Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken op Cyprus

Laatste update: 22 februari 2023  ◦  22 maart 2021 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  6203 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Werken op Cyprus

Het is het weer tijd om een ander prachtig land onder de loep te nemen. Vandaag is Cyprus aan de beurt. Voor velen staat dit prachtige eiland op hun lijstje om te werken in het buitenland. Dat is ook niet zo gek als jij je bedenkt dat het eiland maar liefst 340 dagen zon per jaar heeft. Waarom jij ook wilt wonen en werken op Cyprus? Daar kom je snel achter na het lezen van deze blog!

Cyprus

Het Mediterrane Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee, tussen de drie continenten Europa, Afrika en Azië. Een strategische ligging dus, en dat is ook omringende landen niet ontgaan! Het resultaat is een eiland met een rijke diversiteit aan tradities, culturen, smaken en talen. Cyprus heeft twee officiële talen: Turks en Grieks. Dit komt omdat de ene helft van het eiland bij Griekenland hoort en het andere deel bij Turkije. 

 

Ook de Cypriotische keuken is in de loop van de jaren de perfecte mix geworden van culinaire tradities. De keuken is vergelijkbaar met de Griekse keuken, maar doordat het eiland tussen drie continenten ligt, zijn exotische ingrediënten niet weg te denken uit de lokale specialiteiten. Een van deze specialiteiten is meze, de tapas van Cyprus. Dit zijn zo'n 30 kleine gerechten bestaande uit dips, groente, vlees en vis. Ga je werken op Cyprus, dan is dit zeker iets wat je geproefd moet hebben!

Leven op Cyprus

Cyprus is een eeuwenoud eiland waar je ontzettend veel kunt beleven en ondernemen. Het eiland staat natuurlijk om het fantastische klimaat. Zon, zee en strand, het is er allemaal! In je vrije tijd relax jij op één van de prachtige goudgele stranden met een ijskoud biertje of een tropische cocktail in je hand. Toe aan een adrenaline shot? Ga jetskiën, kitesurfen, windsurfen of parasailen. Als jouw tweede naam ‘feestbeest’ is, kun jij ook jouw hart ophalen in Ayia Napa. Maar naast living the goodlife is het bezoeken van de Troodosgebergte ook een echte aanrader. Geniet van de prachtige valleien en de adembenemende uitzichten! Bezoek het schiereiland Akamas voor de prachtige Blue Lagoon of plan een tripje naar Adonis Baths. Hier kun jij onder een prachtige waterval zwemmen, lekker verkoelend bij het warme weer. Ben jij een dierenliefhebber? Dan is Turtle Beach in het noorden van Cyprus de plek voor jou. Je kan hier namelijk getuige zijn van een bijzondere gebeurtenis. In de zomer leggen schildpadden hier hun eieren en wanneer deze uitkomen, kruipen tientallen baby schildpadjes richting zee. Dit mag zeker niet missen op jouw bucketlist wanneer je gaat werken op Cyprus! Je leest het al, tijd om je te vervelen zit er niet bij! 

Wonen op Cyprus

Ga jij binnenkort wonen en werken op Cyprus? Dan is Paphos the way to go! Paphos is één van de beste en leukste steden om te wonen op Cyprus. In deze stad zijn ook veel expats gevestigd. Je maakt hier dus gegarandeerd nieuwe internationale vrienden! Paphos ligt direct aan de kust van de Middellandse Zee, perfect om na een dag werken nog even een duik te nemen in de helderblauwe zee! De gemiddelde huurprijs in Paphos ligt lager dan de meeste steden in Nederland. Voor een 1 kamer appartement betaal je rond de 500 tot 600 Euro, maar dan heb je ook een appartement hartje centrum! Je kunt er ook voor kiezen om iets buiten het centrum te wonen waar je ongeveer 400 tot 450 Euro betaalt voor een 1 kamer appartement. Wil je nog meer geld besparen? Kies dan voor een gedeelde woning. Je betaalt voor een kamer in Paphos tussen de 300 en 400 euro. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook een gezellig huisgenootje (of zelfs meerdere) bij. 

 

Er zijn verschillende websites en Facebookgroepen waar jij het woningaanbod van Cyprus kunt bekijken. Onze tips:

Werken op Cyprus

Cyprus is een hele interessante bestemming om te werken in het buitenland. Het eiland staat namelijk bekend als een waar belastingparadijs. Je betaald er veel minder inkomstenbelasting dan in Nederland en krijgt als expat ook nog eens extra aftrek op je inkomsten. Wat betekent dit voor jou als je gaat werken op Cyprus? Heel concreet: je houdt meer over en kunt dus heerlijk genieten van jouw avontuur op dit fijne eiland. Overweeg je om op Cyprus te werken, maak je dan vooral niet druk om de taal. Over het algemeen spreken Cyprioten goed Engels. Je hoeft dus niet de studieboeken in om een woordje Turks of Grieks te spreken, maar een paar woordjes is altijd mooi meegenomen!

 

Goed om te weten: als je langer dan drie maanden gaat werken op Cyprus moet je je inschrijven op het eiland. Dit is gelukkig niet moeilijk, maar de werkgever helpt je hier ook graag bij!

Wij begrijpen dat je niet kunt wachten om te starten met jouw zonnige buitenlandse avontuur! Cyprus is the way to go! Bekijk al onze vacatures op Cyprus en solliciteer. Wonen en werken op Cyprus ligt binnen handbereik! 


Wat vind je van deze blog?

eiland wonen in Cyprus werken in Cyprus Cyprus

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in