Vorige
Volgende

Oborovo: zorg en ondersteuning voor meervoudig gehandicapten

  • Functie: Vrijwilliger in Kroatië
  • Locatie: Oborovo, Kroatië
  • Periode: Minimaal 14 dagen in de periode van 17 oktober 2015 t/m 25 oktober 2015.
  • Nationaliteit: Geen voorkeur
  • Bruto maand salaris: Onbekend
  • Minimum leeftijd: 18 jaar
  • Accommodatie: Onbekend
  • Categorie: Hulpverlening
Vacature bewarenVacature bewaard
0 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Vacature status:
Vervuld
Geplaatst:
Circa 3 jaar geleden

Over de vacature

Vrijwilligerswerk
Heb jij nog geen plannen voor de herfstvakantie? Meld je dan aan als IBO-vrijwilliger en zorg en ondersteun meervoudig gehandicapten in Kroatië van 17-25 oktober.

Het project
In het voormalige Joegoslavië werd het bestaan van mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking ontkent. Onder zeer moeilijke omstandigheden ontfermde Caritas Zagreb zich over deze doelgroep en werden diverse opvangcentra en tehuizen opgericht die gezamenlijk een stichting vormen. Caritas Sisak heeft het project overgenomen. Het tehuis in Oborovo biedt een dagbesteding aan gehandicapte jongvolwassenen met een ontwikkelingsleeftijd van een kind. De jongeren krijgen hier de nodige verzorging en therapie. De mensen die in het Caritas centrum Oborovo wonen hebben allen meervoudige handicaps. Het overgrote deel van de doelgroep overnacht in het tehuis. Er maken zo'n 70 gehandicapten gebruik van de faciliteiten van het tehuis in Oborovo. De hulp en inzet van IBO-vrijwilligers heeft hier in afgelopen jaren veel betekend. Het project blijkt niet altijd makkelijk, maar het is een zeer dankbare taak die de vrijwilligers doorgaans veel voldoening geeft.

Werkzaamheden
Voor dit project wordt sociale hulp gevraagd. Dit houdt in dat je de lokale staf ondersteunt bij de dagelijkse werkzaamheden. Voor hen betekent de hulp van vrijwilligers een tijdelijke verlichting van een zeer zware taak en is voor hen dan ook van grote betekenis. Werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit de dagelijkse verzorging van de bewoners, spelletjes doen, wandelen, ontspanningsactiviteiten, bedden verschonen, schoonmaken en indien nodig in de keuken helpen.

Als je een indruk wilt krijgen van het omgaan met kinderen met een beperking bij een vrijwilligersproject in Kroatie, kijk dan op:
http://www.youtube.com/watch?v=GWsD3bFF6G4

Inschrijfgeld: EU35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): EU120
17-25 oktober 2015Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen in de periode van 17 oktober 2015 t/m 25 oktober 2015.


Vragen over deze vacature

Er is nog geen vraag over deze vacature gesteld...