Wonen en werken op Malta

23 januari 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  2927 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Veel boten die op het water liggen in Malta

Een eiland voor de echte levensgenieters! Ga wonen en werken op Malta en beleef een geweldige tijd!

Een eiland voor de echte levensgenieters!

He levensgenieter! Ga jij binnenkort het avontuur aan door te werken op Malta? Een goed besluit! Malta is een prachtig eiland voor de echte levensgenieters! Waarom? Allereerst omdat de temperaturen heerlijk zijn door het mediterrane klimaat dat er heerst. De zon is er bijna altijd te zien en het regent er nauwelijks. De temperaturen op Malta komen in de zomerperiode niet onder de 25 graden en zelfs in de winter wordt het niet onder de 15 graden. Je winterjas kun je dus gerust thuislaten! Malta is één en al cultuur met haar historische monumenten, prachtige kathedralen, tempels en een prachtige natuur! Dat is ook de reden dat de hoofdstad Valetta (samen met de Friese stad Leeuwarden) is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018! Wat wij maar al te goed begrijpen! Engels is één van de twee officiële talen op Malta! Je kunt je dus makkelijk verstaanbaar maken op het prachtige eiland en hoeft geen andere vreemde taal te kunnen spreken zoals het Italiaans.

Een groot voordeel voor jou wanneer je gaat wonen en werken op Malta is dat de prijzen veel lager liggen dan in Nederland. Je dagelijkse boodschappen zijn goedkoper, uit eten gaan is goedkoper en ook het openbaar vervoer is wel twee keer zo goedkoop als in ons kikkerlandje. Overigens is het bustransport erg goed op Malta en brengt deze je in no-time in elke hoek van het eiland. Wil je toch de taxi nemen? Dan willen wij je aanraden om de app Ace Cabs Eu te downloaden (een soort Uber).  

Uit eten kun je heel goed op Malta! Bij het denken aan het eten op Malta loopt het water bij ons al in de mond. Het eten is een mix van Mediterraans, Arabisch en Brits. Zoek de restaurantjes gelegen aan het strand op en geniet van het uitzicht. Malta heeft prachtige zandstranden en is omringt door een lichtblauwe zee waar jij heerlijk kunt genieten van de zon. Tegelijkertijd is het ook de ideale bestemming voor de sportievelingen onder ons! Populaire stranden zijn onder andere Millieha Bay, Golden Bay en Paradise Bay waar jij heel goed kunt duiken, kanoën, jetskiën, zeilen, kajakken en windsurfen.

Malta heeft prachtige stranden waar je goed kunt duiken ook zijn er culturele kerken te bezoeken

Wonen op Malta

Ga jij binnenkort wonen en werken op Malta? Wij willen je adviseren om ter plaatse op zoek te gaan naar geschikte woonruimte, zodat jij de woning direct kunt bezichtigen. De prijzen van woningen in Malta verschillen erg. Wanneer je besluit om te wonen in de hoofdstad van Malta ben je voor een éénkamerappartement tussen de 500 en 800 euro kwijt. Natuurlijk kun je ook in de steden Sliema, St Julians, Gzira wonen, maar de huur ligt hier over het algemeen nog wat hoger! De steden Mellliha, St Paul’s Bay, Quawra Bugibba, Vittoriosa, Senglea, Cospicua, Marsaxlokk, Bizebbugia en Masaskala zijn veelal goedkopere steden om te wonen. In deze steden zul je twee of driekamerappartementen vinden voor dezelfde prijs als een éénkamerappartement in de duurdere steden. Malta is slechts 30 kilometer lang, waardoor wij je willen adviseren om voor de 'goedkopere' steden te kiezen om te wonen op Malta. Je bent immers zo in elke hoek van het eiland! Daarnaast kun je ook geld besparen voor het aanschaffen van meubilair aangezien de appartementen die verhuurd worden vrijwel allemaal gemeubileerd zijn. Veruit de beste manier om geschikte woonruimte te vinden op Malta is via Facebook.

Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt met de beste Facebook pagina’s waar jij plekje kunt vinden wanneer je besluit te wonen en werken op Malta: 
 

Ga jij wonen en werken op Malta en wil jij graag Nederlanders leren kennen die net als jou wonen en werken op Malta? Er is een speciale Facebook groep genaamd: Nederlandse Jongeren op Malta waar regelmatig bootfeesten, beachparty's en andere evenementen worden georganiseerd. Zo leer je al heel snel andere Nederlanders kennen waar jij de tijd van je leven mee kunt hebben! Volg de Facebook groep en bekijk wat zij allemaal organiseren. Tot slot geven wij jou nog een laatste tip voordat jij vertrekt naar Malta! Bezoek Medina, The Silent City. Je zult denken alsof je de middeleeuwen binnenstapt! Een must see die je zeker niet mag overslaan! Heel veel plezier en succes!


Malta Werken in Europa wonen op Malta werken op Malta

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account