Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Krakau

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  30 oktober 2019 door Foto van Emma Emma  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Krakau

Ben jij de toekomstige inwoner van het prachtige Krakau? Wonen en werken in Krakau is namelijk perfect voor iemand die houdt van gezelligheid, lekker eten en een flinke dosis cultuur! Sterker nog: Krakau is één van de populairste cultuursteden van Midden-Europa en staat ook wel bekend als het “Florence van Polen”. De volledige binnenstad staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat belooft veel goeds! Lees snel verder waarom Krakau zo’n fantastische bestemming is om te gaan wonen en werken.

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Krakau

Krakau is na de hoofdstad Warschau de grootste stad van Polen en telt meer dan 700.000 inwoners. Wanneer je gaat werken in Krakau zijn er talloze mogelijkheden in je vrije tijd. Er zijn ontzettend veel leuke bezienswaardigheden te bezoeken: van bijzondere kastelen en kathedralen tot aan stadsparken en gezellige restaurantjes. En de meeste highlights zijn gewoon op loopafstand van het centrum! Daarnaast vind je op anderhalf uur afstand van Krakau ook het bekende concentratiekamp Auschwitz. Deze plek is enorm indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Of zoek de rust op na een drukke werkweek en bezoek de schitterende natuurparken rondom Krakau! Er is voor ieder wat wils in en rondom deze prachtstad.

Leven in Krakau

Wanneer jij gaat leven in Krakau, ga jij vast en zeker snel wennen aan je nieuwe leventje. In ieder geval blijft er ook iets hetzelfde, namelijk het klimaat! Het klimaat in Polen is erg vergelijkbaar met dat van Nederland. Er valt zelfs minder neerslag in Polen. Superfijn! 

Wanneer jij straks in Polen leeft, zal je snel genoeg merken dat de lunch een groot en belangrijk onderdeel is van je dag. Waar wij snel een broodje naar binnen werken, genieten de Polen uitgebreid van hun warme maaltijd rond het middaguur. Veel restaurants bieden dan ook speciale lunchmenu’s aan met verschillende gangen. Een groot voordeel is dat eten en drinken in Polen spotgoedkoop is: ongeveer de helft van wat je in Nederland zou betalen. Jij kan dus lekker veel uit eten wanneer je gaat wonen en werken in Polen! Polen houden ook nog eens heel erg van goed eten en sterke alcoholische versnaperingen. Proef zeker eens de Pierogie (deeggerecht) en Zapikanka (pizzabroodje) wanneer je in Krakau bent. Smullen maar!
 

Wanneer je straks gaat wonen en werken in Krakau ervaar je snel genoeg dat Krakau een bruisende studentenstad is, met een geweldig nachtleven. Voor 1,70 EUR scoor jij een biertje en een shot wodka, hét Poolse drankje, bestel jij al voor minder dan 1 EUR! Luid je weekend in samen met je nieuwe collega’s en vrienden en join een kroegentocht. De avond kun je afsluiten in Klub Spolem en Alternatywy, twee enorm populaire discotheken. Ben jij meer een liefhebber van rust en natuur? Breng dan je vrije dagen door in de verschillende (natuur)parken en ga bijvoorbeeld lekker picknicken in Park Jordana: Krakau’s grootste stadspark!

Werken in Krakau

Wanneer jij gaat werken in Krakau, zal je merken dat de mensen in Krakau erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Maak dus gerust eens gezellig een praatje op straat of natuurlijk met je nieuwe collega’s! Op de werkvloer wordt er veel waarde gehecht aan stiptheid. Houd hier dus rekening mee en kom op tijd op je afspraken wanneer je gaat werken in Polen. Nog een tip van ons: volg vooral een taalcursus Pools of ga zelf aan de slag met het leren van wat basiszinnetjes. Wanneer jij een aantal woorden of zinnen in het Pools kunt spreken zal de bevolking dit erg waarderen. Het laat zien dat je bereid bent om je te verdiepen in hun cultuur! Werken in Polen is perfect voor jou wanneer je op zoek bent naar een balans tussen het ervaren van een nieuwe, bijzondere cultuur en het werken in een prachtige, bruisende stad!

Wonen in Krakau

Niet alleen de prijzen voor eten en drinken zijn in Polen erg laag, maar ook de huurprijzen liggen lekker laag. In Krakau zijn de huurprijzen zelfs 50% lager dan in Nederland! Jij kan dus op zoek gaan naar een heerlijk en betaalbaar plekje wanneer je gaat werken in Krakau. Het is natuurlijk fijn dat je je thuis voelt in je nieuwe woonruimte wanneer je gaat wonen in Krakau. Met behulp van een makelaar of via verschillende websites is het mogelijk om een superfijne woonruimte te vinden. Zoek voor informatie op internet, praat met mensen die hier verstand van hebben en vergelijk goed de prijzen met elkaar. De prijzen van appartementen zijn erg afhankelijk van de locatie van de woning. Rustige en mooie wijken om te wonen zijn bijvoorbeeld Cichy Kacik en Jozefa Brodowicza. Daarnaast is de woonwijk Debniki heel groen en is de wijk Kazimierz perfect voor jou als je houdt van het bruisende uitgaansleven!

 

Het is natuurlijk belangrijk om je af te vragen hoe en eventueel met wie je wilt wonen in Krakau. Je kan natuurlijk op zoek gaan naar een appartement of studio voor jezelf, maar je kan ook zoeken naar een gedeelde accommodatie. De huur in Krakau voor een eigen studio of appartement ligt gemiddeld tussen de 350 EUR en 550 EUR, afhankelijk van de plaats en grootte van de ruimte. Als je voorkeur ligt bij een gedeelde woonruimte kun je al woonruimte huren vanaf 175 EUR per maand. Er zijn meer dan genoeg opties dus! 

 

Goede websites waar jij zeker weten je plekje zult vinden in Krakau zijn: 

Klinkt wonen en werken in Krakau jou als muziek in de oren? Bekijk dan ook zeker deze 10 hotspots die jij absoluut moet bezoeken wanneer je gaat werken in het prachtige Poolse Krakau en begin met de voorpret. Wie weet ben jij binnenkort wel een inwoner van Polen!


Wat vind je van deze blog?

polen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in