Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Waarom het geweldig is om te wonen en werken in Casablanca!

Laatste update: 9 februari 2024  ◦  5 november 2019 door Foto van Jimke Jimke  ◦  2 minutes leestijd
Werken in Casablanca

Casablanca! De stad waar dromen werkelijkheid worden. We nemen je in deze blog mee op reis door de grootste stad van Marokko. Laat je betoveren!

Aan de Atlantische kust in Marokko vind je de grootste stad van het land: Casablanca! Deze grote stad vol koloniale invloeden biedt vele verrassingen. Verwacht prachtige boulevards, geweldige uitzichten en een fantastisch strand wanneer jij gaat werken in Casablanca. Niet voor niets hebben velen werken in Casablanca hoog op hun bucketlist staan! 

Wat te doen in Casablanca?

Als grootste stad van Marokko, met bijna 3,5 miljoen inwoners, is er altijd wat te doen in Casablanca. De stad is erg hip en trendy. In het pretpark Sindibad, in het westen van de stad, staan de vetste achtbanen. Op zoek naar verkoeling? Casablanca ligt aan zee, dus op hete dagen neem je lekker een duik in de Atlantische Oceaan wanneer je gaat werken in Casablanca. Is het iets minder heet, kun je lekker shoppen in de grote Morocco Mall, waar je alle types winkels aantreft. Na het shoppen pak je een terrasje in het centrum of aan de boulevard de la Corniche. Hier zitten veel restaurants, dus een drankje doen of diner met zeezicht doe je hier! Lekker relaxen kan in het prachtige Parc de l'Hermitage

Casablanca betekent letterlijk vertaald uit het Spaans 'Wit Huis' en dit zie je terug wanneer je de stad aan het bekijken bent. Mooie plaatjes gegarandeerd! In de stad vind je ook de grootste moskee ter wereld (mét een dak dat open kan) die je van binnen mag bekijken. Na de prachtige zonsondergang maken de lichten het zo mogelijk nóg mooier om te wonen in Casablanca! Een hoger plekje opzoeken om de skyline van de stad bij nacht te bekijken, is dus zeker een aanrader. 

Het weer in Casablanca

Casablanca ligt in Marokko en dan denk je maar aan één ding: zon! In de zomer regent het bijna niet en schijnt de zon volop, waardoor je bijna elke dag aan je kleurtje kunt werken. En heb je vaak last van een winter-dip? Hier niet, want ook in de wintermaanden schijnt de zon volop in deze stad. Lucky you! 

Boulevard de la Corniche

Deze prachtige boulevard leidt je langs de Atlantische kust, met een fantastisch uitzicht over het strand en de zee daarachter. Neem eens een kijkje bij één van de vette beach clubs of ontdek de heerlijke Marokkaanse keuken. Benieuwd geworden naar het werken in Casablanca? Bekijk dan snel onze vacatures! 


Wat vind je van deze blog?

hotspots Casablanca wonen in het buitenland Marokko werken in het buitenland inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in