Wonen en werken in Engeland!

5 februari 2021 door
Foto van Laura van Bergen
Laura van Bergen  ◦  152 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Wonen en werken in Engeland

Klaar om jouw Engels een goede boost te geven? Ga werken in Engeland! Dit prachtige land heeft de perfecte balans tussen gave grote steden en een mooie natuur. Je kan er heerlijk eten, uitgaan in bars en clubs of historische musea bezoeken. Wonen en werken in Engeland is een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Trustpilot 5 stars Review van Marlon Smolenaers

Een "band" gevoel

Grenzelooswerk heeft mij geholpen aan een baan in Valencia. Alles gaat op een hele prettige, informele manier en het contact loopt heel soepel. Afspraken worden nagekomen en je krijgt al heel snel een "band"-gevoel. ..lees meer

7 november 2019

Leven in Engeland

De meest bezochte stad van Engeland is by far Londen. Bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en Big Ben en bekende plekken als het Piccadilly Circus en Oxford Street, je kent ze sowieso! Maar ook in steden zoals Liverpool en Manchester valt heel wat te zien. De Engelsen zijn heel beleefd, ze zeggen bijvoorbeeld overal I’m sorry voor en staan altijd netjes aan de rechterkant van de roltrap. Toch zullen ze zich niet zo snel voorstellen wanneer je bijvoorbeeld naast ze komt wonen in Engeland. Wat dat betreft kijken ze liever de kat uit de boom. Daarom kan je het beste zelf initiatief nemen en je vrolijk aan iedereen voorstellen!

 

Wanneer jij gaat werken in Engeland kan je ontzettend veel doen in je vrije tijd. Maak bijvoorbeeld een roadtrip langs de zuidkust om ruige kliffen te bewonderen of geniet een dagje aan het strand! Naast de steden met hoge wolkenkrabbers heeft Engeland ook veel grote weiden, heuvels, lange rivieren en stranden. De bekendste natuurgebieden zijn Lake District (volgens velen het mooiste gebied van Engeland) en Yorkshire Dales. Hier kan je wandelen, maar ook rotsklimmen en kanoën!

 

Typische gewoonten in Engeland? Kinderen in nette schooluniformen, thee met heel veel melk én rode dubbeldekkers! In Engeland kun je vooral veel scones, fish and chips en cheesecake eten. Een traditioneel Engels ontbijt bestaat vaak uit witte bonen in tomatensaus, worstjes en spek en ei. Het moet maar net je ding zijn, zo’n maaltijd op de vroege ochtend…

Wonen in Engeland

Vooral in de steden, maar ook in Engeland zelf, is het openbaar vervoer goed geregeld. Je kunt gemakkelijk van hot naar her met de bus, trein of metro. Pak bijvoorbeeld elke ochtend de metro wanneer je gaat werken in Londen!

 

In de grote steden zijn woonruimtes soms duur, vooral hoe dichter je in het centrum zit. In het noorden van Engeland zijn de woonruimtes meestal wat goedkoper. Als het mogelijk is, bezoek de ruimte dan eerst voordat je deze gaat huren. Het kan nog wel eens voorkomen dat sommige gebreken niet worden vermeld op een website. Je kan hier ook een contract over afsluiten met je huurbaas zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 

Tijdens het zoeken naar een woonruimte in Engeland kun je de onderstaande websites gebruiken. Ook staan in de lokale kranten vaak kamers en appartementen aangeboden.

 

Werken in Engeland

Lekker makkelijk wanneer je gaat werken in Engeland: je hoeft geen moeilijke taal te leren! Dat maakt het werken in het buitenland meteen stukken fijner. Tegenwoordig ontstaat er steeds meer werkgelegenheid in het Verenigd Koninkrijk, dat maakt het nog eenvoudiger om een baan in Engeland te vinden. Wist je trouwens dat de Engelsen dol zijn op borrelen? Na het werk gaan ze graag een gezellige kroeg in en bestellen ze grote bierglazen en heerlijke hapjes!

 

We vertellen je graag over een paar do’s en don’ts voor jouw avontuur in Engeland. Allereerst: voeg geen foto toe aan je cv! Het land heeft foto’s op je cv verboden om discriminatie te voorkomen tijdens het sollicitatieproces. Ook hechten de Engelsen veel waarde aan een eerlijk cv, lieg dus niet over je ervaring of eerdere functies. Onthoud goed dat wij Nederlands heel direct zijn, maar dat jouw nieuwe collega’s in Engeland daar niet altijd op zitten te wachten! Bespreek dingen beleefd, begin met smalltalk en ga daarna pas over tot de belangrijke zaken.

 

De Brexit heeft invloed op het werken in Engeland. Je moet namelijk een verblijfsvergunning aanvragen. Als je langer dan zes maanden wilt werken in Engeland, heb je een visum nodig. Neem je vol gestempelde paspoort dus mee, want vanaf 1 oktober 2021 is een ID namelijk niet genoeg om het land binnen te komen.

 

Ben jij al helemaal enthousiast geworden over werken in Engeland? Bekijk dan snel onze vacatures in Engeland en begin aan jouw avontuur in het buitenland!


Wonen in het buitenland Werken in het buitenland Verenigd Koninkrijk Werken in Engeland Engeland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures