Vrijwilligerswerk in Ghana op een Basisschool!

 • Functie Leraar of Lerares!
 • Locatie Accra, Ghana
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 06 mei 2019 t/m 31 jul 2020.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Ja
 • Categorie Onderwijs
 • Bruto maandsalaris Onbekend
Vacature bewarenVacature bewaard
197 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 31 december 2019
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Omschrijving

Akwaba! (Ghanees voor welkom)

Lijkt vrijwilligerswerk in het buitenland met kinderen jou ontzettend leuk? Kom dan vrijwilligerswerk in Ghana doen als leraar of lerares! En lever een bijdrage aan een betere toekomst van kinderen Ghana.

Wij zijn Ofori Hills Academy, sinds september 2016 een basisschool gevestigd in Accra, Ghana. Momenteel hebben we 250 kinderen en ongeveer 15 docenten. Het is een door familie opgezette basisschool, die graag het beste wil voor de toekomst van de kinderen. Vrijwilligerswerk in Ghana bij Ofori Hills Academy is voor een kleine organisatie waardoor de kosten laag blijven. 

Met vrijwilligerswerk in het buitenland als leraar(es) kun je echt impact hebben. Lesgeven doe je alleen of samen met een Ghaneese leraar(es). Waarbij zij ook graag willen leren van jou! Anderzijds, krijg jij de mogelijkheid om kennis te maken met de Ghanese mensen en cultuur. Je bent vrij om je eigen ideeën of concepten uit te voeren. Denk aan dans, muziek, kunst, sport of andere creatieve activiteiten. 

Lijkt het je leuk om elke dag met tientallen Ghanese kinderen te werken en spelen? Solliciteer dan snel en ontvang uitgebreide informatie over de school, je huisvesting en overige zaken. 

See you in Ghana!

Wat wij jou bieden
 • Verblijf: Gezamenlijke woonkamer en keuken (met Ghanese familie, andere vrijwilligers of reizigers). Met een prive slaapkamer en badkamer.

 • 2 tot 3 maaltijden per dag (ontbijt / lunch / avondeten)

 • Vrijwilligerswerk: Mogelijkheid om 3 tot 5 dagen per week te werken op de school.

 • Dit allemaal voor 125-150 euro per week.


Werkzaamheden
 • Optioneel: Kinderen tussen 6 - 8 s'ochtends ophalen met de schoolbus

 • School: Lesgeven / spelen / (creatieve) activiteiten

 • Vrije tijd: Weekendjes weg (Capecoast, Kokrobite, etc.), tripjes naar Mole National Park, Kumasi etc., Accra ontdekken, koken, lezen, tv/internet, wandelen, uitgaan en nog veel meer!


Functie-eisen
 • (Voldoende) beheren van de Engelse taal in woord in geschrift.

 • Open, Sociaal en Ondernemend

 • Minimaal beschikbaar voor 1 maand.

 • Niet verplicht, maar wel een pre: Studie in de richting van Pedagogiek of PABO.


Beschikbaarheid

De gehele periode van 6 mei 2019 t/m 31 juli 2020.


Vragen over deze vacature

Jill

Hallo,

Wat lijkt mij dit geweldig! Ik kan alleen niet op de button ‘solliciteren’ klikken ivm mijn beschikbaarheid? Enig idee wat ik hier aan kan doen? Mijn beschikbaarheid staat vanaf nov 19 tot ergens 2023.

Groetjes,
Jill

Reactie van werkgever:

Hi Jill, dank voor je interesse. Je mag gewoon solliciteren voor een andere periode. Zet het even in je sollicitatie dan moet het goed komen! In de tussentijd zal ik de beschikbaarheids periode aanpassen / verlengen.

Groet,
Roy


Latisha

Haai!

Ik zag in een reactie staan dat het vrijwilligerswerk alle maanden beschikbaar is behalve in de Ghanese zomervakantie. Nu is mijn vraag, wanneer valt hun zomervakantie? Ik zou namelijk graag in de Nederlandse zomervakantie, dus juli of augustus, mee willen doen aan dit project maar ik vroeg mij dus af of onze zomervakantie niet tegelijk valt met die van hun? Alvast bedankt voor het antwoord.

Met vriendelijke groet,

Latisha

Reactie van werkgever:

Hi Latisha,

Dank voor je interesse. De zomervakantie valt in Ghana ongeveer gelijk met bij ons in NL. Juli / Aug kan dus helaas niet.

Groet,
Roy


Anne

Hi,

ik heb interesse in het doen van vrijwilligerswerk in Ghana op een basisschool. Ik vroeg mij nog een aantal dingen af.

In hoeverre is het vrijwilligerswerk duurzaam?
Ik heb eerder vrijwilligerswerk gedaan en daar kijk ik een beetje kritisch op terug omdat ik niet het idee had dat ik echt iets bijdroeg. eerder andersom i.v.m. hechting van de kinderen en omdat er telkens weer nieuwe vrijwilligers kwamen die weer bij het begin begonnen.

Wat zijn de taken van een vrijwilliger?

bedankt alvast!

Reactie van werkgever:

Hi Anne,

Dank voor je bericht. Begrijpelijk! Wat is je e-mail adres? (je zou ook kunnen solliciteren en daarin je e-mail adres melden, zodat het niet openbaar is)

Dan stuur ik je een 2 pager met extra info en kan ik eventueel telefonisch extra toelichting geven op bovenstaande vragen!

Vriendelijke groet,
Roy


Anne

Hi,

Ik zou graag willen solliciteren helaas kan dit niet omdat ik niet aan de minimale beschikbaarheid voldoe. In de reacties hieronder zag ik dat dit wel mogelijk is.
Ik ben beschikbaar vanaf 1 februari (voor een maand). Hoe zou ik alsnog een bericht kunnen sturen?

Met vriendelijke groeten,
Anne Willemsen

Reactie van werkgever:

Hi Anne,

Dank voor je interesse. Je mag gewoon reageren, desnoods met een aangegeven tijd die nog niet klopt. We kunnen namelijk altijd samen kijken hoelang je zou willen gaan en wat het beste voor jou past. Ik zie graag je reactie tegemoet!

Vriendelijke groet,
Roy


No Comments

Heb je een vraag?

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account