Browser Notice

Browser Notice Link

Werken in Duitsland

Over Duitsland

Werken in Duitsland
Dichtbij maar toch naar een compleet andere omgeving en cultuur? Als je wilt werken in het buitenland en toch in de buurt van Nederland wil blijven is werken in Duitsland de ideale optie! Ontdek tijdens het werken in Duitsland de bruisende wereldstad Berlijn met haar indrukwekkende architectuur, hedendaagse kunst en levendige uitgaansscène. Of ga tijdens het werken in Duitsland winkelen op de Kurfürstendamm, verken de Potsdamer Platz en proef van de gezellige sfeer van Berlijn.

Duitsland heeft met haar sterke economie altijd ruimte op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven bieden dan ook interessante vacatures in Duitsland aan. Als je gaat werken in Duitsland kun je bijvoorbeeld met een internationaal team als klantenservice medewerker in Berlijn, Munster of Stuttgart starten. Of ga leuk vakantiewerk/seizoenswerk in Duitsland doen! Bijvoorbeeld in Winterberg als skileraar, allround wellness medewerker, kok of bedieningsmedewerker. Naast vakantiewerk vacatures zijn er regelmatig vacatures beschikbaar voor ervaren automonteurs die willen werken in Duitsland. Al met al genoeg opties!
 
Geniet van een lekkere ‘bratwurst’ met en halve liter bier en een ‘apfelstrudel’ na het werken in Duitsland! Bezoek in je vrije tijd ook eens steden als Bremen en München, met natuurlijk het welbekende Oktoberfest. Liever mountainbiken of hiken in het Zwarte woud? Door het grote aanbod is het werken in Duitsland voor iedereen aantrekkelijk. Kijk daarom gauw of er interessante vacatures in Duitsland voor jou tussen zitten en ga de uitdaging aan!

Hotspots in Duitsland

Berlijn

Hoofdstad Duitsland
Berlijn is een stad die barst van de hotspots. Verspreid over deze fantastische hoofdstad van Duitsland vind je talloze bezienswaardigheden die je nooit allemaal in een korte periode kan bezoeken. Voor de avonturiers onder ons is het dus zeker een goed idee om te gaan wonen en werken in Berlijn.
Als je voor het eerst komt werken in Berlijn dan kan de Fernsehturm je niet ontgaan. De gigantische toren van 368 meter hoog en haar bekende zilveren bol, is door heel Berlijn te zien en daardoor echt hét symbool van de stad. Deze toren beklimmen en van een uniek uitzicht over de hele stad genieten, is een goede manier om te beginnen met het ontdekken van Berlijn.
 
Modern en innovatief
Als je gaat werken in Berlijn weet je in ieder geval zeker dat er genoeg te beleven valt. Zo is er veel werkgelegenheid, dus werken in Berlijn behoord zeker tot de mogelijkheden voor de avonturier die willen werken in het buitenland. In je vrije tijd kun je uitgebreid de tijd nemen om te gaan shoppen. Dit kan prima in het Oostelijk gedeelte van de stad op het Alexanderplatz. Dit plein staat vol met warenhuizen en er worden regelmatig markten en evenementen georganiseerd. Je kunt er ook prima terecht voor een typisch Duitse Bratwurst. 

Ben je meer van het nachtleven? Geen probleem want Berlijn heeft genoeg populaire uitgaansgelegenheden, waar je stoom kan afblazen met je collega’s. In Berlijn is het eigenlijk op elke dag van de week wel mogelijk om te gaan stappen, het aanbod is alleen erg afhankelijk van de dag. Het goede nieuws is dat de club in Berlijn geen officiële sluitingstijden hebt, waardoor je nooit vroeg naar huis hoeft!
 
Werken in Berlijn
Berlijn wordt ook wel de stad van de succesvolle start-ups genoemd. Deze bedrijven zitten te springen om enthousiast en ambitieuze werknemers, die meerdere talen beheersen. De ideale manier om carrière te maken in het buitenland, en het wordt ook nog eens goed betaald! Jouw potentiële werkgever helpt je vaak bij het settelen in Berlijn, zodat je jezelf helemaal gaat thuis voelen als je gaat werken in Berlijn. 

Berlijn is een stad die je echt met eigen ogen gezien moet hebben en als je wilt gaan werken in het buitenland, dan is werken in Berlijn absoluut een aanrader! Staat er een leuke vacature voor jou tussen? Wacht dan niet af en doe waardevolle internationale werkervaring op tijden het werken in Berlijn.