Alle vacatures

Vrijwilligerswerk Tsjechië op 'paardentherapie-boerderij'

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Vendoli, Tsjechië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 10 sep 2018 t/m 15 sep 2018.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Lijkt vrijwilligerswerk op een 'paardentherapie-boederij' je leuk? Help dan mee op een plek waar kwetsbare kinderen en jongeren terecht kunnen. Doe onder andere werkzaamheden op en rond de boerderij en help met het renoveren op de boerderij. Geniet daarnaast van paardrijden in je vrije tijd!

Bonanza is een non-profitorganisatie in Svitavy, Tjechië. Ze willen kansarme kinderen en hun families helpen door het ontplooien van sociale activiteiten. Bonanza heeft drie jongerencentra in de omgeving van Svitavy. Deze centra zijn laagdrempelig en bieden een eigen plek voor de kinderen. Vanuit de jeugdcentra worden programma’s opgezet om jongeren te activeren en gezinnen met kinderen met elkaar in contact te brengen.

Kinderen en jongeren die uit een sociaal zwakkere omgeving komen, kunnen onder andere terecht in Vendolì op de paardenboerderij van de stichting. Op deze boerderij wordt vrijetijdsbesteding geboden aan kinderen en jongeren tussen 8 en 26 jaar, die last hebben van verschillende sociale moeilijkheden. Door het omgaan met de paarden, leren zij sociale vaardigheden. Daarnaast worden op de boerderij sportieve en culturele activiteiten en een zomerkamp georganiseerd.

Deelnamekosten:
Je betaalt inschrijfgeld van 35 euro. 
Daarnaast bedragen de deelnamekosten 145 euro inclusief accommodatie en maaltijden. Het project loopt van 2 september t/m 15 september.

Wil je vrijwilligerswerk in het buitenland doen en in je vrije tijd paardrijden? Start dan nu met dit leuke vrijwilligerswerk in Tsjechië. Solliciteer op deze vacature en ontvang meer informatie over dit project!
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Gratis VOG-aanvraag

 • Accommodatie en maaltijden

 • Goede voorbereiding op je vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Zelf paardrijden

 • Een inspirerende ervaring!

Werkzaamheden

 • Renovatiewerkzaamheden in en om de boerderij

 • Helpen met allerhande kluswerkzaamheden op het terrein

 • Paardrijden in je vrije tijd!

Functie-eisen

 • Leeftijd: 18+

 • Inschrijfkosten: € 35,-

 • Deelnamekosten: €145,- (Incl. maaltijden en accommodatie, excl. reis)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 10 september 2018 t/m 15 september 2018.

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Noura

Hallo,

Ik vroeg me af hoe het zit met ervaring met het renoveren, is dit nodig?
Is het ook mogelijk ander werk te doen daar, bijvoorbeeld met de kinderen en met de dieren? Hier heb ik namelijk wel ervaring mee.
En, aan hoeveel moet er gedacht worden voor kosten voor het vervoer?

Groet,
Noura

Reactie van werkgever:

dit project is verlopen

Claudia

Hallo, is deze vacature nog steeds beschikbaar?
Met vriendelijke groet,
Claudia

Reactie van werkgever:

Hoi Claudia,
Ja hoor.
Groetjes, Henny

Hester

Voor minderjarige vrijwilligers kan een uitzondering gemaakt worden, als zowel de ouders als het project het ermee eens zijn. Dit kunnen we bij het project navragen na inschrijving.

Hartelijke groet, Henny & pascale

Reactie van werkgever:

Voor minderjarige vrijwilligers kan een uitzondering gemaakt worden, als zowel de ouders als het project het ermee eens zijn. Dit kunnen we bij het project navragen na inschrijving via de website van IBO.

Hartelijke groet, Henny & pascale

Nina

Hi,

Ik vroeg me af of het ook mogelijk is om alleen de eerste week mee te helpen?

Groetjes,
Nina

Reactie van werkgever:

Hoi Nina,
Leuk dat je interesse hebt in dit project!
Helaas kun je niet voor een deel van de projectperiode inschrijven. Het gaat hier om een vrijwilligersproject, waar voor een beperkte tijd een internationale groep vrijwilligers zich gaat inzetten. Eén doel is het opknappen van de klussen, een ander doel is internationale ontmoetingen stimuleren. Voor beide doelen is je aanwezigheid voor de hele periode zeer gewenst.

Kijk gerust even op onze website voor veel meer projecten waar de hulp van vrijwilligers gevraagd wordt. Misschien vind je een ander mooi project dat beter in jouw planning past.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Channa

Hoii, ik ben erg geïnteresseerd, maar ik vroeg me af hoe het zit met het vervoer van en naar het vliegveld. Moet dat ook zelf worden geregeld?

Reactie van werkgever:

Hoi Channa,

Leuk dat je interesse hebt! Alle vrijwilligers worden opgepikt op het trein- of busstation Svitavy. Het vervoer hiernaartoe moet je inderdaad zelf regelen. We kunnen je uiteraard wel advies geven over hoe je hier kunt komen!

Als nog meer vragen hebt, stel ze gerust.

Hartelijke groet,
Henny en Pascale