Alle vacatures

Bomen planten in Ecuador volgens permacultuur

  • Functie vrijwilliger
  • Locatie El Limonal, Ecuador
  • Nationaliteit Geen voorkeur
  • Periode Minimaal 14 dagen tussen 01 okt 2016 en 28 okt 2016.
  • Minimum leeftijd 18 jaar
  • Accommodatie Onbekend
  • Categorie Overig
  • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

In Ecuador kun je helpen bij natuurbehoud en ecologische restauratie in El Limonal, een dorp op de westelijke uitlopers van de Andes, op 1000 meter boven de zeespiegel. Als vrijwilliger kom je enerzijds alles te weten over de manier waarop hier aan natuurbehoud en -herstel gedaan wordt. Anderzijds help je bij de voorbereiding van de grond en aanplant van nieuwe bomen. Het echtpaar Piet en Olda is pionier in natuurconservatie en ecotoerisme in het bekken van de Guallupe Rivier. Ze zijn ook lid van een boerenorganisatie en betrekken er de plaatselijke bevolking bij. De naam staat voor Bosque de Paz (Vredesbos) en is voortgesproten uit de overtuiging dat planten en bomen essentieel zijn voor het leven, de voedselzekerheid en de sociale vrede. Als de mensheid zich in de komende decennia niet ernstig gaat toeleggen op het beschermen van bestaande natuurlijke ecosystemen en het herbebossen van grote schrale oppervlaktes op aarde (vooral in de tropische gebieden), zal de verwoestijning zich uitbreiden en zal de oppervlakte landbouwgrond inkrimpen, waardoor er gewelddadige conflicten zullen ontstaan over het bezit van vruchtbare gronden en waterbronnen.
Meer lezen over deze vacature

Details

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 1 oktober 2016 en 28 oktober 2016.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Laury

Hi,

Ik ben benieuwd wat je precies krijgt voor de deelnamekosten, hoe lang dit project al loopt en wat er van de deelnemers wordt verwacht. Kan ik ergens meer informatie krijgen?

Alvast bedankt!

Reactie van werkgever:

Hallo Laury,

Meer informatie staat op de website van IBO-Nederland.

Alleen: het vrijwilligersproject begint 2 oktober al. Je kunt je daar niet meer voor inschrijven op dit moment.
In 2017 hopen we weer een project te organiseren in samenwerking met deze partner in Ecuador.

Als je niet al te vast zit aan Ecuador en je bent op zoek naar een mooi project, dan kun je bijvoorbeeld in november nog mee naar Ghana. Kijk gerust even bij het projectenoverzicht van IBO op http://www.ibo-nederland.org/projecten/overzicht

Hartelijke groet,
Pascale en Henny

Gerelateerde artikelen