Werken in Bulgarije

Laatste vacatures in Bulgarije

Over Bulgarije

Werken in Bulgarije
Verleg je grenzen en begin een uitdagende avontuur door te werken in Bulgarije!

Bulgarije biedt jou de kans om waardevolle internationale werkervaring op te doen in een bijzonder land. Ontdek bijvoorbeeld tijdens het werken in Bulgarije de goedkoopste en levendige hoofdstad Sofia. Je vindt er duizenden jaren aan cultuur en historie, met goud versierde kerken en monumenten. Bezoek de imposante Alexander Nevskikathedraal en kijk je ogen uit. Daarnaast is het Vithosha skigebied dichtbij en nooit druk! Het leven in Bulgarije is spotgoedkoop, zodat je tijdens het werken in Bulgarije rijkelijk kan genieten. Veel bedrijven bieden interessante vacatures in Bulgarije aan. Ga bijvoorbeeld aan de slag als klantenservice medewerker of sales agent in Sofia!
 
Geniet tijdens het werken in Bulgarije van een volledige pizza maaltijd op het terras voor nog geen 4.00 euro en wandel daarna over een gezellige markt. Of ga in je vrije tijd na het werken in Bulgarije naar de schitterende stranden als Sunny Beach aan de de Zwarte zee. Geïnteresseerd in wonen en werken in het buitenland? Raak betoverd door de Bulgaarse folklore en bekijk al onze beschikbare vacatures in Bulgarije. 

Hotspots in Bulgarije

Sofia

Sofia, Bulgarije
Sofia wordt door veel toeristen gezien als de parel van de Balkan en het wordt steeds populairder voor een stedentrip. Door het lekkere klimaat en de lage prijzen wordt het erg aantrekkelijk voor toeristen om een weekendje naar Sofia te trekken. Verder beschikt Sofia over een rijke geschiedenis, vele historische gebouwen, goede winkelmogelijkheden en is het dus ideaal om er te vertoeven. Maar waarom zou je maar een weekendje naar deze prachtige hoofdstad gaan? Werken in Sofia biedt de mogelijkheid om zelf deel uit te maken van de cultuur daar en elke dag te genieten van de parel van de Balkan! Voor een goed beeld van hoe het er vroeger uitzag moet je tijdens het werken in Sofia even een bezoekje uitbrengen aan het Nationaal Geschiedenismuseum. Het grootste museum in heel Bulgarije met een uitgebreide verzameling aan Thracische kunst en archeologische voorwerpen die je een beeld geven van de geschiedenis van Bulgarije. 
 
Geschiedenis en cultuur in Sofia
Het rijke verleden van Sofia geeft de stad een fantastisch historische aanblik. Zo komt de mix van culturen ook goed naar boven en dat kan je zien aan bijvoorbeeld de verschillende moskeeën, kerken en Russische mastodonten. Deze mix komt omdat de Bulgaarse hoofdstad vroeger vaak door een ander volk werd bemeesterd. Zo waren bijvoorbeeld de Hunnen, de Turken en de Russen vaak de baas over Sofia. Door te gaan werken in Sofia kan je alles met eigen ogen zien en genieten van de verschillende culturen binnen deze prachtige stad. 
 
Shoppen en eten in Sofia!
Het leven in Bulgarije is goedkoop vooral vergeleken met de andere Europese hoofdsteden. Het is niet voor niets de goedkoopste stad in Europa. Dit is dus ook dé plek om te gaan winkelen! Er was een tijd dat de hoofdstad achter liep met de bekende merkketens, dat is tegenwoordig gelukkig wel anders! Vrijwel alle bekende merken zijn er nu te vinden. Maar ook voor de minder bekende merken zit je hier goed. De echte shopliefhebbers kunnen hier dan ook gemakkelijk een middagje vertoeven. Het overdekte warenhuis ‘Tzum’ is een goede plek om je shopverslaving te voeden! Dit warenhuis heeft tientallen winkels waar jij je shoppingspree ongetwijfeld succesvol af gaat sluiten. Door te gaan werken in Sofia kan je daarom elk weekend genieten van de fantastische shopmogelijkheden in deze Bulgaarse hoofdstad. 
 
Met je tassen vol kleding sluit je de dag natuurlijk af door even gezellig te eten! Jammer genoeg is de Bulgaarse keuken niet echt bekend in andere delen van Europa. Dat is zonde want het eten is er namelijk heerlijk. Typische Bulgaarse gerechten zijn een mix van Turkse en Griekse cultuur. De stoofpot Gyuvech is zeker een aanrader. Deze stoofpot met aubergine, bonen, paprika en vlees moet je geprobeerd hebben tijdens het werken in Sofia. Combineer dat met een lokaal gebrouwen Rakia (een soort cognac) voor een perfecte maaltijd!
 
Werken in Sofia
Internationale bedrijven vestigen zich in Sofia omdat het leven daar goedkoop is. Werken in Sofia zorgt er dus niet alleen voor dat er internationale werkervaring op je cv komt te staan, je verblijf daar is ook nog goedkoop vergeleken met Nederland. Vaak zijn ze op zoek naar personeel dat hun klantenservice of sales team komt versterken. Zo kom je dus vaak in een team terecht waar je met meerdere nationaliteiten werkt. Als je wilt gaan werken in het buitenland dan raden we je aan eens te kijken naar de vacatures in Sofia op onze website!