Athene

Over Athene

Athene, Griekenland
Bij een beeld van Athene denken de meeste mensen gelijk aan het symbool van de Griekse hoofdstad namelijk het adembenemende Akropolis. Toch valt er tijdens een bezoekje aan Athene nog veel meer te zien! Werken in Athene biedt dan ook de mogelijkheid om alles eens rustig te bekijken. Naast het Akropolis dat maar liefst met 156 meter boven Athene staat vind je ook de berg ‘Lykavittós’ die er zelfs nog hoger bovenuit steekt. Ga na het werken in Athene met een kabeltrein op avontuur uit naar deze berg en kijk je ogen uit met een uitzicht van 300 meter hoogte! Werken in Athene is naast de bezienswaardigheden ook erg bijzonder vanwege de vriendelijk en gastvrije bevolking.
 
Bezienswaardigheden en historie in Athene
Bij aankomst in Athene zal het Akropolis toch wel het eerste zijn wat je ziet. Het hoogste punt en het symbool van de stad is de grootste trekpleister van Athene. De tempel staat voor de godin Athena die vroeger aanboden werd door de Grieken. Het Akropolis is lang niet het enige historische bezienswaardigheid dat Athene te bieden heeft, ga gelijk verder naar de Tempel van Zeus. De historische tempel was vroeger de grootste van Griekenland, tegenwoordig zijn er nog een paar pilaren over maar is het zeker geschikt om er nog een selfie mee te nemen! Tijdens het werken in Athene mag een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum ook niet ontbreken. Hier kan je allemaal Oud-Griekse kunst met eigen ogen bewonderen. Van het bronzen beeld van Poseidon tot de muntstukken die vroeger werden gebruikt, je stapt even in een tijdmachine en zie je hoe ze vroeger leefden. Tijdens het werken in Athene is dit ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring!
 
Wonen in Athene
Naast het feit dat Athene vol zit met historische bezienswaardigheden, is de stad de afgelopen jaren verandert met een bruisend centrum. Als je liever toch een beetje in de oude sfeer wilt blijven tijdens het werken in Athene is de oudste wijk van de stad ‘Plaka’ the place to be. Deze wijk ligt aan het Akropolis en je hebt hier een doolhof aan smalle straatjes en kleurrijke huisjes met volle terrassen. Op de lokale markt proberen handelaren hier hun verse fruit en groente te verkopen. Ook vind je hier vele souvenirwinkeltjes voor een leuk cadeautje voor de mensen thuis. Ga lekker onderuit terwijl je geniet van een wijntje bij Brettos wijnbar. Deze oudste bar van Athene is bijzonder vanwege de houten vaten en gekleurde wijnflessen die de bar versieren. Hier zul jij je vermaken tijdens het werken in Athene!
 
Werken in Athene
Genieten van Athene terwijl je ook nog eens geld verdient? Werken in Athene is ideaal voor de avonturiers onder ons. Ontdek de prachtige historie en maak kennis met de vriendelijke mensen uit Athene. Verder staat deze internationale werkervaring geweldig op je cv en zul je een internationaal netwerk aanleggen waar jij je hele leven wat aan hebt. Je pakt dus twee vliegen in één klap! De gastvrije bevolking zorgt ervoor dat jij je optimaal op je gemak gaat voelen terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Werken in Athene staat dus garant voor een fantastische levenservaring!

Impressies

Mikrolimano Marina, Athene.
Panorama van Athene en oude ruïnes.
Kerameikos op de rand van de oude stad in Athene.

Vacatures in Athene