Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Wonen en werken in Luxemburg

11 januari 2021 door
Foto van Stan Visser
Stan Visser  ◦  398 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Luxemburg

Ben jij toe aan een avontuur in het buitenland, maar wil je niet te ver van huis zijn? Ontdek dan het ontspannen Luxemburg! Het land uit de Benelux heeft veel te bieden, maar weinig mensen weten er veel vanaf. Geniet van de uitzinnige natuur en ga erop uit in de bergen van de Ardennen of bezoek het knusse Luxemburg-stad! Ga wonen en werken in Luxemburg en je bent verkocht!

Werken in het buitenland

Luxemburg is misschien niet het eerste land wat je uit zou kiezen als je wilt wonen en werken in het buitenland. Toch zal Luxemburg je erg verrassen! Het land is dan wel niet zo groot, maar dat maakt het juist gezellig en knus. Luxemburg heeft een rijke geschiedenis, waar nog ontzettend veel van is te zien. Zo zijn er door heel Luxemburg nog Keltische en Romeinse nederzettingen te zien. In Luxemburg-stad is ook veel historie te vinden. Lees gauw verder wat er te vinden is en waarom wonen in Luxemburg een echte aanrader is!

Leven in Luxemburg 

Als je van de natuur houdt ben je in Luxemburg op het juiste adres, want het is een land met veel natuurschoon! Luxemburg is bosrijk en heeft veel mooie meren, rivieren en adembenemende landschappen. Bezoek een van de wonderschone watervallen of wandel langs fantastische rotspartijen. Maak een leuk uitstapje met je nieuwe collega’s. Ga bijvoorbeeld fietsen, wandelen of maak een leuk ommetje, want in Luxemburg is een overvloed aan natuurlijke ruimte. Je zult je ogen uitkijken!  Als je meer van de natuur houdt ben je ook in Luxemburg op het juiste adres, want het is een land met veel natuurschoon! Bezoek bijvoorbeeld de waanzinnig mooie Mullerthal trail! 

 

Geschiedenis in Luxemburg

Luxemburg heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er nog veel restanten te vinden van de Kelten en de Romeinen. Ook zijn er mooie kastelen te vinden, waaronder het eeuwenoude kasteel van Lucilinburhuc. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard wanneer jij gaat werken in Luxemburg! Dit kasteel vormde het begin van het ontstaan van Luxemburg en uiteindelijk Luxemburg-stad. In de 19e eeuw was Luxemburg deel van de Duitse confederatie, maar de Nederlandse koning was staatshoofd van Luxemburg. Uiteindelijk in 1890 nam een andere familie het stokje over en die zijn tot op heden hertog van Luxemburg.

Wonen in Luxemburg 

Luxemburg hoort dan wel bij de Benelux, maar grenst niet aan Nederland. Het land grenst wel aan de landen Frankrijk, België en Duitsland. Binnen een uur ben je in elk van de omliggende landen. Dus als je graag een uitstapje maakt naar het buitenland is Luxemburg de perfecte plek om te wonen! Ervaar en proef de culturen van de buurlanden van Luxemburg of kies ervoor om je nieuwe woonland te ontdekken, want Luxemburg heeft enorm veel te bieden!

 

Mensen die naar Luxemburg emigreren gaan vaak in Luxemburg-stad of in de omgeving daarvan wonen. Veel mensen gaan dan in de Noordelijke omgeving van de stad wonen. De huurprijs en de prijzen van huizen zijn wel wat minder gunstig. Dit komt omdat er kortweg gewoon minder ruimte is in het land. Daarom is er meer vraag dan aanbod en hierdoor gaan de prijzen omhoog. Luxemburg-stad is een relatief kleine stad, maar heeft wel vanzelfsprekend wel de meeste voorzieningen. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners. Dit is niet uitzinnig veel, maar hierdoor blijft het erg sfeervol! De stad heeft een romantische sfeer door de rijke architectuur uit de geschiedenis. Het gehele centrum staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst! Maak een historische wandeling door het eeuwenoude stadsdeel Grund. Samen met de Kazematten maakt dit deel uit van een van de oudste wijken van het land. Dit gedeelte van de stad is wat lager gelegen dan de rest. Zo kan je ook vanaf de bovenstad een mooie blik werpen op de historische wijk.

Werken in Luxemburg

Luxemburg wordt ook wel gezien als het financieel centrum, gericht op beleggingsfondsen en vermogensbeheer. Het land heeft ook een van de meest rijke bevolkingen in Europa. Daarbij komt nog eens kijken dat de belastingtarieven relatief laag zijn en de salarissen juist wat hoger liggen dan gemiddeld. Dit maakt werken in Luxemburg erg aantrekkelijk. Door de internationale handel en doordat er veel banken gevestigd zijn, is er veel werkgelegenheid. Buiten de werkgelegenheid in de zakenwereld is er ook veel werkgelegenheid in de industrie en het toerisme wat steeds meer opbloeit. 

 

Ben jij klaar voor je nieuwe avontuur in het buitenland en ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze blog over het wonen en werken in Luxemburg? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer! 

Gerelateerde vacatures