi Frederike,

Dat vind je terug op de site van Activity International (helaas kan ik via dit systeem geen link sturen). Maar volgens mij hebben we ondertussen ook al contact via de mail.

Barry
Activity International

Melvin

zijn volwassenen (44jr) ook welkom? ik het gedoken als militair maar heb nog geen padi. dit ben ik wel van plan om te gaan halen daar zowel open water als advanced. kan ik dit met een vriendin samen doen? ik zou graag wel mijn eigen prive accomodatie willen met eigen sanitair. ik kan vanaf april / mei tot in sept.

Reactie van werkgever:

Hi Melvin,
Wat een Leuke plannen heb je! Dit is zeker mogelijk, iedereen is welkom! Wat betreft de accommodatie is het over het algemeen niet mogelijk om een privé accommodatie te regelen. Je slaapt in ''basic'' hutjes op het strand, deze deel je dan met een aantal andere deelnemers.

Mocht je verder nog vragen hebben hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Activity International
Koen Lentfert

Jelle

Ik zou graag willen weten wat kosten zijn om te mogen deelnemen aan de project?

Reactie van werkgever:

Hi Jelle, Leuk dat je interesse hebt in dit toffe project!
De kosten voor dit project zijn:
€ 2990 – 4 weken
€ 3690 – 6 weken
€ 4390 – 8 weken

Mocht je verder nog vragen hebben hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Activity International
Koen Lentfert

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen