Alle vacatures

Vrijwilliger gezocht voor dierenpark in Bolivia!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 1 week tussen januari 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Een onvergetelijk avontuur ligt op je te wachten! Ga jij deze uitdaging aan als vrijwilliger in het prachtige Bolivia? Lees snel verder wat je kunt verwachten van deze unieke vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Bolivia ga jij aan de slag bij het dierenpark. Het project bevindt zich in een plaats op 3-4 uur afstand reizen van Cochabamba. In het dierenpark wonen verschillende diersoorten zoals apen, reptielen, enkele katachtigen, verschillende vogelsoorten en een beer. De dieren zijn bijvoorbeeld (illegaal) verhandeld of als huisdier gehouden. De dieren hebben een verschillende achtergrond maar hebben 1 ding gemeen, door de mens zijn zij hun vrijheid kwijtgeraakt.

In het park krijgen de dieren een tweede kans. Veel dieren kunnen niet meer vrijgelaten worden in het wild. In het park worden de dieren opgevangen en proberen ze het natuurlijke leven zo goed mogelijk na te bootsen door de dieren te plaatsen in een “semi-vrij” gebied. Ze leven in een natuurgebied, zonder afsluiting van hekken, maar nog wel afhankelijk van de mens. Helaas is het niet voor alle dieren mogelijk “semi-vrij” te leven. Daardoor zijn extra handen nodig van vrijwilligers bij het verzorgen van deze dieren. Als vrijwilliger in Bolivia kun je helpen met het schoonmaken van de verblijven, voorbereiden van het voedsel en spellen bedenken en uitvoeren om de dieren mentaal bezig te houden. Ook zijn er verschillende dieren die dagelijks uitgelaten moeten worden en zijn er mogelijk herstelwerkzaamheden aan de verblijven nodig. Hoe je dag er precies uitziet, hangt af van waar er op dat moment extra handen nodig zijn.

Vrijwilligerswerk in Bolivia
Het is hard werken, het zijn lange dagen, maar ook dagen die veel voldoening geven. In dit duurzame project kun je als vrijwilliger in Bolivia echt een verschil maken voor de dieren. Na je eerste week heb je een halve dag vrij. Daarna heb je 1 vrije dag per week. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende taken en werkzaamheden. Alles wordt zelf gedaan en georganiseerd. Dit project heeft een duurzame, zelfredzame insteek en is (financieel) afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan dit dierenpark niet bestaan. 

Zie jij jezelf al deelnemen als vrijwilliger aan dit prachtige project in Bolivia? Solliciteer dan snel om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een unieke en onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Bolivia!

 • De accommodatie wordt voor je geregeld (gastgezin of vrijwilligershuis)

 • Je maakt internationale vrienden voor het leven

Wat moet je daarvoor doen?

 • Dierenverzorging

 • Schoonmaken

 • Voedsel voorbereiden

 • Lekker aanpakken

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een passie voor dieren

 • Je bent een harde werker en doorzetter

 • Je bent minimaal 18 jaar

Beschikbaarheid

Minimaal 1 week tussen januari 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 28 februari 2021
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Gwen

Hoi, wat voor kosten komen er allemaal nog bij?

Reactie van werkgever:

Hola Gwen, So exciting that you want to help in Bolivia! Our package includes an airport pickup, contact with the projects and the language school, a city-tour and 24/7 availability in case of emergency. These services cost €550 and the profit goes to a local NGO that supports children in their emotional development. If you are still interested, please send me your contact info and name of the country you are from (for the time difference), so we can coordinate a call by zoom in which we will give you more information to answer other questions you might have. It's fine for you if we communicate in English? or you prefer to speak in Dutch? Have a great day and kind Regards, Laurie and Adriana

Carlijn

Gaat dit project gewoon door ondanks de situatie omtrent covid-19?

Reactie van werkgever:

Ha Carlijn,

Dit project gaat zeker door ondanks COVID-19. Bij de overige vragen kan je lezen welke kosten samenhangen bij dit project. Helaas is er door het maximum aantal karakters niet genoeg plek om dat in dit bericht erbij te zetten.
Mocht je na het lezen van de info nog geinteresseerd zijn, kan ik zorgen dat je gebeld wordt door iemand die nu in Bolivia zit en je alles kan uitleggen over de situatie daar!

Hartelijke groet,

Esmée

Hartelijke groet,

Esmée

Jetske

Hallo, ik ben erg geïnteresseerd in deze vacature. Hoelang kun je hier maximaal vrijwilliger zijn, en wat zijn de kosten van deze gehele periode?
Groetjes,
Jetske

Reactie van werkgever:

Hola,
In ons pakket zit: airportpickup, mee naar je project, gastgezin, talenschool, citytour en 24/7 hulp in geval van ziekte. Het kost €550 waarvan het grootste gedeelte gedoneerd wordt aan een stichting die therapie biedt aan getraumatiseerde kinderen.
Het verblijf in het park kost voor 2 weken €225 (dan werk je met de apen) en voor 4 weken €395 (dan werk je met de katachtigen).

Mocht je meer willen weten dan kan je ons bereiken op: 00591-76987998.

Evelien

hoihoi,
wat is het kostenplaatje van deze vacature?
lieve groetjes,
Evelien

Reactie van werkgever:

Hola,
In ons pakket zit: airportpickup, mee naar je project, gastgezin, talenschool, citytour en 24/7 hulp in geval van ziekte. Het kost €550 waarvan het grootste gedeelte gedoneerd wordt aan een stichting die therapie biedt aan getraumatiseerde kinderen.
Het verblijf in het park kost voor 2 weken €225 (dan werk je met de apen) en voor 4 weken €395 (dan werk je met de katachtigen).

Mocht je meer willen weten dan kan je ons bereiken op: 00591-76987998.
Groetjes,
Laurie

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen