Op zoek naar jouw plekje in Barcelona! 🇪🇸

26 oktober 2018 door
Foto van Gillian van Loenhoud
Gillian van Loenhoud  ◦  1996 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Woning zoeken in Barcelona

Je gaat werken in Barcelona! Supergaaf! Nu je gaat wonen en werken in het buitenland zal je huisvesting nodig hebben. Daarom hebben we deze blog gericht op de zoektocht naar jouw plekje in Barcelona. Om je in die zoektocht zo goed mogelijk te helpen is er een stappenplan voor jou geschreven.

Stap 1: Waar zoek ik naar?
Werken in Barcelona is een fantastische ervaring en dit gaat het beste vanuit een goede
‘uitvalsbasis’. Voordat je alle huisverhuur websites afgaat, is het handig om te weten waar je naar op zoek bent. De keuze is namelijk reuze! Woon je liever in een gedeelde flat vlakbij het strand? Of heb je toch liever je eigen appartement in hartje Barcelona? Dit zijn vragen die misschien al door je hoofd gaan bij het idee van wonen en werken in Barcelona. Zodra je ongeveer weet wat je wilt, kun je beginnen aan de volgende stap.

Stap 2: Een leuke wijk
In het prachtige Barcelona heb je keuze uit vele mooie wijken voor je nieuwe woonplek. Het is belangrijk dat je eerst voor jezelf bedenkt wat belangrijk voor jou. Aangezien je gaat werken in Barcelona wil je misschien in dezelfde wijk als je organisatie gaan wonen. Maar past die wijk ook bij je? De ene wijk kan aantrekkelijker zijn dan de andere of juist specifieke pluspunten hebben die jij kan waarderen. Ook de prijzen kunnen erg variëren, wat uiteraard je keuze kan beïnvloeden. Onderaan deze blog is een linkje toegevoegd met handige informatie over de wijken van Barcelona. De meeste mensen die gaan werken in Barcelona kiezen voor een woonruimte in het oude stadscentrum. Veel expats die al werken in Barcelona gaan wonen in de wijken l’Eixample en Sarrià-sant Gervasi. L’Eixample staat bekend om zijn goede ligging en mooie appartementen. Sarrià-sant Gervasi verschilt van het L’Eixample omdat het nog wat extra luxe heeft. Toch op zoek naar een buurt wat minder toeristisch is maar net zo leuk? Dan voel jij je na een dag werken in Barcelona thuis in één van deze buurten: La Vila de Gràcia, El Poble-Sec, El Poblenou of Sant Antoni.

Handige informatie over de wijken in Barcelona

De zee, mensen die uit het raam kijken en Barcelona

Stap 3: Waar vind ik woonruimtes?
Veel mensen kiezen ervoor om te gaan werken in Barcelona. Gelijk hebben ze, want het is een mooie stad met vele kansen! Het is daarnaast een grote stad met het nodige aantal woning aanbieders. Deze bedrijven spelen in op mensen die gaan wonen en werken in Barcelona. Om je een weg te banen door de vele websites die online te vinden zijn, hebben we de volgende lijst voor je gemaakt:

Kamers & Appartementen

Stap 4: Je hebt wat gevonden!
Voordat je gaat werken in het buitenland heb je wat onderzoek gedaan naar woonruimtes. Heel goed! Teken alleen nog niks. In ieder geval niet voordat je het huis hebt gezien en gecontroleerd. Tip: maak voordat je gaat werken in Barcelona een aantal afspraken met potentiële kanshebbers. Boek vervolgens een hotel of hostel en ga dan langs alle woonruimtes. Zodra je gevonden hebt wat bij jou past kan het werken in Spanje echt beginnen!

Let’s go!


Wonen in Barcelona barcelona Barcelona Bezienswaardigheden in Barcelona wonen in Spanje Werken in Barcelona werken in Spanje

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account