Je maakt gebruik van een verouderde browserversie, voor de best mogelijke gebruikerservaring raden wij aan om de laatste versie van Google Chrome te installeren. Google Chrome downloaden
Vorige
Volgende

Werken als vrijwilliger bij Monkey Rehabilitation Centre

 • Functie: Vrijwilliger
 • Locatie: Tzaneen, Zuid-Afrika
 • Periode: 19 september 2017 t/m 19 september 2018
 • Nationaliteit: Geen voorkeur
 • Salaris: Onbekend
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Accommodatie: Onbekend
 • Categorie: Dieren
Vacature bewarenVacature bewaard
13 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Status:

Vervuld

Geplaatst:

Circa een jaar geleden


Over de vacature

Ben jij een echte dierenliefhebbers en heb je altijd al voor (wilde) dieren willen zorgen? Dit unieke vrijwilligersproject bij een Monkey Rehabilitation Centre in Zuid Afrika.

Het Monkey Rehab Centre ligt 40 km van Tzaneen, in de provincie Limpopo (voorheen Northern Province). Het is ongeveer een uurtje rijden naar het Kruger National Park. Het Monkey Rehab project is door de Zuid-Afrikaanse overheid officieel uitgeroepen tot 'Vervet Monkey Specialist'. Het centrum is gespecialiseerd in de opvang van weesaapjes, gewonde apen of apen die te lang bij mensen hebben gewoond (die 'vermenselijkt' zijn).

Hoewel de naam doet vermoeden dat er alleen apen worden verzorgd, zijn er in het opvangcentrum ook andere zoogdieren, reptielen en vogels aanwezig. Veel in het wild voorkomende dieren die gewond of ziek zijn, worden opgenomen en worden weer terug in de natuur gezet zodra hun gezondheid dat weer toelaat. Het doel van het project is dus om gewonde dieren op te vangen, te verzorgen en ze weer te leren voor zichzelf te zorgen. Het centrum is dus geen 'dierentuin' waar dieren permanent verblijven. Zodra ze weer op eigen poten kunnen staan, worden ze terug gegeven aan Moeder Natuur! Daar waar ze horen.

LET OP: Wij organiseren dit project niet, wij zoeken enkel gemotiveerde vrijwilligers die willen deelnemen. Om jouw vragen goed beantwoord te krijgen kun je daarom het beste bij de opdrachtgever zelf zijn. Zij kunnen alle details en mogelijkheden van dit project met je bespreken. Onderaan deze vacature kan je klikken op de knop "Meer informatie". Je zult worden geleid naar een website waar onderaan de pagina de contactgegevens staan van de desbetreffende project coördinator. Hij of zij kan jouw voorzien van extra informatie.


Wat wij jou bieden
 • Een unieke ervaring om nooit te vergeten!


Werkzaamheden
 • Zorgen voor gewonde of zieke dieren

 • Assisteren bij medische verzorging van dieren

 • Maaltijden voorbereiden en geven

 • Assisteren met het bouwen van nieuwe dierenverblijven

 • Assisteren met het bijhouden van administratie, metingen en noteren van onderzoeksresultaten

 • Opvangen en begeleiden van bezoekers en scholen

 • Assisteren bij het vrijlaten/vangen van apen en andere in het wild voorkomende dieren


Functie-eisen
 • Minimaal 16 jaar

 • Beheersing van de Engelse taal

 • Affiniteit met dieren


Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen in de periode van 19 september 2017 t/m 19 september 2018


Vragen over deze vacature

Lieke

Hallo,

Hoe lang zou de periode zijn voor deze €795?

Alvast bedankt!

Groetjes Lieke

Reactie van de werkgever:

Hoi Lieke, dat is voor 2 weken. Dat is exclusief de vlucht en inclusief accommodatie, maaltijden, begeleiding etc Als je meer informatie wilt, dan kun je klikken op de button Meer informatie die onderaan deze pagina staat. Als je nog meer vragen hebt, laat het me weten!
Groetjes Carma Schaafsma


Sarah

Hallo!

Ik ben al een tijdje hier opzoek naar iets in het buitenland met dieren.
Nu wil ik toch wel voor 3 maanden of langer (maakt niet uit hoelang) weg.
Maar doordat er die kosten aanhangen en je daar ook nog moet wonen is dat een beetje onmogelijk.

Nu vroeg ik me af of er dus ook vacatures zijn met dieren wat misschien dan niet vrijwilligerswerk is zodat ik het kan betalen om daar te wonen of wat vrijwilligerswerk is maar waar kost en inwoning geregeld word.

Alvast bedankt,
Groetjes Sarah

Reactie van de werkgever:

Hoi Sara, bij het Monkey Project zit (net als bij de andere dierenprojecten) maaltijden en accommodatie inbegrepen! Dus heel veel kosten maak je daar ter plekke niet meer. Ik ken verder geen andere projecten waar je betaald krijgt. Groetjes en succes met je plannen!


Laura

Hallo,

Wat is het minimaal aantal weken waar je voor kunt solliciteren? En hoe gaat het met kost en inwoning?

Groetjes,
Laura

Reactie van de werkgever:

Hoi Laura, dank je wel voor je vraag en leuk dat je interesse hebt in het Monkey Rehab project. Je kunt bij dit project vanaf 2 weken terecht Daar betaal je dan 795 euro voor en dat is inclusief kost, inwoning en begeleiding. Het vliegticket moet je dan nog wel zelf regelen. Ik hoop dat je wat aam dit antwoord hebt. Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.

Groetjes Carma Schaafsma
Activity International