Je maakt gebruik van een verouderde browserversie, voor de best mogelijke gebruikerservaring raden wij aan om de laatste versie van Google Chrome te installeren. Google Chrome downloaden

Werken in Roemenië

Over Roemenië

Stap over grenzen heen en ga op avontuur door te werken in Roemenië! Op zoek naar internationale werkervaring? Werken in Roemenië biedt jou de kans om op ontzettend interessante posities jouw internationale carrière te beginnen. Ga bijvoorbeeld werken in Boekarest, Timisoara of Cluj en bezoek historische kastelen, paleizen en kathedralen. Of ga tijdens het werken in Roemenië het binnenland ontdekken, rijk aan prachtige ruige natuur met kleine boerendorpen. De vriendelijke bevolking maakt het helemaal af voor een fantastische ervaring in het buitenland. Ga bijvoorbeeld aan de slag als HR medewerker, klantenservice medewerker of inkoopspecialist en ontdek na het werken in Roemenië de middeleeuwse stad Sibiu. 

Zie jij jezelf al genieten van een goedkope skivakantie met gemoedelijke sfeer en goede sneeuw? Werken in Roemenië biedt jou de kans! Ga naast het werken in Roemenië heerlijk naar het mooie strand aan de Zwarte Zee. Boekarest vroeger ook wel ‘klein Parijs’ genoemd vanwege haar elegantie is gevuld met sfeervolle terrassen, waar je na het werken in Roemenië lekker kan vertoeven. Durf jij de stap te nemen om te werken in het buitenland? Kijk dan gauw naar al onze beschikbare vacatures in Roemenië!

Hotspots in Roemenië

Cluj

Er zijn veel grote internationale bedrijven die hen kantoren hebben gevestigd in Roemenië. Werken in Cluj biedt jou dan ook een interessante kans om een internationale ervaring in het buiteland op te doen. Roemenen staan erom bekend dat ze alles uit de kast halen zodat jij je thuis gaat voelen. Werken in Roemenië zal ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring zorgen!

Bezienswaardigheden Cluj-Napoca
Het centrale plein Paita Unirii is een goede plek om je ontdekkingstocht door Cluj te beginnen tijdens het werken in Roemenië. Hier kan je verschillende bezienswaardigheden zien bijvoorbeeld de gotische Sint-Michaëlskerk en paleis Banffy. Het Nationale kunstmuseum met een collectie van Roemeense schilderijen is ook zeker een bezoekje waard tijdens het werken in Cluj. De stad heeft een afwisselende architectuur. Sommige straten hebben een wat modernere uitstraling, al heeft het overgrote deel nog een charmante historische uitstraling met oude kerken en geweldige paleizen. Hierdoor lijkt het af en toe net even alsof je door de romantische geschiedenis van Roemenië loopt. Bezoek tijdens het werken in Cluj ook absoluut de Alexandra Borza Botanische Tuin deze staat bekend als de meest adembenemende van heel Roemenië. De leukste attracties zijn de Authentieke Japanse tuin en de Romeinse tuin, waar je nu nog steeds voorwerpen uit de voormalige Romeinse kolonie kan bekijken. Er valt dus genoeg te zien tijdens het werken in Cluj-Napoca!

Werken in Cluj
Cluj is een grote stad, je hebt er al snel een taxi of auto voor nodig om wat meer te zien dan het centrum, dit is echter geen probleem aangezien er genoeg goedkope taxi’s zijn. De binnenstad heeft mooie gebouwen/gevels, een ’s avonds verlicht theater met een grote fontein en bijna om elke hoek is wel een kerk te vinden. Je kan er ook prima uiteten na het werken in Cluj, omdat het een grote stad is met veel variatie. Zo eet je de ene avond traditioneel Italiaans en zit je de andere avond te genieten van een Argentijnse steak. Lekker wat afwisseling tijdens het werken in Roemenië! Cluj is een studenten stad dus het heeft een bruisend nachtleven waar je heerlijk wat stoom kan afblazen.

Rondom Cluj
Een groot deel van Cluj spreekt Engels, waardoor je gemakkelijk nieuwe vrienden maakt tijdens het werken in Cluj. Cluj zelf wordt omringd door bossen en heuvels, als je even een pauze wilt van het drukke stadsleven kan je dus zo de bossen in gaan voor een ontspannen boswandeling. De omgeving is groen en heuvelachtig en zo kan je prima een middag lang door het mooie landschap hiken. Werken in Cluj biedt jou de kans om ook de rest van Roemenië te ontdekken. Roemenië is erg goedkoop waardoor je rijkelijk kan genieten van het land. Ontdek het prachtige Boekarest, de Zwarte Zee of ga goedkoop op skivakantie. Kortom uitdaging genoeg als je besluit te werken in Roemenië.
 
Werken in Cluj is de ideale stap om je internationale carrière te beginnen. Durf jij de stap te nemen om te gaan werken in het buitenland? Bekijk dan gauw tussen al onze beschikbare vacatures in Cluj.

Timisoara

Lijkt werken in het buitenland jou ook een ontzettend leuke uitdaging? Werken in Roemenië is de ideale stap om je internationale carrière te beginnen. Timisoara is een stad in het westen van Roemenië en ligt aan de rivier de Bega vlakbij de grens van Servië. Het wordt ook wel ‘Klein Wenen’ genoemd vanwege de indrukwekkende architectuur.
 
Bezienswaardigheden Timisoara
Timisoara heeft drie mooie, grote pleinen met enkele prachtige historische gebouwen. Welke absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens het werken in Timisoara. Je vind er de pleinen: Piata Victoriei (met aan het einde de schitterende orthodoxe kerk en aan het begin het oude theater/het operahuis), Piata Libertatii (met voldoende zitbankjes om lekker te genieten van het kijken naar de mensen en gebouwen) en Piata Unirii in het noorden van het bejaarde stadshart (met onder andere de schitterende Servische kerk). De Piata Unirii is het absolute pronkstuk van de stad. Daar in het zonnetje op één van de vele terrasjes zitten tijdens het werken in Timisoara is een hemels genoegen. Daarnaast heeft Timisoara een indrukwekkende orthodoxe kathedraal. Vanbinnen lijkt dit net een Oosters paleis met heel veel sierkunst. Genoeg om te bewonderen tijdens het werken in Timisoara.
 
Werken in Roemenië
Timisoara is een stad met veel sfeer, mensen leven er veelal buiten en het wemelt er van gezellige, moderne en steengoede koffietentjes en bakkers. Bovendien gaat alles er buitengewoon gemoedelijk aan toe. Als je besluit te werken in Timisoara zal de stad je hart veroveren en je nieuwsgierig maken naar andere Roemeense steden en dorpen. Roemenië is erg goedkoop waardoor je rijkelijk kan genieten van het land. Ontdek het prachtige Boekarest, de Zwarte Zee of ga goedkoop op skivakantie. Kortom als je gaat werken in Roemenië ga je je niet vervelen.  
 
Ben jij op zoek naar een grensverleggend avontuur? Solliciteer op één van onze beschikbare vacatures in Timisoara en ontdek de gastvrijheid van de Roemenen!