Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk op een school in Ghana

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Larabanga, Ghana
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen 13 sep 2016 en 13 aug 2017.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Onderwijs
 • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Dream Africa Care Foundation ondersteunt een school Larabanga, een klein dorpje gelegen in het Noorden van Ghana. De gemeenschap van Larabanga is arm en daarom kunnen niet alle kinderen naar een overheidschool in het dorp verderop. Daarom heeft meneer Houssein samen met Dream Africa Care Foundation een klein schooltje opgezet. De school telt zo’n 60 kinderen in de leeftijd variërend van 4 tot en met 12 jaar oud. Als vrijwilliger ondersteun je de lokale leraren met het lesgeven in onder andere Engels, Wiskunde, Aardrijkskunde en Biologie. De middelen zijn beperkt en er is een tekort aan docenten. Hulp van vrijwillgers is hard nodig. Je werkdagen zijn in de ochtend en middag van maandag tot en met vrijdag. Naast het helpen op de school kan je ook helpen met andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld kluswerkzaamheden of het geven van bijles. Ervaring is een pré maar absoluut niet vereist. In je vrije tijd kan je een Jeep Safari doen en olifanten spotten in Mole National Park, een bezoek brengen aan ‘de mystic Stone’ en de oudste moskee van West-Africa bekijken. Waarom Dream Africa Care Foundation? Als vrijwilliger bij Dream Africa Care Foundation zijn de mogelijkheden flexibel. Je kan naast het lesgeven en werken op de kinderopvang op veel manieren bijdragen aan de organisatie. Bijvoorbeeld door het maken van promotiefilmpjes, het opzetten van een geldinzamelingsactie, het geven van ICT lessen, repareren van schoolbanken of helpen met de boekhouding. De organisatie heeft ook projecten in hoofdstad Accra. Het is mogelijk om een deel van je verblijf in Accra te helpen en een deel in Larabanga. Gastgezin Als vrijwilliger verblijf je bij meneer Houssein, zijn vrouw en hun kinderen in Larabanga. De familie heeft een gastverblijf voor touristen die een bezoek brengen aan het Mole National Park. Het schooltje staat op hetzelfde terrein als de lodge waar je zal verblijven. Je betaald als vrijwilliger een vergoeding van slechts $350,- per maand. Airport pick-up, oriëntatie in Accra en accommodatie (incl. drie maaltijden per dag, mineraal water, welcome pack en 24/7 support) zijn in dit bedrag inbegrepen. Met de rest van de bijdrage ondersteunt DACF de projecten. Voor wie? Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Ervaring is handig, maar absoluut niet vereist. Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen. Duur van je verblijf is flexibel: vanaf 2 weken tot 1 jaar. Hopelijk tot snel! Floor Hamburg Vrijwilliger Dream Africa Care Foundation
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Inwoning

 • Een ervaring om nooit te vergeten

 • Eten en drinken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Lesgeven

 • Bijles geven

 • Activiteiten organiseren

 • lessen voorbereiden

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal 17 jaar oud

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 13 september 2016 en 13 augustus 2017.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Amber

Dankjewel!

Reactie van werkgever:

Geen dank hoor. Aanmelden is vrijblijvend :)

Amber

Hallo Floor,

heel erg bedankt voor alle informatie!
Is het de bedoeling dat je helemaal alleen reist naar het noorden of wordt dat (bus)vervoer voor je geregeld?
En heeft u misschien ook een mailadres waar ik naartoe kan mailen als ik eventueel nog meer vragen heb nadat deze vacature op deze website is verlopen? Ik ben namelijk, als ik kom, van plan in april/mei 2017 te komen als dat mogelijk is. Maar voor die tijd ga ik eerst nog een half jaar werken in het buitenland. Dus kan nu nog zo 123 heen keuze maken ;) Maar ik zou wel heel graag willen komen!

Reactie van werkgever:

Hee Amber,
De organisatie help je met het vervoer. De reis maak je in principe alleen, tenzij er ook andere vrijwilligers die kant op gaan.
Ik mag geen contactgegevens uitwisselen via deze pagina, maar als je je vast aanmeld voor dit project kunnen we in contact blijven :)

Amber

Beste Floor,

Ik heb een aantal vraagjes:
- Dit project spreekt mij al heel erg aan, maar ik vroeg mij af of er toevallig meer projectopties zijn in de regio larabanga zodat ik een beetje kan kijken wat mij het meest aanspreekt.
- Op welk vliegveld in Ghana moet je landen als je deel wilt nemen aan een project in dit gebied?
- Zijn er in dit gebied mogelijkheden om in een vrijwilligershuis te verblijven?

Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet,
Amber

Reactie van werkgever:

Beste Amber, Wat leuk dat je interesse hebt in dit project.
Hier een beknopt antwoord op je vragen:
- Ja er zijn meerdere werkzaamheden die je in Larabanga kan uitvoeren naast het lesgeven op de school. Je kan werken in de bibliotheek en boeken uitlenen aan kinderen in het dorp. Ook kan je deelnemen aan een project over vrede. Dit jaar zijn er verkiezingen in Ghana, en daarom gaat Houssein (de host in Larabanga) samen met vrijwilligers in gesprek met de leiders van de dorpen in gesprek. Je bespreekt en discuteert onderwerpen als politiek, internationale samenwerking en vrede. Hier heb je geen speciale achtergrond voor nodig, het gaat meer over het uitwisselen van kennis. Verder kan je helpen met bluswerkzaamheden als verfwerk en het renoveren van het schooltje.

- Alle vluchten uit Europa komen aan op Kotoka Airport (Accra), je zal sowieso je eerste nacht in het vrijwilligershuis in Accra verblijven, en als je wil wat langer om eerst een beetje te wennen. Vervolgens kan je met de bus naar het Noorden.

- Er is geen vrijwilligershuis in Larabanga. Alle vrijwilligers van Dream Africa die in Larabanga aan de slag gaan verblijven in het gasthuis van Houssein, daar komen ook geregeld toerisen overnachten. Afhankelijk van wanneer je komt kan het zijn dat er ook andere vrijwilligers in Larabanga zijn. Als je liever in een vrijwilligershuis verblijft raad ik je aan om te kiezen voor de projecten in Accra. Je kan ook je verblijf opsplitsen. Bijvoorbeeld een maand in het Noorden en een maand in Accra.

Laat me weten als je nog meer vragen hebt. Groeten, Floor
Vertegenwoordiger Dream Africa Care Foundation

Gerelateerde artikelen