Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!
Alle vacatures

Geef Ecuadoriaanse kinderen plezier tijdens voetbaltraining!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Quito, Ecuador
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal -21 dagen tussen 21 sep 2020 en 31 aug 2020.
 • Minimum leeftijd 16 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Sport
 • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Ben jij klaar voor een avontuur als vrijwilliger in het buitenland? Dan is dit wellicht de ideale vacature in het buitenland voor jou. Jij als echte voetballiefhebber kunt Ecuadorianen voetballes gaan geven. Je gaat er niet alleen voor zorgen dat de voetballers beter worden, maar ook dat ze veel plezier beleven tijdens de trainingen. Lees snel verder voor deze vacature in het buitenland! 
 
Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger of stagiair binnen de voetbalschool krijg je tijdens het werken in Ecuador de verantwoordelijkheid over een groep kinderen van een bepaalde leeftijdscategorie. In samenwerking met de andere vrijwilligers, stagiairs en onze projectcoördinator bereid je de trainingen voor en breng je deze ten uitvoer.
 
De Local Dreamers voetbalschool dient als veilige opvang voor de kinderen uit de project wijk La Arcadia in zuidelijk Quito. Alle kinderen in de leeftijdscategorie 5-18 jaar zijn welkom, ongeacht geslacht, ras, sociale achtergrond en economische situatie. Hierdoor zal het niveau van de voetballers ook uiteenlopen, waardoor de belangrijkste factor plezier is.
 
Hoewel de naam Voetbalschool (of Escuela de Fútbol) doet vermoeden dat er alleen wordt gevoetbald, willen we de kinderen ook in aanraking laten komen met nieuwe sporten als trefbal, atletiek of frisbeeën. Door bewegingsonderwijs in georganiseerd verband aan te bieden, voorkomen we namelijk dat zij hun toevlucht zoeken in drank, drugs en criminaliteit en structurele problemen in de overwegend arme project wijk. Je hebt tijdens je werk als vrijwilliger in Ecuador dus een belangrijke taak!
 
In project Voetbalschool werken we met een prestatiegroep en een recreatiegroep. De prestatiegroep bestaat uit de groep oudste kinderen (10-16 jaar). Binnen deze groep ligt, naast spelplezier en het ontwikkelen van algemene normen en waarden als respect, samenwerken en discipline, de nadruk op het sportieve aspect: techniek, tactiek en conditie. Bij de recreatiegroep staat het sociale aspect en het in aanraking komen met sport en bewegen voorop.
 
Vrijwilligerswerk in Ecuador
Klinkt goed hé! Ben jij bereid om vrijwilligerswerk in Ecuador te gaan doen als voetbaltrainer? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Het is een waanzinnige levenservaring in het buitenland!

 • Je werkt samen in een jong, gezellig en ambitieus internationaal team

 • Je krijgt een internationaal netwerk

 • Er is veel flexibiliteit, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen invulling van je taken

 • Je doet vrijwilligerswerk in het prachtige Zuid-Amerika

 • Je krijgt een fijne accommodatie

Wat moet je daarvoor doen?

 • Voetbaltrainingen voorbereiden en geven op een uitdagende en gestructureerde manier

 • Breng de kinderen in aanraking met nieuwe (contact)sporten als frisbeeën, handbal of atletiek

 • Bewaak de balans, structuur en voortgang van het project

 • Organiseer maandelijks een (oefen)wedstrijd of regel deelname aan een toernooi

 • Onderhoud contact met de ouders, sta ze indien nodig voor of na de training te woord

 • Maandelijkse vergaderingen over het project Voetbalschool (voorbereiden en voorzitten)

 • Denk actief mee met de organisatie en het project; waar is nog meer behoefte aan? Wat kan beter?

 • Stimuleer discipline, zelfvertrouwen, initiatief en een proactieve houding

 • Creëer een veilige en stimulerende projectomgeving

 • Bevorder normen en waarden als respect en samenwerken

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt zin om met ons dromen waar te maken en dagelijks alles uit onze projecten te halen

 • Je bent gepassioneerd en hebt feeling met de idealen van onze stichting

 • Je vindt het leuk dagelijks in de weer te zijn met kinderen en jongeren

 • Je bent een teamplayer

 • Je bent zelf sportief of je hebt affiniteit met sport

Beschikbaarheid

Minimaal -21 dagen tussen 21 september 2020 en 31 augustus 2020.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Fabian

Oke dankuwel! Eigenlijk is het zo dat ik kan solliciteren wanneer ik zou kunnen als het maar 4 weken is en klopt het dan nog wel met de periode van juni to augustus of worden er vrijwilligers het hele jaar door hiervoor gevraagd?

Reactie van werkgever:

Dag Fabian,

De aangegeven periode klopt indedaad niet, we bieden het hele jaar door vrijwilligerswerk aan en onze projecten draaien dan ook het hele jaar door. Je bent welkom om je aan te sluiten!

Mocht je willen dan kunnen we altijd een keertje bellen. Dan kunnen we je wat meer vertellen over Ecuador, Local Dreamers, onze projecten en alle mogelijkheden voor jou.

Groeten,
Aldert
Local Dreamers

Fabian

Ik hoor pas rond 22 juli of mijn vakantie doorgaat, ik gok dat ik dan te laat ben met solliciteren maar ben wel erg enthausiast en geschikt voor dit werk omdat ik zelf voetbaltrainingen geef voor meerdere leeftijden. Kan een verblijf voor 3 weken ook? En waar kan ik zien hoe duur de prijzen zijn?

Groetjes fabian

Reactie van werkgever:

Dag Fabian, leuk dat je interesse toont in Local Dreamers en onze projecten in Ecuador. Je kunt het hele jaar door solliciteren, dus je bent dan zeker niet te laat hoor! De minimum verblijfsduur is 4 weken en het kostenplaatje kun je vinden op onze website localdreamers.org. Hier zie je precies waar je voor betalen moet en waar je geld naartoe gaat.

Groeten,
Aldert Schriemer
Local Dreamers

Jacolinde

wauuuw ik ben super geïnterresseerd in deze vacatuire, maar hoeveel zijn die kosten dan ong. die eraan verbonden zijn?

Reactie van werkgever:

Dag Jacolinde,

Leuk dat je interesse toont in onze Engelse school in Quito, Ecuador. Een uitgebreid overzicht van de kosten kun je vinden op de projectpagina's onze website localdreamers.org. Neem maar eens een kijkje.

Mocht je nog vragen hebben dan weet je ons te vinden. Succes!

Hartelijke groet,
Aldert Schriemer
Local Dreamers

Sem

Hi,

Is hier extra informatie over beschikbaar? Ik ben benieuwd naar o.a. de eigen bijdrage en vereisten die worden gesteld. Tevens lijkt het mij leuk om een verslag te lezen van iemand die al eerder via jullie heeft gewerkt in het buitenland.

Mvg,
Sem

Reactie van werkgever:

Dag Sem,

Leuk dat interesse toont in Local Dreamers en onze projecten in Ecuador. Neem vooral eens een kijkje op onze website localdreamers.org. Daar vind je verschillende verslagen van oud-vrijwilligers en op de projectpagina's staat beschreven wat je precies waaraan betaalt.

Lijkt het je wat om eens te bellen? Ik kan je dan veel meer vertellen over Ecuador, Local Dreamers, onze projecten, de voorwaarden en de mogelijkheden voor jou en je weet gelijk wie je voor je hebt. Daarnaast kunnen we je altijd in contact brengen met oud-vrijwilligers mocht je dat willen.

Laat maar horen! Ik kijk uit naar je reactie.

Groeten,
Aldert Schriemer
Local Dreamers

Gijs

Is hier al een update nodig, of gaat jullie programma gewoon door ondanks de situatie daar? Ik vind trouwens dat je de eigen bijdrage aan het programma wel meteen moet vermelden.

Groeten,
Gijs

Reactie van werkgever:

Dag Gijs,

Bedankt voor je berichtje. Onze projecten hebben tijdelijk stil gelegen ivm alle ongeregeldheden. Gelukkig is er inmiddels een akkoord gesloten tussen de overheid en de betogers en keren we langzaam maar zeker weer terug naar de oude situatie. Onze projecten draaien daarom ook weer.

Wat betreft de eigen bijdrage: onderaan de projectomschrijving staat duidelijk vermeld dat je betaalt om deel te kunnen nemen aan de projecten en het programma. Zodra iemand contact opneemt vermelden we dit nogmaals. Mocht je verder vragen hebben dan horen we het graag.

Saludos,
Aldert

Gerelateerde artikelen