Alle vacatures

Help mee bij een medisch project in Malawi

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Mangochi District, Malawi
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 4 weken in de periode van 01 jan 2021 t/m 11 dec 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

Het is mogelijk om te starten op 4 januari 2021, 1 februari 2021, 1 maart 2021, 5 april 2021, 3 mei 2021, 7 juni 2021, 5 juli 2021, 2 augustus 2021, 6 september 2021 en 4 oktober 2021.

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Heb jij altijd al eens vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? Ga dan deze uitdaging aan als vrijwilliger in Malawi en verbeter de zorg in plattelandsgebieden! Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Malawi ga je aan de slag voor een zeer divers medisch- en gezondheidszorg project. Bij dit project, in het Mangochi District, ben je voornamelijk bezig met het verbeteren van de zorg in plattelandsgebieden. Onderwijs en bewustwording staan hierbij voorop.

In Malawi wordt gebruik gemaakt van een gratis gezondheidszorgsysteem op basis van drie niveaus. Het eerste niveau bestaat uit de gezondheidszorg centra, zij behandelen de meest makkelijke kwalen en geven zuigelingenzorg. De tweedelijn gezondheidszorg bestaat uit basis operaties. De gevallen die hier niet binnen passen gaan naar de derde lijn. Dit wordt uitgevoerd in één van de drie centrale ziekenhuis van het land. De toegang tot de gezondheidszorg en voorzieningen zijn slecht. Een groot deel van de bevolking woont in de plattelandsgebieden en is niet in staat om deze centra te bereiken. Het merendeel van de bevolking leeft onder de armoede grens.

Je werkzaamheden als vrijwilliger in Malawi binnen het medisch- en gezondheidszorg project zullen afhankelijk zijn van je ervaring en opleiding. Er zijn verschillende onderdelen van het project waar je aan de slag kunt gaan.

Home Based Care, HBC (thuiszorg)
De thuiszorg vindt plaats in sommige plattelandsdorpen. Er worden aan lokale groepen vrijwilligers, lessen gegeven over belangrijke onderwerpen zoals: HIV/ AIDS, malaria preventie, persoonlijke hygiëne, EHBO, wondzorg, infectiepreventie, seksuele voorlichting, voorlichting over voeding en TB (tuberculose). Deze lokale vrijwilligers brengen ook huisbezoeken aan chronisch zieke patiënten. Als vrijwilliger in Malawi draai je mee met het project en ga je op huisbezoek of help je mee bij het opzetten van een nieuw project in een ander dorp.

Wondverzorging
Dit project is een onderdeel van het HBC project. Vrijwilligers helpen bij het schoonmaken van wonden, leggen verbanden aan en schrijven verwijzingen naar het ziekenhuis bij ernstige wonden. Ook geven ze advies over antibiotica en verdere behandelingen.

Kleuterschool
Als vrijwilliger zonder medische ervaring kun je aan de slag bij het weeshuis in Malawi. Het project heeft de nadruk op het vergroten van de kennis over HIV/ AIDS om zo het stigma over de ziekte te verminderen. Ook wordt er informatie gegeven over de preventie en behandelmethoden. Als vrijwilliger help je mee met het geven van workshops en presentaties. Deze voorlichtingen worden gegeven voor mensen die leven met de ziekte en die anderen hierover willen vertellen.

Rural hospital
Heb jij een medische achtergrond/ ervaring? Super! Dan is dit jouw kans op mee te draaien bij de kraamkliniek, de vrouwenafdeling, de mannenafdeling, bij het laboratorium en de tandheelkundige behandelingen. Gekwalificeerde vrijwilligers kunnen ook de verpleegkundigen en artsen helpen bij hun dagelijkse taken. Ook is er een labtechnicus beschikbaar voor het uitvoeren van testen op het gebied van hemoglobine, malaria, syfilis en zwangerschap. Eventueel ook interessant voor studenten geneeskunde om meer inzicht te krijgen in tropische en besmettelijke ziekten.

Malaria voorlichting
Wil jij als vrijwilliger in Malawi betrokken worden bij onderwijs op het gebied van Malaria en preventie? Laat dit dan vooraf even weten! Je geeft bijvoorbeeld voorlichtingen over de verschillende voorzorgsmaatregelen.

Vrijwilligerswerk in Malawi
Malawi staat niet voor niks bekend als ‘Het warme hart van Afrika’, door de vriendelijke bevolking zal jij je gelijk thuis voelen. Tijdens je periode als vrijwilliger in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team. In het vrijwilligershuis kun je ook altijd je projectcoördinator aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt. 

Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige avontuur? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk in het buitenland! Mocht je meer informatie willen kijk dan op website van TravelUnique.

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een ontzettend leerzame tijd als vrijwilliger in Malawi

 • Je leert samen te werken met lokale artsen/ verpleegkundigen en internationale vrijwilligers!

 • Je krijgt ondersteuning en begeleiding tijdens je verblijf

 • Op je eerste dag krijg je een uitgebreid oriëntatie programma

 • Een fijne accommodatie met beveiliging

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je helpt mee met het versterken van een opleiding aan lokale vrijwilligers om zo het kennisniveau te vergroten

 • Je werkt in de lokale ziekenhuizen en klinieken

 • Je geeft voorlichting over Malaria, HIV/AIDS

 • Het aanbieden van primaire medische behandeling en zorg

 • Je geeft zorg en basisonderwijs aan kinderen

 • Je werkt samen met de lokale artsen/ verpleegkundigen en vrijwilligers

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je hebt zin om met ons dromen waar te maken en dagelijks alles uit de projecten te halen

Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken in de periode van 1 januari 2021 t/m 11 december 2021.

Vacature status
Open â—¦ Verloopt op 28 oktober 2020
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Melinda

Wat zouden de kosten zijn om voor 4 weken te gaan?

Reactie van werkgever:

Beste Melinda, de kosten voor vier weken bedragen GBP 1095. Dit is ongeveer 1300 euro. Met vriendelijke groet, Therese Wijnen

Fleurine

Goedendag, is het ook mogelijk om bij dit project stage te lopen?

Reactie van werkgever:

Beste Fleurine, je kan in principe tussen de 2 - 12 weken deelnemen aan dit project. Sommige vrijwilligers gebruiken het project ook als stage. Het hangt af wat de eisen zijn waaraan je stage moet voldoen. Ik wil er met alle plezier naar kijken. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Marlinda

Kan ik met een maatschappelijke zorg diploma ook aan de slag als vrijwilliger?

Reactie van werkgever:

Beste Marlinda, dank je voor je bericht. Dat kan zeker, het is alleen niet mogelijk om mee te helpen in de lokale ziekenhuizen en klinieken. Met jouw achtergrond kan je meehelpen bij voorlichting, Home Based Care (thuiszorg), wondverzorging, etc. Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het graag. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Ruby

Wat zullen de kosten zijn voor de vrijwilliger? Alvast bedankt voor je reactie!

Reactie van werkgever:

Beste Ruby, de kosten zijn afhankelijk van het aantal weken dat je wenst deel te nemen aan het project. Je dient je vliegticket, verblijfkosten en visum zelf te betalen. Als je zou willen laten weten hoeveel weken je zou kunnen meewerken bij het project dan kan ik je de kosten doorgeven. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Tahrir

Waarom kan ik niet hiervoor solliciteren?

Reactie van werkgever:

Beste Tahrir, dank voor je bericht. Ik kan je helaas niet vertellen waarom het niet lukt om op de vrijwilligersvacature te reageren. Mocht je meer informatie willen stuur dan even een mail of bel naar 0346 - 833 209. Hartelijke groet,
Therese Wijnen
TravelUnique

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen