Je maakt gebruik van een verouderde browserversie, voor de best mogelijke gebruikerservaring raden wij aan om de laatste versie van Google Chrome te installeren. Google Chrome downloaden

Vrijwilligerswerk Tsjechië op 'paardentherapie-boerderij'

 • Functie: Vrijwilliger
 • Locatie: Vendoli, Tsjechië
 • Periode: De gehele periode van 2 september 2018 t/m 15 september 2018.
 • Nationaliteit: Geen voorkeur
 • Salaris: Onbekend
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Accommodatie: Ja
 • Categorie: Renoveren
Vacature bewarenVacature bewaard
39 avonturier bewaarde deze vacature avonturiers bewaarden deze vacature
Vacature status:
Open ◦ Verloopt op 2 september 2018
Geplaatst:
4 maanden geleden

Over de vacature

Lijkt vrijwilligerswerk op een 'paardentherapie-boederij' je leuk? Help dan mee op een plek waar kwetsbare kinderen en jongeren terecht kunnen. Doe onder andere werkzaamheden op en rond de boerderij en help met het renoveren op de boerderij. Geniet daarnaast van paardrijden in je vrije tijd!

Bonanza is een non-profitorganisatie in Svitavy, Tjechië. Ze willen kansarme kinderen en hun families helpen door het ontplooien van sociale activiteiten. Bonanza heeft drie jongerencentra in de omgeving van Svitavy. Deze centra zijn laagdrempelig en bieden een eigen plek voor de kinderen. Vanuit de jeugdcentra worden programma’s opgezet om jongeren te activeren en gezinnen met kinderen met elkaar in contact te brengen.

Kinderen en jongeren die uit een sociaal zwakkere omgeving komen, kunnen onder andere terecht in Vendolì op de paardenboerderij van de stichting. Op deze boerderij wordt vrijetijdsbesteding geboden aan kinderen en jongeren tussen 8 en 26 jaar, die last hebben van verschillende sociale moeilijkheden. Door het omgaan met de paarden, leren zij sociale vaardigheden. Daarnaast worden op de boerderij sportieve en culturele activiteiten en een zomerkamp georganiseerd.

Deelnamekosten:
Je betaalt inschrijfgeld van 35 euro. 
Daarnaast bedragen de deelnamekosten 145 euro inclusief accommodatie en maaltijden. Het project loopt van 2 september t/m 15 september.

Wil je vrijwilligerswerk in het buitenland doen en in je vrije tijd paardrijden? Start dan nu met dit leuke vrijwilligerswerk in Tsjechië. Solliciteer op deze vacature en ontvang meer informatie over dit project!


Wat wij jou bieden
 • Accommodatie en maaltijden

 • Goede voorbereiding op je vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Gratis VOG-aanvraag

 • Zelf paardrijden

 • Een inspirerende ervaring!


Werkzaamheden
 • Renovatiewerkzaamheden in en om de boerderij

 • Helpen met allerhande kluswerkzaamheden op het terrein

 • Paardrijden in je vrije tijd!


Functie-eisen
 • Leeftijd: 18+

 • Inschrijfkosten: € 35,-

 • Deelnamekosten: €145,- (Incl. maaltijden en accommodatie, excl. reis)


Beschikbaarheid

De gehele periode van 2 september 2018 t/m 15 september 2018.


Vragen over deze vacature

Nina

Hi,

Ik vroeg me af of het ook mogelijk is om alleen de eerste week mee te helpen?

Groetjes,
Nina

Reactie van de werkgever:

Hoi Nina,
Leuk dat je interesse hebt in dit project!
Helaas kun je niet voor een deel van de projectperiode inschrijven. Het gaat hier om een vrijwilligersproject, waar voor een beperkte tijd een internationale groep vrijwilligers zich gaat inzetten. Eén doel is het opknappen van de klussen, een ander doel is internationale ontmoetingen stimuleren. Voor beide doelen is je aanwezigheid voor de hele periode zeer gewenst.

Kijk gerust even op onze website voor veel meer projecten waar de hulp van vrijwilligers gevraagd wordt. Misschien vind je een ander mooi project dat beter in jouw planning past.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale


Channa

Hoii, ik ben erg geïnteresseerd, maar ik vroeg me af hoe het zit met het vervoer van en naar het vliegveld. Moet dat ook zelf worden geregeld?

Reactie van de werkgever:

Hoi Channa,

Leuk dat je interesse hebt! Alle vrijwilligers worden opgepikt op het trein- of busstation Svitavy. Het vervoer hiernaartoe moet je inderdaad zelf regelen. We kunnen je uiteraard wel advies geven over hoe je hier kunt komen!

Als nog meer vragen hebt, stel ze gerust.

Hartelijke groet,
Henny en Pascale


Wieke

Wat houden de werkzaamheden in? Heb je bepaalde ervaring nodig op het gebied van klussen?

Reactie van de werkgever:

Hoi Wieke,

Dank voor je belangstelling voor dit project!
Je helpt met renovatie- en reparatiewerk op de manege. Denk aan klussen als timmeren, schilderen, hekwerk repareren, etc.

Hartelijke groet,

Henny Petter


Jolien

Is het enkel voor de aangegeven periode (september) of is later ook nog mogelijk? Vanaf oktober ben ik beschikbaar en ik heb erg veel interesse!!

Reactie van de werkgever:

Hallo Jolien,

Dit internationale vrijwilligersproject wordt (helaas) alleen in de aangegeven periode georganiseerd. In deze periode is er werkbegeleiding, accommodatie, etc. voor de vrijwilligers geregeld. Daarbuiten niet.

Hartelijke groet,

Henny & Pascale