Wonen en werken in Praag

15 november 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  3379 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Wonen en werken in Praag

Gefeliciteerd, Het is je gelukt! Je hebt de baan bemachtigd via Grenzelooswerk en gaat wonen en werken in Praag. Wat gaaf! Een nieuw avontuur ligt op je te wachten.

Wij kunnen uit eigen ervaring vertellen dat Praag een prachtige stad is om te wonen en werken. Het is een hele diverse stad waar je kunt genieten van het bruisende uitgaansleven, maar ook van de unieke bezienswaardigheden. De Tsjechische hoofdstad is een super betaalbare stad waar jij de tijd van je leven gaat beleven! Ook is de lokale bevolking, dat vaak goed Engels spreekt, erg vriendelijk waardoor jij je er zeker thuis kan gaan voelen. Alle ingrediënten voor een top avontuur dus! Maar naast je nieuwe uitdagende baan zal je ook huisvesting in Praag nodig hebben wanneer jij gaat werken in Praag. Wij helpen je daar heel graag bij. In deze blog zullen wij je er alles over vertellen en zullen wij zo goed mogelijk vertellen hoe én waar jij je droomplekje in Praag kunt vinden!

Praag is een stad dat bestaat uit vele bijzondere wijken. Er is veel keuze wanneer jij gaat wonen in Praag! Maar welke wijk past bij jou? Wil je dichtbij het stadscentrum wonen of toch liever wat verderaf? Natuurlijk zullen de prijzen ook meespelen bij je keuze in welke wijk je in Praag wilt wonen. Omdat er zo veel leuke en vooral gezellige wijken zijn in Praag hebben wij voor jou de twee populairste wijken opgesomd waar veel expats wonen. Je zult er ook veel Nederlanders tegenkomen!

''Vinohrady''
De wijk vinohrady is een hele populaire locatie waar veel Nederlanders voor kiezen om te wonen. De wijk bestaat uit levendige parken waar jij heerlijk met je vrienden kunt relaxen. Daarnaast heeft de wijk vele schattige koffiezaakjes, cafétjes en restaurantjes. De wijk Vinohrady heeft restaurants van sushi tot tapas en van Mexicaans tot Vietnamees. Voor ieder wat wils! Wanneer je besluit te wonen in Praag in deze wijk zal je vanaf hier gemakkelijk naar alle hoeken van de stad kunnen reizen, aangezien de wijk veel metrostations heeft. Daarnaast worden de appartementen in deze wijk goed onderhouden! 

''Zizkov''
Zizkov is een hele authentieke wijk dat naast Vinohrady ligt. In deze wijk liggen net als in Vinohrady veel parken en schattige straatjes waar jij je goed kunt vermaken. Daarnaast heeft de wijk de meeste bars en cafés per m2 vergeleken alle andere wijken in Praag. De wijk heeft dan wel geen metrostations, maar wel veel tram en buslijnen waardoor jij ook vanuit deze wijk alle kanten in Praag op kan. De wijk is erg centraal gelegen. Ondanks dat de wijk erg centraal gelegen is, zijn de huurprijzen verrassend laag! Een leuke bijkomstigheid!

Wonen in Praag

Maar wat wonen in Praag jou kosten? Zal jij je vast afvragen. Het is handig om vooraf te weten waar jij naar op zoek bent. Woon jij liever op kamers samen met meerdere huisgenoten? Woon je liever in een studio voor jezelf? Of wil je graag een appartement delen met iemand? De keuze is aan jou! Wanneer je besluit een kamer te huren dichtbij het centrum betaal je ongeveer tussen de 300 en 350 euro. Voor het huren van een studio zal je rond de 400 tot 450 euro kwijt zijn. Wanneer je besluit een appartement te huren willen wij aanraden dit samen met iemand te doen, zodat je de kosten kunt delen. Het huren van een appartement in Praag zal ongeveer 500 euro per persoon kosten. Waar jij wilt gaan wonen in Praag, hangt natuurlijk helemaal van je wensen en van je budget af. Er zijn veel Facebookgroepen en websites waar je terecht kunt om een woning in Praag te vinden. Ben jij op zoek naar iets voor jezelf wanneer je wilt wonen in Praag? Dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de volgende websites:

 

Ben jij op zoek naar een kamer in Praag in een gedeelde woning zodat je meer van je salaris overhoudt om aan andere leuke dingen uit te geven? Of misschien vind jij het wel heel gezellig om samen te wonen met anderen? Dan willen wij je aanraden om eens een kijkje te nemen op deze websites:

Uit eigen ervaring en uit ervaringen van kandidaten die via ons wonen en werken in Praag, kunnen wij vertellen dat het vinden van een kamer, studio of appartement in Praag via Facebook verreweg de makkelijkste manier is. Hier heb je (vaak) te maken met expats, die zijn of haar kamer/ appartement door willen geven aan de volgende, ideaal!

Wij willen je daarom als laatste tip meegeven om de volgende Facebook pagina’s actief te volgen wanneer jij gaat wonen in Praag:

”flat in Prague”, “flatshare in Prague”, “flats for rent in prague”, “apartments for rent Prague”, “apartments in Prague” en “Prague flat finder”.

Is Praag jouw nieuwe bestemming? Lees meer over wonen en werken in Praag en start jouw avontuur in het sprookjesachtige Tsjechië vandaag nog!


Praag Wonen in Praag Werken in Praag Tsjechië Werken in Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures