Alle vacatures

Help Children of the Nations in Malawi

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 1 week tussen januari 2020 en december 2025.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Onbekend

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Starten in het buitenland gewoon mogelijk!

Op dit moment is het ondanks de COVID-19 situatie gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. In de meeste landen is het gewoon mogelijk om te starten. Voor details en meer informatie kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

In één van de armste wijken van de stad heeft Children of the Nations een peuter/ kleuterschool en een voedselprogramma opgezet. In de ochtenden, tussen 08.00 uur en 11.30 krijgen de allerkleinsten voorschools onderwijs. Dit wordt ‘Early Childhood Development’ genoemd. De kinderen op het schooltje komen uit gezinnen die in extreme armoede leven. De kinderen maken hier kennis met letters en cijfers, kleuren en vormen en leren spelenderwijs. Je moet wel tegen wat chaos kunnen, want de kinderen op dit schooltje hebben over het algemeen een zeer korte concentratie en moeten nog leren om netjes te blijven zitten en naar de leerkracht te luisteren. Als jij je als vrijwilliger in het buitenland niet gek laat maken door een klas vol enthousiaste kleuters dan ga je het hier geweldig vinden.

In de middag komen ook de oudere buurtkinderen naar het project voor een warme maaltijd. Het project verstrekt deze maaltijd aan kinderen die thuis echt voeding tekort komen en zonder dit programma anders niet of veel te weinig zouden eten. In grote pannen worden rijst en bonen gekookt. Iedereen gaat netjes in de rij om handen te wassen, een bordje te halen en na het eten alles weer in te leveren. Als vrijwilliger in het buitenland kun je een handje helpen om alles uit te delen en dit in goede banen te leiden.Bij dit project is ook een groepje vrouwen, veelal weduwen, die een naaiproject gestart zijn. De vrouwen vinden het reuze gezellig als er iemand komt meehelpen in hun groepje, of gewoon voor een gezellig praatje.

Een ander onderdeel van dit project, op een andere lokatie in de stad, is Big John school. Deze school staat middenin een buitenwijk. Als je er rondloopt waan je je echt midden op het platteland, terwijl je eigenlijk vlakbij de stad bent. Op deze basisschool krijgen kleuters en basisschool kinderen les.De klassen zijn vol en de kinderen gemotiveerd om te leren. Een stukje verderop is een sportveld, midden tussen de maïsvelden (die in het hete seizoen dor en droog lijken maar in het regenseizoen echt knalgroen zijn). Bij Big John school kan je als vrijwilliger in het buitenland helpen met het ondersteunen van de leerkrachten, het begeleiden van leerlingen die niet makkelijk meekomen en het invullen van de pauzes en sportlessen. Heb je zelf een hobby of sport waar je de kinderen graag kennis mee wilt laten maken, dan wordt dat enorm gewaardeerd.

Children of the Nations is bezig met het maken van de omslag van residentiële zorg naar ‘family based care’. Met andere woorden: dat kinderen niet in een instelling opgroeien, maar in de community bij hun familieleden. Deze visie sluit ook aan bij het beleid van de regering in Malawi, die het aantal kindertehuizen wil beperken en opvang bij familie wil stimuleren. Kortom, word jij blij van een project dat veelzijdige activiteiten in de community doet waaraan jij kan meehelpen? Vind je het leuk om echt tussen de lokale mensen te werken in een warme organisatie? Dan is Children of the Nations echt een geweldig project voor jou. Solliciteer snel en word vrijwilliger in het buitenland! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een persoonlijk intakegesprek & begeleiding tijdens je voorbereidingen

 • Als vrijwilliger in het buitenland krijg je Nederlandstalige begeleiding ter plaatse

 • Doingoood is aangesloten bij Volunteer Correct, dus eerlijk en verantwoord vrijwilligerswerk is gewaarborgd

 • Genoeg tijd voor geweldige excursies en reizen ter plaatse te boeken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Ondersteunen op de peuter/ kleuterschool in de wijk waar kinderen in extreme armoede leven

 • Meehelpen bij het voedselprogramma: helpen voorbereiden van het eten, het uitdelen en in goede banen leiden van het dagelijkse voedsel programma

 • Sport- en spelactiviteiten ondernemen met de kinderen op alle projectonderdelen (eigen initiatief hiervoor nemen)

 • Ondersteunen van de leerkrachten in de klassen van de Big John basisschool

 • Als vrijwilliger in het buitenland begeleid je Sport- of knutsellessen

Wat verwachten wij van jou?

 • Als vrijwilliger in het buitenland word je blij van het omgaan met kinderen tussen 4 en 18 jaar

 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen, bent initiatiefrijk en flexibel

 • Je rookt en drinkt niet; in ieder geval nooit op het project

 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare groepen te werken

 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed

Beschikbaarheid

Minimaal 1 week tussen januari 2020 en december 2025.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 24 februari 2021
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Sterre

Hi! Mijn naam is Sterre en zit dit jaar in het bestuur van KnappeKoppen Vrijwillig, een vrijwilligersorganisatie van en voor studenten. Omdat wij dit jaar ons lustrum vieren, zouden wij ontzettend graag eind augustus/september met 6 a 10 personen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Voor het project zouden wij ook geld kunnen ophalen. Het liefst zoeken wij dan ook iets wat een duidelijke impact zal hebben. Zouden er mogelijkheden voor ons zijn?

Reactie van werkgever:

Hoi Sterre
Ik heb je ondertussen al een mail gestuurd met alle uitleg en informatie. Dank je voor je interesse in ons
Groetjes Marieke

Roos

Hallo, ik vroeg mij af of dit veilig is? Ben je continu onder toezicht en met een groep?

Lieke

Goedenavond! Ik vroeg mij af wat de kosten voor mijzelf zouden zijn voor ongeveer 3 weken?
Vriendelijke groet!

Reactie van werkgever:

Hoi Lieke,
De kosten zijn vliegticket, visum, vaccinaties, verzekering, eenmalige deelname kosten van €500 en daarna €149 per week voor je verblijf. Kijk ook eens gerust op onze website. Groetjes Marieke
www . doingoood.nl

Mirjam

Goedendag! wat zijn de bijkomende kosten als ik een maand jullie zou gaan ondersteunen?

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt