Geef met passie en plezier Ecuadoraanse kinderen voetballes!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Quito, Ecuador
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 4 weken in de periode van 18 nov 2019 t/m 31 aug 2020.
 • Minimum leeftijd 16 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Sport
 • Bruto maandsalaris Onbekend

Omschrijving

Ben jij klaar voor een avontuur in het buitenland? Dan is dit wellicht de ideale vacature voor jou. Jij als echte voetballiefhebber kunt Ecuadoranen voetballes gaan geven. Je gaat er niet alleen voor zorgen dat de voetballers beter worden, maar ook dat ze veel plezier beleven tijdens de trainingen.

Als vrijwilliger of stagiair binnen de voetbalschool krijg je tijdens het werken in Ecuador de verantwoordelijkheid over een groep kinderen van een bepaalde leeftijdscategorie. In samenwerking met de andere vrijwilligers, stagiairs en onze projectcoördinator bereid je de trainingen voor en breng je deze ten uitvoer.

De Local Dreamers voetbalschool dient als veilige opvang voor de kinderen uit projectwijk La Arcadia in zuidelijk Quito. Alle kinderen in de leeftijdscategorie 5-18 jaar zijn welkom, ongeacht geslacht, ras, sociale achtergrond en economische situatie. Hierdoor zal het niveau van de voetballers ook uiteenlopen, waardoor de belangrijkste factor plezier is.

Hoewel de naam Voetbalschool (of Escuela de Fútbol) doet vermoeden dat er alleen wordt gevoetbald, willen we de kinderen ook in aanraking laten komen met nieuwe sporten als trefbal, atletiek of frisbeeën. Door bewegingsonderwijs in georganiseerd verband aan te bieden, voorkomen we namelijk dat zij hun toevlucht zoeken in drank, drugs en criminaliteit, structurele problemen in de overwegend arme projectwijk. Je hebt tijdens het werken in Ecuador dus niet alleen een positief effect op de sportieve activiteiten van de kinderen. 

In project Voetbalschool werken we met een prestatiegroep en een recreatiegroep. De prestatiegroep bestaat uit de groep oudste kinderen (10-16 jaar). Binnen deze groep ligt, naast spelplezier en het ontwikkelen van algemene normen en waarden als respect, samenwerken en discipline, de nadruk op het sportieve aspect: techniek, tactiek en conditie. Bij de recreatiegroep staat het sociale aspect en het in aanraking komen met sport en bewegen voorop.

Klinkt goed hé! Ben jij bereid om vrijwilligerswerk in Ecuador te gaan doen als voetbaltrainer? Dan zijn er nog een aantal zaken waar je op dient te letten, namelijk dat er kosten verbonden zijn aan het doen van vrijwilligerswerk in Ecuador. Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige avontuur? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen en ontvang meer informatie!

Wat wij jou bieden
 • Een jong, gezellig, ambitieus internationaal team

 • Een ontzettend leerzame tijd in een inspirerende omgeving

 • Een internationaal netwerk

 • Veel flexibiliteit, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen invulling van je taken

 • Een waanzinnige levenservaring in het buitenland en een uitstekende referentie


Werkzaamheden
 • Voetbaltrainingen voorbereiden en geven op een uitdagende en gestructureerde manier

 • Breng de kinderen in aanraking met nieuwe (contact)sporten als frisbeeën, handbal of atletiek

 • Bewaak de balans, structuur en voortgang van het project

 • Organiseer maandelijks een (oefen)wedstrijd of regel deelname aan een toernooi

 • Onderhoud contact met de ouders, sta ze indien nodig voor of na de training te woord

 • Maandelijkse vergaderingen over het project Voetbalschool (voorbereiden en voorzitten)

 • Denk actief mee met de organisatie en het project; waar is nog meer behoefte aan? Wat kan beter?

 • Stimuleer discipline, zelfvertrouwen, initiatief en een proactieve houding

 • Creëer een veilige en stimulerende projectomgeving

 • Bevorder normen en waarden als respect en samenwerken


Functie-eisen
 • Je hebt zin om met ons dromen waar te maken en dagelijks alles uit onze projecten te halen

 • Je bent gepassioneerd en hebt feeling met de idealen van onze stichting

 • Je vindt het leuk dagelijks in de weer te zijn met kinderen en jongeren

 • Je bent een teamplayer

 • Je bent zelf sportief of je hebt affiniteit met sport


Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken in de periode van 18 november 2019 t/m 31 augustus 2020.


Vragen over deze vacature

Sem

Hi,

Is hier extra informatie over beschikbaar? Ik ben benieuwd naar o.a. de eigen bijdrage en vereisten die worden gesteld. Tevens lijkt het mij leuk om een verslag te lezen van iemand die al eerder via jullie heeft gewerkt in het buitenland.

Mvg,
Sem

Reactie van werkgever:

Dag Sem,

Leuk dat interesse toont in Local Dreamers en onze projecten in Ecuador. Neem vooral eens een kijkje op onze website localdreamers.org. Daar vind je verschillende verslagen van oud-vrijwilligers en op de projectpagina's staat beschreven wat je precies waaraan betaalt.

Lijkt het je wat om eens te bellen? Ik kan je dan veel meer vertellen over Ecuador, Local Dreamers, onze projecten, de voorwaarden en de mogelijkheden voor jou en je weet gelijk wie je voor je hebt. Daarnaast kunnen we je altijd in contact brengen met oud-vrijwilligers mocht je dat willen.

Laat maar horen! Ik kijk uit naar je reactie.

Groeten,
Aldert Schriemer
Local Dreamers


Gijs

Is hier al een update nodig, of gaat jullie programma gewoon door ondanks de situatie daar? Ik vind trouwens dat je de eigen bijdrage aan het programma wel meteen moet vermelden.

Groeten,
Gijs

Reactie van werkgever:

Dag Gijs,

Bedankt voor je berichtje. Onze projecten hebben tijdelijk stil gelegen ivm alle ongeregeldheden. Gelukkig is er inmiddels een akkoord gesloten tussen de overheid en de betogers en keren we langzaam maar zeker weer terug naar de oude situatie. Onze projecten draaien daarom ook weer.

Wat betreft de eigen bijdrage: onderaan de projectomschrijving staat duidelijk vermeld dat je betaalt om deel te kunnen nemen aan de projecten en het programma. Zodra iemand contact opneemt vermelden we dit nogmaals. Mocht je verder vragen hebben dan horen we het graag.

Saludos,
Aldert


David

Beste, wordt er een verblijf, vlucht, visum etc. Geregeld? En wat zijn de kosten die je moet maken om daar te komen? Krijg je ook een maand salaris? Mvg David

Reactie van werkgever:

Hi,

Leuk dat je interesse toont in Local Dreamers en ons werk in Ecuador. We helpen onze vrijwilligers en stagiairs inderdaad bij het regelen van een vlucht, vaccinaties en een visum (indien men langer blijft dan 90 dagen). Wat betreft het verblijf kun je kiezen uit één van onze gastgezinnen of een verblijf in ons vrijwilligershuis.

Er staat geen vergoeding tegenover; je betaalt als vrijwilliger/ stagiair juist zelf een bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van je projectkeuze en de lengte van je verblijf. Een gedetailleerd kostenplaatje vind je op onze website localdreamers.org

Mocht je willen dan zouden we altijd eens kunnen bellen om nader kennis te maken en je meer te vertellen over Ecuador, onze projecten en de mogelijkheden voor jou.

We kijken uit naar je reactie!

Hartelijke groet,
Namens alle Local Dreamers,
Aldert Schriemer


No Comments

Heb je een vraag?

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt