Wonen en werken in Zweden!

15 februari 2021 door
Foto van Emma Kiewiet
Emma Kiewiet  ◦  164 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
wonen en werken in Zweden

Is het jouw droom om te werken in het buitenland en wil jij ultiem genieten van ongerepte natuur? Dan is werken in Zweden voor jou perfect voor een nieuw avontuur. Dit prachtige land heeft enorm veel te bieden!

Trustpilot 5 stars Review van Mike Hennevelt

Voor alle twijfelaars:

Ik ben nu voor de 3e keer in het buitenland via grenzeloos werk, en herinner me nog heel goed hoe het de eerste keer ging! Het spannendste is altijd die eerste stap, al die vacatures, landen en mogelijkheden. Zoals ik gewend ben van de Nederlandse arbeidsmarkt maar gesolliciteerd op meerdere vacatures, op de eerste plaats om informatie te krijgen, maar ook zeker om mijn kansen te vergroten. De volgende ochtend, mooi op tijd, werd ik gebeld waar ik naartoe wou. Ik werd direct geïnformeerd dat het overbodig was om overal op te reageren, en ik de leukste vacature mag kiezen. Direct werd ik heel helder geïnformeerd over hoe het in zijn werk gaat. Mijn vlucht en verblijf zijn geregeld, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Voor sommige vacatures lijkt het salaris heel laag, echter werd me uitgelegd dat ik geen vaste lasten heb, momenteel verdien ik netto ongeveer 2x het bruto salaris van een locale politie agent... het is dus maar net waarmee je het vergelijkt. Eenmaal uit het vliegtuig is het toch even spannend, ergens vraag je je toch stiekem af wat je nu moet als er niemand komt opdagen op het vliegveld? Per ongeluk (later bleek dit een foutje van mij, iets met tijdzones) is dat de laatste keer gebeurd. Een appje naar grenzeloos werk en ik werd binnen een minuut gebeld dat ze onderweg zijn. Het feit dat je dit leest betekend waarschijnlijk dat je twijfelt, of je gewoon informatie probeert in te winnen. Voor alle twijfelaars kan ik zeggen: gewoon op die knop "solliciteren" drukken. Je krijgt eerst antwoord op al je vragen, alles wordt geregeld, ook als je al vertrokken bent kun je bij ze terecht! En het contact loopt super soepel, en wonderbaarlijk snel. En als het echt tegen zit, is een vliegtuig naar Nederland zo geregeld Iedereen heeft zijn motivatie, voor mij zijn er 3 belangrijkste punten die me hebben overgehaald: Doorgroeimogelijkheden (deze bedrijven zijn zuinig op je, en ze motiveren je echt door te groeien) Avontuur (ik heb de lekkerste gerechten, de mooiste plekjes en meest gezellige locals ontmoet, dingen die je als toerist niet voor mogelijk houdt... tenzij je er woont natuurlijk) Rust: no offence: maar alles wordt voor je geregeld, je kan van alles krijgen van het bedrijf en de algemene atmosfeer van het land is rust, wat al veel beter is dan de Nederlandse bureaucratie en gehaaste sfeer op straat. Nu, voor de 3e keer in het buitenland, kan ik oprecht zeggen dat het enige waarvan ik spijt heb is niet eerder gesolliciteerd te hebben! Mensen van grenzeloos werk, als jullie dit lezen bedankt voor alle ondersteuning, ook namens mijn collega's! Bedankt voor de kansen en mogelijkheden!!! Hopelijk tot snel beste lezer, ~The Flying Dutchman ..lees meer

21 december 2019

Zweden

Het prachtige Zweden hoort bij Scandinavië en grenst aan Noorwegen en Finland. Daarnaast wordt Zweden omringd door water, waardoor Zweden adembenemende kustroutes en ontelbare eilandjes waarborgt! Natuur is overal te vinden in dit land. De ongerepte Zweedse natuur is hier ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. Hiken door de ruige bergen, skiën in de winter, het Noorderlicht bewonderen of kajakken door de prachtige meren? Als jij gaat wonen en werken in Zweden is het allemaal mogelijk. Zin in een dosis cultuur en drukte na al dat natuurschoon? Dan is Stockholm een absolute aanrader. Deze Zweedse hoofdstad is enorm hip en bruisend. Het is dan ook niet verrassend dat deze metropool inmiddels enorm populair is onder vele toeristen!

Leven in Zweden

Zweden is ontzettend welvarend en behoort dan ook tot de rijkste en meest ontwikkelde landen van de wereld. Het fijne aan wonen in Zweden is dat zowel jonge als oude Zweden heel goed Engels spreken! Maar om de echte Zweedse cultuur te ervaren, is het heel waardevol als je ook wat basiswoordjes Zweeds leert. De lokale inwoners waarderen dit enorm!
 

Zweden hoort bij de Europese Unie, maar toch betaal je in Zweden nog met de Zweedse kroon! Zweden wordt vaak gezien als een duur land, maar dit is absoluut niet het geval. De adembenemende natuur en vele bezienswaardigheden zijn helemaal gratis om van te genieten! In Zweden heeft iedereen namelijk het recht om het land te verkennen. Dit wordt het allemansrecht genoemd en zegt veel over de Zweedse leefstijl! Je tent opzetten op een prachtig plekje, een verfrissende duik nemen in een meer, of wandelen door de bergen? Het is altijd gratis! Dit bespaart jou veel geld als je gaat wonen in Zweden.

Wonen in Zweden

Wanneer jij gaat wonen en werken in Zweden verdien jij een fijn thuis. Er zijn talloze manieren om je te huisvesten in dit grote, dunbevolkte land! Het beeld van een mooi, rood huisje naast een gigantisch meer komt vast in je op. Wat een droom! Er zijn ontzettend veel vrijstaande huizen te huur in Zweden, die omgeven worden door natuur. Daarnaast zijn er ook talloze andere manieren om te wonen in Zweden. Wanneer je in het stedelijke gebied gaat werken, kan bijvoorbeeld een appartementje in de stad ook een fantastische optie zijn! 


Deze populaire websites gaan jou helpen bij het vinden van een pareltje:

Werken in Zweden

De Zweedse inwoners staan bekend om hun vriendelijkheid, gastvrijheid en bovenal bescheidenheid. Ook zijn ze in Zweden enorm bewust van gelijkheid tussen mannen en vrouwen! Op de werkvloer is deze gelijkheid dan ook duidelijk te zien. 
 

Wanneer jij gaat werken in Zweden wordt het houden van een ‘Fika’ vaste prik! Dit typisch Zweedse koffiemoment zorgt voor een onderbreking van je werkdag waarbij het samenkomen met andere mensen centraal staat. Tijdens het werken in Zweden ga jij vast en zeker ontzettend veel koffie drinken. Zweden zijn namelijk verzot op koffie!

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden van werken in Zweden? Bekijk dan heel snel onze actuele vacatures in Zweden!


Zweden Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures