Wonen en werken op het tropische Curaçao!

29 november 2018 door
Foto van Gillian van Loenhoud
Gillian van Loenhoud  ◦  4491 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Vlag van Curaçao met een cocktail en het heldere water

Welkom op de blog ‘wonen en werken op Curaçao! Je denkt erover na om te gaan wonen en werken op Curaçao. Dat is een hele mooie gedachte!

Curaçao staat bekend om haar heerlijke klimaat, gezellige inwoners en relaxte sfeer. Daarnaast doe je op Curaçao waardevolle werk- en levenservaring op! De ideale plek om jezelf en je loopbaan een tropische impuls te geven! 

"Poko Poko"

Waarom wonen en werken op Curaçao?

Er zijn vele goede redenen om op Curaçao te gaan wonen en werken. Het weer bijvoorbeeld! Met het heerlijke savanneklimaat geniet jij het gehele jaar van 30 graden. Zelfs in de regentijd kun je nog met je slippers en korte broek rondlopen! Dat maakt werken op Curaçao heel aangenaam. Maar er is meer wat werken op Curaçao fijn maakt. De relaxte vakantiesfeer die er hangt is nog zo’n goede reden om op Curaçao te gaan werken! Het gaat er ‘poko poko’ oftewel rustig aan toe. Naast lekker weer en een goede sfeer is Curaçao een mooi eiland waar veel te beleven valt. Denk aan het bezoeken van de witte zandstranden, deelnemen aan buitensport activiteiten en lekker vertoeven op het terras. Er is dus genoeg te doen!

Wonen en werken op Curaçao, waar houd je rekening mee?

Na een dag werken op Curaçao kom je het liefst thuis op een plek die echt als thuis voelt. Daarom is het belangrijk om een woning te vinden die bij jou past. Om te beginnen is het verstandig om eerst te bekijken wat je echt graag wilt. Het is bijvoorbeeld goed om op de ligging van het huis te letten. Het Caraïbisch gebied is namelijk lekker warm met veel zon. Om verkoeling in je huis op te zoeken is het fijn als je huis in de noordoostpassaat staat. Dit is een aangename verkoelende wind in altijd dezelfde richting. Waar je in Nederland de wind vermijd zoek je hem op Curaçao juist op. Dat is het luxe aan wonen en werken op Curaçao! Verder is het vinden van een leuke wijk, een passende woonruimte en het juiste kostenplaatje belangrijk. De prijzen voor het huren van een woonruimte verschillen van elkaar. Dat hangt er natuurlijk wel vanaf waar je naar op zoek bent. Om je een kleine indicatie te geven kost een appartement ongeveer €425 p/m. Voor studio’s en kamers ligt dit gemiddeld weer lager. Wil je meer informatie over het zoeken van een woning op Curaçao? Bekijk dan deze website.

Hoe vind je een woning op Curaçao?

Nu je weet naar wat voor soort woning je op zoek bent is de volgende stap om er een te vinden. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op Curaçao gaan werken! Op Facebook kun je vaak aan leuke woonruimtes komen. Daar worden namelijk dagelijks nieuwe woningen geplaatst! Natuurlijk is het ook mogelijk om via een makelaar of woningverhuurwebsite een woonruimte te vinden. Om het jou gemakkelijk te maken hebben we een lijstje samengesteld met websites en een facebookpagina. Daarop kun jij je (droom) woning vinden. Voordat je het weet woon en werk jij op Curaçao!

Mooie plaatsen op Curaçao

Curaçao Werken in het buitenland werken op Curacao wonen op Curacao

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures