Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in Kameroen op een Basisschool!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Buea, Kameroen
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 16 jul 2018 t/m 28 jul 2018.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Ben jij op zoek naar uitdagend vrijwilligerswerk in het buitenland? Geef les, organiseer een workshop of assisteer in de klas! Daarnaast is na schooltijd regelmatig ruimte voor sport en spel met kinderen. Het vrijwilligerswerk project in Buea is opgericht in 1996 als een non-profit, community based organisatie. We willen graag kinderen en hun families helpen met name door onderwijs en ontwikkelingsactiviteiten te bieden.

Het vrijwilligerswerk project ligt in de zuidwestelijke regio van Kameroen, Fako. Het grootste deel van de mensen op het platteland leeft in armoede, zonder basisfaciliteiten als stromend water en toiletten. Er is weinig toegang tot gezondheidszorg en de dorpen worden gekenmerkt door milieuvervuiling, sanitaire problemen, ondervoeding, malaria en een gebrek aan landbouwwerktuigen. Scholen hebben in het algemeen weinig materialen.

We zoeken vrijwilligers voor verschillende lopende projecten. Het hoofdproject is het Basic Education Project, wat bestaat uit twee basisscholen/dagverblijven voor kinderen. Andere activiteiten, zoals het verzorgen van vaktrainingen of sportevenementen, worden georganiseerd als er geld en menskracht voor beschikbaar is.

In de vakantieperiode (juli - augustus) kunnen vrijwilligers helpen met het organiseren van een vakantieprogramma voor kinderen. Daarnaast is dit de periode waarin onderhoudswerk aan de school verricht wordt. Dus houd je van klussen? Van harte welkom! Ben je beter in activiteiten organiseren? Ook zeer welkom!

Deelnamekosten: 
Je betaalt inschrijfgeld van 35 euro. 
Voor de gehele verblijfsduur liggen de kosten op 445 euro. Hierin is accommodatie en maaltijden en lokaal transport inbegrepen. De reis regel en betaal je zelf, die is dus niet inbegrepen in de projectkosten.

Alle vrijwilligers zijn van harte welkom, zolang je je handen uit de mouwen wilt steken voor dit project. Iedereen kan zich nuttig maken. Ben jij enthousiast geraakt over dit vrijwilligerswerk in Kameroen? Solliciteer en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Goede voorbereiding op je vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Accommodatie en maaltijden

 • Gratis VOG-aanvraag

 • Een onvergetelijke ervaring

Wat moet je daarvoor doen?

 • Helpen met onderhoudsklussen aan de school

 • Vakantieprogramma organiseren voor de schoolkinderen

Wat verwachten wij van jou?

 • inschrijfkosten: € 35,-

 • deelnamekosten: € 445,- (incl. maaltijden, overnachting en lokaal transport, excl. reis)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 16 juli 2018 t/m 28 juli 2018.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Jantien

Hi! Ik vroeg me af of er nog extra informatie beschikbaar is over deze vacature? Het klinkt namelijk als een onwijs gave en unieke ervaring om hier aan mee te mogen helpen.
Groeten, Jantien

Reactie van werkgever:

Hoi Jantien,

Het is inderdaad een mooi project! Helaas hebben wij moeten besluiten om op dit moment geen vrijwilligers naar (dit deel van) Kameroen uit te zenden, i.v.m. de instabiele situatie.

Via IBO-Nederland kun je wel naar een vergelijkbaar project in Ghana!
Meer weten? Solliciteer (vrijblijvend) via Grenzelooswerk. Dan kan ik je de link naar de juiste webpagina sturen :)

Hartelijke groet,

Henny & Pascale
van ibo-nederland[punt]org

Dana

Hoi,

Bij de informatie staat dat je als vrijwilliger mee kunt helpen tot juli 2016. Even later staat aangegeven dat er ook werk is inde lange vakantie, juli en augustus. Onder het kopje 'periode' staat tot 22 juli 2017. Mij is niet meer duidelijk wanneer dit werk beschikbaar is. Zou iemand daar enige duidelijkheid over kunnen geven? Ik ben in juli en augustus 2017 beschikbaar.

Groetjes,
Dana

Reactie van werkgever:

dit project is verlopen

Nienke

Hallo, is hier ook een leeftijd aan gebonden?

Reactie van werkgever:

Hoi Nienke,

Dit project is voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en gezond van lijf en leden.

Hartelijke groet,

Henny Petter

Gerard

Hallo, wat zijn de kosten voor dit project? Groet Gerard

Reactie van werkgever:

Hoi Gerard,

Leuk dat je interesse hebt in ons project in Buea.

De deelnamekosten voor dit project zijn afhankelijk van de periode dat je er blijft. Dit wordt in overleg bepaald.

Voor 4 weken zijn de kosten € 470,-. Hierin is accommodatie en maaltijden inbegrepen, alsmede een bijdrage aan de materiaalkosten voor het project. Daarnaast vraagt de vrijwilligersorganisatie een bijdrage van € 35,- inschrijfkosten. De reis regel en betaal je zelf, die is dus niet inbegrepen in de projectkosten.

Hartelijke groet,

Henny en Pascale