Je maakt gebruik van een verouderde browserversie, voor de best mogelijke gebruikerservaring raden wij aan om de laatste versie van Google Chrome te installeren. Google Chrome downloaden
Vorige
Volgende

Vakopleidingen alleenstaande moeders

 • Functie: Vrijwilliger
 • Locatie: Accra, Ghana
 • Periode: 5 augustus 2016 t/m 9 augustus 2017
 • Nationaliteit: Geen voorkeur
 • Salaris: Onbekend
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Accommodatie: Onbekend
 • Categorie: Sociale werkzaamheden
Vacature bewarenVacature bewaard
0 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Status:

Vervuld

Geplaatst:

Meer dan een jaar geleden


Over de vacature

Op de 'Passion for Mother & Child' vakschool in Accra, Ghana, worden alleenstaande moeders opgeleid tot kleermaakster, kapster, sierradenmaakster of cateraar.
De studenten op deze school zijn 16 tot 30 jaar oud en komen uit erbarmelijke omstandigheden. Zij leven (vaak) op straat, zijn door hun man achtergelaten en/of verstoten door familie. Samen met hun kind proberen ze dag in dag uit te overleven, in een uitzichtloze situatie.
Op deze school leren zij een vak en krijgen zij morele steun en training in zelfvertrouwen, met als doel dat zij na afronding passend werk kunnen vinden en een stabiele toekomst kunnen bieden aan hun kinderen.
De school vraag geen schoolgeld, en draait volledig op vrijwilligers. Helaas is er niet voldoende tijd om de alleenstaande moeders voldoende te begeleiden op het gebied van rekenen en taal. Vrijwilligers die bijles willen geven in Engels en rekenen zijn daarom hard nodig. De school biedt de volgende vakopleidingen:
- kleermaakster

- kapster

- sierradenmaker

- cateraar
Vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in een van de bovenstaande vakken kunnen ook begeleiding bieden tijdens praktijklessen.
Overige taken

De kinderen van deze vrouwen krijgen overdags opvang, zodat de studenten zich volledig kunnen concentreren op hun toekomst. Als vrijwilliger zal je af en toe een fles mogen geven of een luier verschonen.
De doelgroep betreft kwetsbare vrouwen. Om die reden gaat er tijdens de opleiding ook veel aandacht uit naar morele steun en training in zelfvertrouwen.
Waarom Dream Africa Care Foundation?

Als vrijwilliger bij Dream Africa Care Foundation zijn de mogelijkheden flexibel. Je kan naast het lesgeven en werken op de vakopleiding op veel manieren bijdragen aan de organisatie. Bijvoorbeeld door het maken van promotiefilmpjes, het opzetten van een geldinzamelingsactie, het geven van ICT lessen, repareren van schoolbanken of helpen met de boekhouding.
Vrijwilligershuis of gastgezin

Als vrijwilliger verblijf je in een huis met gezellige huisgenoten vanuit de hele wereld of in een gastgezin. Om je verblijfskosten te dekken betaal een vergoeding van slechts $350,- per maand. Airport pick-up, oriëntatie en accommodatie (incl. drie maaltijden per dag, mineraal water, 24/7 support, house-keeping en de was) zijn in dit bedrag inbegrepen. Met de rest van de bijdrage ondersteunt DACF de projecten.
DACF organiseert verschillende weekendtrips naar bijvoorbeeld de Volta regio, Cape-coast, Elmina, Kokrobite, Ada Foah en meer. Als je nog meer van Ghana wil zien heeft Dream Africa Care Foundation ook vrijwilligersprojecten in oa Larabanga en Kumasi.
Voor wie?

Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Ervaring is handig, maar absoluut niet vereist. Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen. Duur van je verblijf is flexibel: vanaf 2 weken tot 1 jaar.
Hopelijk tot snel!Werkzaamheden
 • bijlges in Engels

 • bijles in rekenen

 • geven van morele steun

 • geven van naailes

 • geven van weerbaarheidtraining

 • motiveren studenten


Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen in de periode van 5 augustus 2016 t/m 9 augustus 2017.


Vragen over deze vacature

Er is nog geen vraag over deze vacature gesteld...