Vrijwilligers gezocht voor werken met Apen

 • Functie: Dierenverzorger
 • Locatie: Limbe, Kameroen
 • Periode: Minimaal 1 week in de periode van 1 januari 2018 t/m 31 december 2022.
 • Nationaliteit: Europees
 • Bruto maand salaris: Onbekend
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Accommodatie: Ja
 • Categorie: Dieren
Vacature bewarenVacature bewaard
151 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Vacature status:
Open ◦ Verloopt op 21 december 2018
Geplaatst:
9 maanden geleden

Over de vacature

Wil jij een gorilla van dichtbij meemaken, in aanraking komen met chimpansees en de dagelijkse bezigheden van een dril ontdekken? Kom dan leuk vrijwilligerswerk in Kameroen doen als dierenverzorger!

Het Limbe Wildlife Centre heeft een vrijwilligersprogramma dat ervoor zorgt dat iedereen die affiniteit heeft met dieren, kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in het opvangcentrum. Je hebt dus geen ervaring nodig. De minimale leeftijd is 18 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding van ouders).

Als vrijwilliger, werk je samen met de staf van het Limbe Wildlife Centre, en zorg je voor de geredde primaten, waaronder gorilla’s, chimpansees, drils, mandrils en bavianen. Je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met dieren.

Naast de werkzaamheden in het opvangcentrum zijn er nog meer activiteiten die je kunt doen:

 • mee naar scholen, met het educatie team, om voorlichting te geven aan kinderen over de apen en hun leefgebied tijdens schoolseizoen. 
 • meekijken met operaties in de dierenkliniek
 • het maken van speeltjes voor de verschillende apen
 • helpen in de giftshop
 • meehelpen met het bouwen of opknappen van de verblijven.

Kosten:
Je betaald 250 euro per week. Dit is voor je verblijf in het vrijwilligershuis en je lunch. De lunch word verzorgd in het opvangcentrum. Je kunt zelf bepalen hoelang je gaat, met een minimale duur van 1 week. Daarnaast moet je rekening houden met dat je ook kosten maakt voor je vliegticket, je visum, inentingen en prive bestedingen tijdens je verblijf. De kosten van het vrijwilligerswerk in Kameroen maak je rechtstreeks over naar het opvangcentrum, dus 100% van het geld komt op de plek van bestemming.

Lijkt het jou een fantastische ervaring om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen als dierenverzorger? Solliciteer dan snel op deze vrijwilligerswerk vacature in Kameroen! 

Wat wij jou bieden
 • Persoonlijke begeleiding bij de voorbereidingen & tijdens je verblijf

 • Een fantastische & unieke ervaring die je nooit meer vergeet!

 • Een actieve, creatieve & vooral indrukwekkende tijd als vrijwilliger

 • Lage kosten, die voor 100% naar het Limbe Wildlife Centre gaan


Werkzaamheden
 • Schoonmaken van de verblijven

 • Observeren & voeren van de apen

 • Meehelpen met constructie werkzaamheden, meekijken tijdens operaties

 • Voorlichting geven op scholen & tijdens onze nature club dag in het LWC

 • Maken van enrichment en speeltjes voor de apen

 • Mocht je goed zijn in fotografie, social media, schilderen enz, dit is altijd welkom en geef het ook aan!!


Functie-eisen
 • Dierenfanaat, met & zonder ervaring

 • Enthousiast & creatief

 • Out of the box denken

 • Hardwerkend en niet bang zijn om vuile handen te krijgen


Beschikbaarheid

Minimaal 1 week in de periode van 1 januari 2018 t/m 31 december 2022.


Vragen over deze vacature

Stephanie

Hoiii! Dit lijkt me een geweldige ervaring! Wat ik graag volgend jaar zou willen doen! Is het mogelijk om meer informatie te krijgen? En is het mogelijk om in elke periode heen te gaan? Groetjes stephanie

Reactie van de werkgever:

Hoi Stephanie,

Wat ontzettend leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk met apen in Kameroen.
Het is geen probleem om dit volgend jaar te doen en je bent het hele jaar welkom.
Ik kan me voorstellen dat je een hoop vragen hebt.
Stuur me anders via de mail even je vragen toe. Ik kan er namelijk uren over vertellen maar dan weet ik nog niet of ik je vragen heb beantwoord.
Wat we ook altijd doen is een persoonlijk gesprek met iedereen die mogelijk interesse heeft om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit is vrijblijvend en geheel gratis. We vinden het erg belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat je gaat doen. Tevens kunnen we je dan ook foto's en filmpjes laten zien.
Daarna kun je voor jezelf een goede afgewogen beslissing maken of dit het is voor je.
Mocht je eerst via de mail wat antwoorden willen hebben is dit ook goed.
Stuur even een mailtje, sorry ik kan via dit bericht geen mailadres toevoegen maar kijk even op onze website. Als je op google world of wildlife intypt dan komt dan en stuur anders via deze weg even een sollicitatie, dan kan ik je wel het mail adres geven en dan ga ik je zo goed mogelijk helpen met al je vragen.

Geloof me, het is echt een hele gave ervaring die je nooit meer vergeet.

Groetjes Marieke de Bruijn
vrijwilligers World of Wildlife


Maartje

Hey,

Ik word over 8 maanden pas 18 maar ik zou dit heel graag willen doen. Zou er heeeel misschien een mogelijkheid zijn dat ik dit nu alsnog zou kunnen doen? ookal ben ik 17..

Reactie van de werkgever:

Hoi Maartje,
Ten eerste super leuk dat je interesse hebt om vrijwilligerswerk te doen in Kameroen. Het is helaas niet mogelijk om voor je 18e in je eentje dit vrijwilligerswerk te doen. Dit heeft te maken met de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Wat wel kan is dat er iemand met je meegaat die ouder dan 18 jaar is en de verantwoordelijkheid voor jou op zich wil nemen. Dan is het wel mogelijk.
En het voordeel is, dat als je eenmaal 18 jaar bent, je sowieso kunt gaan. Dus mogelijk alvast wat voorbereiding treffen en dan als je 18 bent de stap wagen om met deze fantastische apen te werken?

Heel veel succes en hopelijk horen we nog eens van je.

Groetjes Marieke


Jantien

Hi! Is hier toevallig nog meer informatie over te vinden? Ik ben erg geïnteresseerd om misschien dit project met het Basisschool-project in Buea te combineren, maar zou dan graag wat meer informatie hebben. Bijvoorbeeld welk vliegveld in Kameroen kan je het beste gebruiken om vanuit Nederland te vliegen? Alvast bedankt, Jantien

Reactie van de werkgever:

Hoi Jantien,

Wat super leuk dat je interesse hebt. En helemaal gaaf als je het kan combineren met het project in Buea. Dan heb je 2 vliegen in 1 klap. Het mooie is ook nog dat Buea en Limbe maar 20 minuten rijden bij elkaar vandaan liggen.
Om even terug te komen op jouw vraag, je kunt het beste naar Douala vliegen. Dit kun je doen vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. De laatste twee zijn de goedkoopste vaak.
Mocht je bij ons aan de slag gaan dan werk je als vrijwilliger met apen in het Limbe Wildlife Centre. Dit zijn apen die allemaal slachtoffer zijn van de illegale stroperij of die gehouden zijn als huisdier of toeristen attractie. We helpen je in Nederland met alle voorbereidingen. Voor transport van het vliegveld wordt gezorgd en je verblijft samen met andere (internationale) vrijwilligers in een vrijwilligershuis op ongeveer 10 minuten afstand van het opvangcentrum. Ook in Kameroen hebben we Nederlands talige begeleiding. Ik kan je er nog ontzettend veel over vertellen, maar kijk anders eens voor meer informatie op onze website of mail naar ons. We helpen je graag verder.
Het is een unieke ervaring die je nooit meer gaat vergeten.
Groetjes Marieke,


C.H.B.

Hallo Marieke,

Mijn vriend en ik zijn erg enthousiast geworden over deze vacature. Is het ook mogelijk om in dit geval dus met z'n tweeën te gaan? En hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Groet,

Charlotte

Reactie van de werkgever:

Hoi charlotte,

Wat ontzettend leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Het is zeker mogelijk om met zijn tweeën te gaan. Je bent het hele jaar door welkom. Enige vereiste is dat een van jullie minimaal 18jaar is. Je kunt al vrijwilligerswerk doen vanaf 1 week en het maximum aantal dagen / weken is aan jullie. Wat wij altijd doen is een gesprek aangaan, liefst persoonlijk maar bij uitzondering telefonisch of Skype. Dan kunnen we al jullie vragen beantwoorden en kunnen jullie ook dmv foto s en filmpjes zien hoe het opvangcentrum eruit ziet. Dit is geheel vrijblijvend dus je kunt daarna alsnog besluiten of je t wel of niet wilt gaan doen. Als je wel wilt gaan krijg je van ons een informatiepakket toegestuurd met alles voorbereidingen en helpen wij je met de voorbereidingen. Ga ervan uit dat je minimaal 6 weken nodig hebt om alles te regelen.

Nogmaals super leuk en als je nog meer vragen hebt, mail ze vooral gelijk door!!

Ik hoop van jullie te horen

Groetjes,

Marieke de Bruin


Irene

Ik kan vrij weinig vinden over de kosten, wel zie ik staan dat er voor accomodatie gezorgd word wat moet ik mij hierbij voorstellen? Uiteraard zal je zelf je ticket moeten betalen, maar komen er nog meer kosten bij?

Reactie van de werkgever:

Hoi Irene,

Ik zal gelijk die informatie even toevoegen. We hebben een eigen vrijwilligershuis. Dit bestaat uit 2 gebouwen. Je hebt één en tweepersoonskamers, allemaal met een tweepersoonsbed. Je deelt altijd je kamer met een vrijwilliger van hetzelfde geslacht. De kosten voor het vrijwilligerswerk zijn 250 euro per week. Je kunt al gaan vanaf een week dus je kunt zelf bepalen hoelang en hoe duur je het wil maken. Daarnaast komen er nog kosten bij voor een vliegticket, die liggen meestal tussen de 500 en 700 euro (retour), je visum (90 euro voor een maand), inentingen (die kan je terug vragen via je verzekering) en je kosten die je in Kameroen uitgeeft ( ongeveer 200- 300 euro voor een maand). Je maakt het geld voor het vrijwilligerswerk zelf over naar het opvangcentrum dus 100% word gebruikt. Ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben. Je mag me altijd meer vragen.

Groetjes,

Marieke