Alle vacatures

(Bij)les geven op school of kindertehuis in Ghana

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Accra, Ghana
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen 16 aug 2016 en 06 aug 2017.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Onderwijs
 • Bruto maandsalaris Onbekend

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Dream Africa Care Foundation ondersteunt een school in Jamestown, een van de armste sloppewijken van Ghana. De scholieren zijn voornamelijk kinderen van jonge vrouwen die uit Noord-Ghana zijn getrokken om zich te onttrekken van armoede en gedwongen huwelijken. Deze vrouwen werken als straatverkopers of prositutuees, slapen 's nachts op straat en raken op jonge leeftijd zwanger. Hun kinderen vangen wij op in de school en de kinderdagverblijf in Jamestown. De klassen zijn overvol en er is een tekort aan lokale leraren. Vrijwilligers zijn hard nodig om op de kleintjes te letten, of te assisteren in het lesgeven. Waarom Dream Africa Care Foundation? Als vrijwilliger bij Dream Africa Care Foundation zijn de mogelijkheden flexibel. Je kan naast het lesgeven en werken op de kinderopvang op veel manieren bijdragen aan de organisatie. Bijvoorbeeld door het maken van promotiefilmpjes, het opzetten van een geldinzamelingsactie, het geven van ICT lessen, repareren van schoolbanken of helpen met de boekhouding. Vrijwilligershuis Als vrijwilliger verblijf je in een huis met gezellige huisgenoten vanuit de hele wereld. Je betaald als vrijwilliger een vergoeding van slechts $350,- per maand. Airport pick-up, oriëntatie en accommodatie (incl. drie maaltijden per dag, mineraal water, 24/7 support, house-keeping en de was) zijn in dit bedrag inbegrepen. Met de rest van de bijdrage ondersteunt DACF de projecten. DACF organiseert verschillende weekendtrips naar bijvoorbeeld de Volta regio, Cape-coast, Elmina, Kokrobite, Ada Foah en meer. Als je nog meer van Ghana wil zien heeft Dream Africa Care Foundation ook vrijwilligersprojecten in oa Larabanga en Kumasi. Voor wie? Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Ervaring is handig, maar absoluut niet vereist. Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen. Duur van je verblijf is flexibel: vanaf 2 weken tot 1 jaar. Hopelijk tot snel! Floor Hamburg Vrijwilliger Dream Africa Care Foundation
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Geweldige ervaring

 • Weekend trips (kosten voor eigen rekening)

 • Oriëntatiedag in Accra

Wat moet je daarvoor doen?

 • lesgeven

 • assisteren van leraar

 • Huiswerk nakijken

 • Kinderzorg

 • bijles geven

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 16 augustus 2016 en 6 augustus 2017.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Jan

Beste Floor,

Ik weet uiteraard niet of het van twee kanten goed zal gaan.
Kan ik 2 weken boeken en in geval van succes(dat hoop en denk ik )
het verblijf ter plaatse verlengen?
Ik ben 60,en goed opgeleid.

gr.

Jan.

Reactie van werkgever:

Beste Jan,
Dat is in principe mogelijk. Aanmelden voor dit project kan via deze site. Dan kunnen we daarna verder bespreken over de mogelijkheden.
Groeten, Floor

Emily

Hoi!
Is er een contact persoon met wie je kunt spreken voor vertrek bijvoorbeeld met Skype? Worden er dan ook informatie dagen/avonden georganiseerd?

Daarbij zou ik graag hier in Nederland ook beginnen met sponsoren, door middel van onder anderen inzamelacties en evenementen. Is daar de mogelijkheid voor?

Groetjes,
Emily

Reactie van werkgever:

Hee Emily,
Hartelijk dank voor je interesse. Dream Africa Care Foundation is en relatief kleinschalige organisatie en bevindt zich enkel in Ghana. Er worden daarom geen informatie avonden in Europa georganiseerd. Skypen en/of Whatsappen kan uiteraard wel. Heb je een persoonlijk berichtje gestuurd.

Geld inzamelen voor je komt kan zeker. Graag zelfs! Het is een heel goed idee, en ik kan je daar vanuit Ghana bij helpen. Vrijwilligers die het lukt om vooraf fondsen te werven ervaren dit als heel fijn omdat zij zelf de donaties kunnen besteden en naar eigen inzicht kunnen bepalen waar het aan wordt uitgegeven.

Als je meer vragen hebt hoor ik deze graag!
Vriendelijke groeten,

Floor Hamburg
Vrijwilliger Dream Africa Care Foundation

Gerelateerde artikelen