Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken op Ibiza

Laatste update: 26 april 2023  ◦  19 maart 2021 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  14329 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken op Ibiza

Ibiza, ook wel bekend als het ‘partyisland’, maar het is nog veel meer dan dat! Ibiza heeft zo veel meer te bieden dan zon, zee en feestjes. Lijkt het je nou leuk om dit prachtige eiland te ontdekken, wanneer jij gaat werken in het buitenland? Lees dan snel verder en kom er achter wat dit eiland allemaal te bieden heeft!

Leven op Ibiza

Het zonnige Ibiza is een Spaans eiland, dat valt onder de Balearische Eilanden. Er hangt een relaxte sfeer en de mensen zijn er erg gastvrij. Iedereen staat altijd open voor een praatje, bijvoorbeeld op de markt. Je kunt je boodschappen halen bij de locals, op de markt van Forada. Ook kun je daar de lokale specialiteit flaó proeven, de Ibiziaanse cheesecake! Dit moet je echt een keer geprobeerd hebben! 

 

Op Ibiza zijn de witte stranden binnen handbereik. Het eiland heeft namelijk veel stranden waar jij kan uitrusten na het werken op Ibiza. In je vrije tijd kun je hier dus heel goed surfen, waterskiën of duiken. Er zijn wel 54 stranden waar je uit kunt kiezen! Om een leuk kleedje te vinden voor op het strand, kun je de hippiemarkt bezoeken. Ga hier vooral een keer heen! De sfeer is super gezellig met alle kleurrijke kraampjes en muziek om je heen. 

 

Kortom, het leven op Ibiza is bruisend. Je zult je niet vervelen als je gaat werken op Ibiza, want er is genoeg te doen!

Werken op Ibiza

Net als de Ibizianen zelf, is de werkcultuur in Ibiza heel relaxt. Een veel gebruikte uitspraak is daarom ook: ‘Mañana Mañana’, ‘dat komt morgen wel’. Hierdoor is werken op Ibiza voor jou ook een stuk relaxter! Als je gaat werken in Spanje, zul je ook te maken krijgen met de siësta. In een groot deel van Spanje, en dus ook in Ibiza, hebben ze dit. Siësta is een pauze in een werkdag van ongeveer 3 uur, waarin de Ibizianen uitgebreid lunchen en een middagdutje doen. Zo begin je de rest van je werkdag weer helemaal fris! 

 

Ibiza draait volledig op toerisme, dit is hun grootste inkomstenbron. Hierdoor zijn er heel veel banen in de hospitality sector in bars, clubs en restaurants. In de zomer is dit wel echt aanpoten, want dan draait deze sector op volle toeren. Zodra de zomer voorbij is, is het weer wat rustiger en kun je volledig genieten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft!

Wonen op Ibiza

Waarschijnlijk ken je Ibiza-stad wel, de bekendste stad van Ibiza, maar daarnaast zijn er ook heel veel andere leuke dorpjes en stadjes waar je kunt gaan wonen. Bovendien zijn deze ook meestal een stuk goedkoper. Dat is ook wel fijn, want wonen op Ibiza is een stukje duurder dan in Nederland. Je kunt het beste in het noorden van het eiland gaan wonen. Hier zijn de huizenprijzen het goedkoopst! 

 

Zie jij jezelf nou al helemaal in je Ibiziaanse huisje zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Hierbij een paar websites, die je zoektocht wat makkelijker maken: 

 

Iets wat belangrijk is om te doen als je gaat wonen op Ibiza, is het aanvragen van een NIE-nummer. Om een huis te huren, heb je deze nodig, maar ook voor andere belangrijke dingen als een bankrekening openen en een zorgverzekering aanvragen. Het is dus wel handig om dit op tijd te regelen. 

 

Om het eiland te verkennen, is het handig om voertuig te regelen. Je kunt op Ibiza ook gewoon fietsen, maar vanwege de grotere afstanden is een auto of scooter toch misschien wat handiger. Misschien rij jij binnenkort wel met je scootertje over dit leuke eiland!

Lijkt het jou nou ook helemaal leuk om te wonen en werken op Ibiza? Check dan hier al onze beschikbare vacatures op Ibiza en solliciteer direct!


Wat vind je van deze blog?

eiland Spanje werken in Spanje wonen in Spanje

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in