Wonen en werken in het schitterende Porto!

9 november 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  3176 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Vrouw in Porto

Wat gaaf! Je gaat wonen en werken in Porto. Goede keus! Uit eigen ervaring kunnen wij je vertellen dat je hier geen spijt van gaat krijgen.

De kleurrijke havenstad waar de zon en zee binnen handbereik is… wij kunnen niets anders zeggen dan dat het een ware droomlocatie is om te werken in het buitenland. Nu alleen nog een droomplekje vinden wanneer je gaat wonen in Porto. Wij helpen je graag bij deze zoektocht zodat je Portugese avontuur gauw van start kan gaan!

De Portugese stad staat bekend om de fijne sfeer, het heerlijke eten en de vriendelijke bewoners! Porto heeft nog vele middeleeuwse overblijfselen, oude kerken en mooie plekken waar jij met een heerlijke Portwijn kunt genieten van het uitzicht van de stad! Tijdens het werken in Porto is één ding zeker, jij gaat je niet vervelen!

Naast de vriendelijke locals wonen en werken er ook veel andere nationaliteiten in Porto waaronder veel Nederlanders. Geef deze Nederlanders eens ongelijk! In Porto is het bijna altijd zonnig en wordt het in de winter nooit echt koud. Dat is nog eens iets anders dan het weer in ons kikkerlandje.

In de prachtige Portugese stad heb je de keus uit vele wijken om geschikte woonruimte te vinden! Wij hebben voor jou een aantal populaire wijken op een rijtje gezet waar jij vast en zeker je plekje kan vinden. In welke wijk je ook gaat wonen in Porto, je gaat er hoe dan ook een te gekke tijd tegemoet! 

Ramalde - Remalde is een wijk in Porto dat steeds meer opbloeit en steeds populairder wordt. Voorheen was het voornamelijk een agrarisch gebied, maar nu zijn er veel gezellige buurten gebouwd.
 

Campanha - De wijk Campanha zal echt aanvoelen als een dorp. De wijk is omgeven door vele parken en leuke pleinen, maar ligt nog maar net buiten het centrum waar jij zo naartoe kunt wandelen.


Baixa - Wanneer je omgeven wilt zijn door gezellige barretjes, smalle betegelde huisjes, leuke winkels en geweldige restaurants dan zit je in het stadscentrum in de wijk Baixa goed. Deze wijk is het hart van Porto en staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoed lijst! 
 

Matosinhos - Matosinhos is een leuke authentieke wijk wat aan zee ligt en heeft een populaire promenade. Hier wonen locals vanuit alle lagen van de bevolking. Het is een geliefde plek onder de mensen die komen werken in Porto. Je vindt hier de beste visrestaurants en een populair winkelcentrum, met ook internationale modeketens.

Verschillende wijken in Porto

Wonen in Porto hoeft niet duur te zijn, het is zelfs super goedkoop als je het vergelijkt met Nederland. Je kunt al kamers huren in Porto vanaf 180 euro per maand. Je kunt er ook voor kiezen om een appartement te huren in het centrum van Porto voor nog geen 400 euro per maand. Besluit je om een appartement te huren in een andere leuke wijk buiten het centrum zal je ongeveer 300 euro per maand kwijt zijn. Dit maakt werken in Porto erg aantrekkelijk!

Ben jij alvast nieuwsgierig geworden naar het woonaanbod in Porto? Wij hebben voor jou een lijst opgesteld met handige sites waar je het woonaanbod in Porto kunt vinden. Deze sites gaan jou ongetwijfeld helpen bij het vinden van geschikte woonruimte in Porto.

 

- https://www.nestpick.com/porto/

- https://housinganywhere.com/s/Porto--Portugal

- https://www.bquarto.pt/porto/en/rooms-for-rent-porto

Wij willen je tot slot meegeven dat wanneer je gaat wonen in Porto wij aanraden niets van tevoren te tekenen. Je kunt wel alvast afspraken met verhuurders maken voor wanneer jij bent geland in Porto. Als je eerst verblijft in een hostel of hotel kun je ondertussen op zoek naar jouw droomplekje in Porto!

Kleurrijke huizen in Porto

Wonen in Portugal Portugal Porto Wonen in Porto Werken in Portugal Werken in Porto

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures