Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Valencia

Laatste update: 8 januari 2024  ◦  17 februari 2020 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  12426 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Wonen en werken in Valencia

Geweldig! Je gaat wonen en werken in Valencia. Een nieuw avontuur wacht op je onder de Spaanse zon! Dankzij Yobbers heb je een fantastische baan in Valencia weten te bemachtigen. Nu hoef je alleen nog een fijne plek te vinden om jouw Spaanse avontuur te beginnen! Uit onze eigen ervaring kunnen we je vertellen dat Valencia een ideale stad is wanneer je ervoor kiest om in het buitenland te wonen en werken.

Valencia is een echte studentenstad en je zult er veel internationale studenten tegenkomen. Er is een overvloed aan accommodaties beschikbaar om al deze studenten te verwelkomen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een plekje als je gaat werken in Valencia!

Wat te doen in Valencia?

Houd je van feestjes op z'n tijd? Dan zit je in Valencia zeker goed! De Valencianen weten wel hoe ze moeten feesten. In het voorjaar wordt "las fallas” gevierd, een feest dat bijna de hele maand maart duurt om de komst van de lente te vieren. Elke wijk in Valencia creëert enorme poppen die zo hoog zijn als gebouwen. Aan het einde van het feest worden deze poppen verbrand om het slechte van de winter te verdrijven en ruimte te maken voor de lente. Bovendien worden er regelmatig vuurwerkshows gehouden.

 

Om de zomer te vieren, rennen de lokale bewoners op de langste dag van het jaar, 21 juni, gezamenlijk de zee in, en zijn er talloze kampvuren op het strand. Veel Spaanse gezinnen gaan op zondag picknicken in het turiapark. Hier kun je ook gebruik maken van fitnessapparatuur, speeltuinen, voetbalveldjes, een hardlooppad en fietspaden. Het fietspad is behoorlijk uitgestrekt, dus het leent zich goed voor wandelen en fietsen. Als je het fietspad volgt, kom je langs de beroemde “Ciudad de las Artes y las Ciencias”, de moderne gebouwen waar Valencia om bekend staat. Fietsen is erg populair in Valencia, mede omdat de stad zo vlak is. Bovendien schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar in Valencia, wat het ideaal maakt om af en toe de fiets te pakken.

 

In het Turiapark worden vaak foodtruckfestivals gehouden. Aangrenzend aan het park liggen de prachtige botanische tuinen, die zeker een bezoekje waard zijn. Valencia mag dan een grote stad zijn, maar dankzij de overvloed aan groen krijg je helemaal niet het gevoel dat je in een grote stad bent.

Valencia is een fijne fietsstad

Als je overweegt om voor zowel korte als lange periodes in Valencia te wonen of werken, is het zeker een aanrader om zowel de bekende hoogtepunten als de verborgen pareltjes te ontdekken. Hier is een tip: sluit je aan bij een van de enthousiaste Nederlandssprekende gidsen van Verrassend Valencia voor een fietstour! Wat ook handig is om te weten, is dat je bij hen voor een aantrekkelijke prijs Nederlandse fietsen voor de lange termijn kunt huren, op maandbasis. En als je van plan bent langer te blijven, bieden ze ook Nederlandse nieuwe en tweedehands fietsen aan, evenals handige en stijlvolle fietsaccessoires!

Fruitkraam waar onder andere de sinaasappels uit Valencia verkocht worden en ander divers fruit

De Valencianen zijn zeker liefhebbers van lekker eten! Wist je dat de oorsprong van de beroemde paella hier ligt? Bovendien zijn churros hier ook erg populair! Probeer ze eens in combinatie met het lokale drankje “Agua de Valencia”, een heerlijke alcoholische drank met sinaasappelsap. In Valencia vind je namelijk talloze sinaasappelbomen!

Als je op je budget wilt letten terwijl je werkt in Valencia, overweeg dan eens een bezoek aan een van de 1000 vestigingen van de Montaditos-keten die hier te vinden zijn. Hier kun je heerlijke broodjes, friet, andere snacks en nog veel meer voor een zeer betaalbare prijs krijgen! 

Wonen in Valencia

Wanneer je van plan bent om te wonen en werken in Valencia, willen we je adviseren om op zoek te gaan naar accommodatie in een van de volgende wijken:

 

Algiros

Algiros is een levendige wijk met veel jongeren, wat niet verwonderlijk is aangezien de universiteiten zich hier bevinden. Het is ook een van de meest betaalbare wijken om te wonen. In Algiros vind je talloze uitgaansgelegenheden waar je met vrienden kunt genieten van het nachtleven, evenals veel budgetvriendelijke eetgelegenheden die afgestemd zijn op studentenbudgetten.

 

El Carmen 

El Carmen is een fantastische wijk gelegen in het historische centrum. Deze buurt staat bekend om zijn prachtige street art op de gebouwen. Als je hier woont, heb je alles op loopafstand, zoals winkels, vintage boetieks, kathedralen, de centrale markt en meer. El Carmen bestaat uit kronkelige straatjes en steegjes waar je heerlijk kunt dwalen en verdwalen. Op elke hoek of in elk steegje vind je wel een restaurant waar je voordelig kunt lunchen.

 

Ruzafa

Ruzafa is een trendy wijk met hippe restaurants en gezellige koffiehuizen. Deze wijk staat bekend om zijn levendige clubscene en cocktailbars. De straten zijn breder en de gebouwen ogen chiquer dan in de rest van Valencia.

 

Deze wijken bieden elk een unieke sfeer en levensstijl, dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en budget, kun je de wijk kiezen die het beste bij je past om te wonen en te werken in Valencia!

Hoe vind je een woning in Valencia?

Uit eigen ervaring kunnen wij je vertellen dat het vinden van geschikte woonruimte het makkelijkste gaat online. In deze blog vind je meer tips over het vinden van een accommodatie in Valencia. En op deze pagina vind je kortingen voor accommodaties! Daarnaast zijn dit handige websites voor het vinden van woonruimte in Valencia: 

 

Ook deze Facebook pagina's kunnen je verder op weg helpen:

Onze collega Jildou heeft zelf ook een half jaar in Valencia gestudeerd en ze heeft haar accommodatie gevonden via Facebook-groepen in Valencia.

 

In Valencia is het gemakkelijk om een kamer of appartement te vinden, zoals eerder vermeld. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen perfecte plek zult vinden in Valencia. Veel kamers en appartementen worden gemeubileerd verhuurd, en de prijzen variëren meestal tussen €150,- en €500,-. De gemiddelde huurprijs voor een kamer in Valencia ligt rond de €250,-, terwijl voor een appartement met één slaapkamer de gemiddelde huurprijs rond de €450,- ligt. Je kunt dus gerust zeggen dat Valencia relatief betaalbaar is om te wonen!

 

Ben je enthousiast om het avontuur in Valencia aan te gaan? Vlieg de zon tegemoet en begin aan je avontuur van wonen en werken in Valencia! Veel plezier gewenst 

Valencia als de avond valt

Wat vind je van deze blog?

student werken in Valencia Valencia ervaring wonen in Valencia

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in