Welkom in

Oostenrijk

The mountains are calling... Werken in Oostenrijk brengt je letterlijk naar ongekende hoogtes! Zie jij jezelf na het werken in Oostenrijk al skiën of snowboarden over de pistes in de verse poedersneeuw? Werken in Oostenrijk geeft jou de kans om optimaal te genieten van alles wat de Alpen te bieden heeft! Bezoek bijvoorbeeld het romantische Wenen, Salzburg of Innsbruck tijdens het werken in Oostenrijk. 

In de zomer kun je naast het werken in Oostenrijk ook hiken en mountainbiken. De meeste vacatures in Oostenrijk zijn te vinden in de wintersport. In gave gebieden als bijvoorbeeld Saalbach Hinterglemm, Gerlos, Fiss, Flachau, Sölden of Kirchberg zijn er opties zat om uniek vakantiewerk in Oostenrijk te vinden. Vind bijvoorbeeld leuk vakantiewerk in Oostenrijk als skileraar, snackbarmedewerker, au pair, hotelmedewerker, kok, keukenmedewerker of als chaletstaf in de winter en zomer!

Geniet van het geluid van knisperende verse sneeuw onder je snowboots tijdens het werken in Oostenrijk. Eet overheerlijke apfelstrudel of een lekkere wienerschnitzel en drink een glas glühwein en schnapps tijdens het après-skiën na het werken in Oostenrijk! Ben jij een levensgenieter en dol op wintersport? Ga dan snel kijken naar alle beschikbare vacatures in Oostenrijk en wie weet ga jij deze winter werken in Oostenrijk.

Het leven in Oostenrijk
De verhuizing naar Oostenrijk zou relatief eenvoudig moeten zijn. Je kunt gewoon je spullen pakken en gaan. Als je eenmaal in Oostenrijk bent, zijn er zeker enkele dingen die je in gedachten moet houden. Heb je al eens aan je nieuwe huis gedacht voordat je verhuisde? Super! Omdat het niet zo eenvoudig is om een ​​geschikt en betaalbaar appartement te vinden. Vooral in de steden is het moeilijk om een ​​appartement te vinden. Daarom moet je nadenken of je beter in een buitenwijk wilt wonen. Daar is de prijs-prestatieverhouding veel beter. Als je de kans krijgt, moet je zeker nadenken over een koopappartement, dat vaak een goed en goedkoop alternatief is. Als het een huurappartement wordt, lees dan de huurovereenkomst, want vaak teken je voor 3 jaar!

Formaliteiten in Oostenrijk
Als EU-burger hoef je over een ding geen zorgen te maken als je in Oostenrijk wilt wonen: het visum. Als EU-burger heb je geen verblijfsvergunning nodig voor een verblijf van maximaal 3 maanden. Dit is zelfs onafhankelijk van het feit of je een economische activiteit uitoefent of niet. Als je van plan bent om daar langer dan 3 maanden te blijven, of misschien zelfs te migreren, neem dan contact op met het kantoor van de settlement autoriteit. Dit kan ervoor zorgen dat je een verblijfsvergunning krijgt. Als je je leven kunt dekken, zou je je verblijfsvergunning zonder problemen moeten krijgen. Als je in Oostenrijk werkt, of nu werknemer of zelfstandige bent, krijgt je ook uw verblijfsvergunning. Na 5 jaar kun je dan de permanente verblijfsvergunning krijgen.
Je moet één ding niet vergeten. Als je verhuist in Oostenrijk, moet je je nieuwe adres binnen 3 dagen melden en je afmelden op het oude adres. Als je dat niet doet, kun je hoge boetes verwachten.

Voordelen van wonen en werken in Oostenrijk
Oostenrijk heeft verschillende voordelen die het een stuk gemakkelijker maken om naar het buitenland te verhuizen. Net als in Duitsland wordt Duits gesproken in Oostenrijk. Misschien kan je zelfs nog een beetje Duits uit schooltijden. Er is ook een zeer goede medische zorg en een uitstekend onderwijssysteem. Ook cultureel gezien lijken de Oostenrijkers erg op ons.

Werken in Oostenrijk
Er zijn goede kansen voor Nederlandse werkzoekenden in Oostenrijk, omdat we over het algemeen worden beschouwd als gewetensvol en punctueel. Het salaris in Oostenrijk is gemiddeld iets lager. Vooral worden ingenieurs, IT-specialisten, verpleegkundigen, docenten en wetenschappers en medewerkers van de horeca en hotellerie gezocht.
Bovendien hebben Oostenrijk en Nederland een overeenkomst inzake sociale zekerheid. Dus als je in Oostenrijk hebt gewerkt, worden je pensioenaanspraken in Nederland erkend.
Nederland
Oostenrijk
Boodschappen
1 kilogram banaan € 1,82 € 1,76
1 kilogram appels € 2,01 € 2,31
1 kilogram ui € 1,30 € 1,38
Salaris
Gemiddeld netto maandsalaris € 2.287,79 € 1.898,62
Vervoer
Taxi prijs per kilometer € 2,19 € 2,00
Gemiddelde benzineprijs € 1,62 € 1,23
Enkel ticket openbaar vervoer € 3,00 € 2,40

Locaties in Oostenrijk