Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken op Malta

Laatste update: 10 oktober 2023  ◦  23 augustus 2021 door Foto van Lilly Lilly  ◦  15062 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken op Malta

De perfecte combinatie: goudgele stranden, een flinke dosis cultuur en prachtige natuur. Malta heeft het allemaal! Dit eiland is voor de échte levensgenieters. Op Malta ga je bij uitstek een fantastisch avontuur tegemoet. Dus, pak snel je koffers en ga wonen en werken op Malta!

Leven op Malta

Hé levensgenieter, op zoek naar een paradijs om te wonen? Stop dan met zoeken, want Malta is jouw nieuwe bestemming. Een mediterraans klimaat, een prachtige onderwaterwereld en een cultureel erfgoed waar je 'u' tegen zegt, zijn nog maar een paar voordelen van wonen en werken op Malta. Als je aankomt op Malta, komen de warme zonnestralen je direct tegemoet. Het regent er nauwelijks en in de zomerperiode komt de temperatuur niet onder de 25 graden. Betekent dit dat de winterperiode wel koud is? Zeker niet! In de wintermaanden komt de temperatuur (bijna) nooit onder de 15 graden. Op het nabijgelegen eiland Gozo geniet je bovendien het hele jaar van een warme Middellandse Zee. In de wintermaanden duik je hier met gemak het water in en ontdek je de onderwaterwereld van Malta. Een must do als je gaat wonen op Malta! Tijdens een duik komen de kleurrijke vissen je al tegemoet, spot je onderwatergrotten en verzonken schepen. Heb jij altijd al de droom om je duikbrevet te halen? Dan is dit duikparadijs daar een fantastische plek voor. Naast een prachtige onderwaterwereld, ademt Malta cultuur. Er zijn historische momenten, prachtige kathedralen en tempels in overvloed. Kenmerkend voor het eiland is de combinatie van Engelse, Arabische en Italiaanse invloeden. Dat is ook de reden dat de hoofdstad Valetta (samen met het Friese Leeuwarden) is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018! Genoeg redenen dus om de Maltese cultuur te ontdekken!

Wonen op Malta

Stap jij binnenkort op het vliegtuig naar dit prachtige eiland? Tip van ons: zoek ter plaatse naar een geschikte woonruimte wanneer jij gaat werken op Malta. In het echt ziet een accommodatie er vaak toch nét wat anders uit dan op de foto’s. De huurprijzen op Malta lopen erg uiteen. Zo kost een eenkamerappartement in de hoofdstad Valetta tussen de 500 EUR en 800 EUR. Toch liever online op zoek naar een accommodatie op Malta? Check dan Housing Anywhere!

 

Wil je graag wonen in Sliema, St Julians of Gzira? Dat is mogelijk! Je betaalt dan over het algemeen wel iets meer huur. Gelukkig is het eiland maar 30 kilometer lang. Je bent dus zo op elke hoek van het eiland. Overweeg daarom om te gaan wonen in een goedkopere stad, zoals Mellieha, St. Paul’s Bay, Vittoriosa, Cospicua of Masaskala. In deze steden vind je twee- of driekamerappartementen voor dezelfde prijs als een eenkamerappartement in de duurdere steden. Op zoek naar jouw droomplek in Malta? Yobbers werkt samen met HousingAnywhere, Homelike, Uniplaces and Spotahome. Deze websites kunnen je helpen bij het zoeken naar een nieuw thuis! En het wordt nog beter, onderaan deze pagina vind je bijvoorbeeld kortingscodes en links om voorrang te krijgen bij onze partners. Dat maakt het zoeken in het buitenland wat makkelijker (en goedkoper). Het is natuurlijk al spannend om accommodatie te zoeken in een ander land, dus wat extra ondersteuning is altijd fijn!

 

Wil jij voordat je gaat wonen op Malta al wat info krijgen van Nederlandse eilandbewoners? Er zijn twee Facebookgroepen met Nederlanders die ook wonen en werken op Malta: Nederlandse Jongeren Op Malta en Nederlanders op Malta. Superleuk om voor je vertrek lid te worden van deze groepen voor tips, nieuws, onmisbare feesten en om alvast andere Nederlanders te leren kennen.

Werken op Malta

Een voordeel van wonen én werken op Malta is de Engelse taal. Engels is namelijk één van de twee officiële talen op Malta. Communiceren is dus super eenvoudig als je gaat wonen op Malta. Op het eiland is er genoeg werkgelegenheden. Je kunt aan de slag als klantenservicemedewerker, marketing, in het toerisme of bijvoorbeeld in de horeca. Een snelgroeiende branche op Malta is de online gaming-industrie. Ook hierin zijn leuke banen op Malta te vinden voor zowel starters als meer ervaren medewerkers. Een werkweek op Malta is net als in Nederland 40 uur.

Je raadt het al: jij bent niet de enige die wilt wonen en werken op Malta. Het eiland heeft het hele pakket: een fijn klimaat, een helderblauwe zee, het culturele aanbod en steden met leuke terrassen en uitgaansgelegenheden. Dit maakt Malta een populaire bestemming om te werken in het buitenland. Last but not least: de lagere kosten van levensonderhoud. Je dagelijkse boodschappen op Malta zijn een stuk goedkoper in vergelijking met Nederland. Net als uit eten gaan en het openbaar vervoer. Dit laatste is trouwens ook top geregeld op Malta. De bus brengt je in no-time naar elke hoek van het eiland of natuurlijk naar je nieuwe kantoor. Wil je toch de taxi nemen? Dan raden wij de app Ace Cabs Eu aan (een soort Uber). 

Laat ons raden: jij bent na het lezen van deze blog enthousiast over wonen en werken op Malta? Dat begrijpen wij maar al te goed! Bekijk snel alle vacatures op Malta en ga binnenkort werken op dit leuke eiland! 


Wat vind je van deze blog?

Malta

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in